Klaus Iohannis îl critică pe Stelian Ion: „SIIJ nu a fost desfiinţată, ministrul Justiţiei nu a găsit calea potrivită”. Poate-i convinge președintele pe cei de la UDMR…

7
937
Klaus Iohannis trebuie să-l convingă pe Kelemen Hunor, nu pe Stelian Ion!

Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit, miercuri, că unele reforme nu au fost încă realizate de coaliţia de guvernare. Președintele l-a criticat și pe ministrul Justiției, Stelian Ion, care „nu a găsit calea potrivită” pentru desființarea SIIJ.

Întrebare pentru Klaus Iohannis: dacă tot a zămislit majoritatea PNL – USR/PUS – UDMR, n-ar putea să-i convingă el pe cei de la UDMR să voteze în Parlament desființarea Secției Speciale?

Ce a spus Klaus Iohannis la Comana, județul Giurgiu

* „Haideţi să ne amintim cum a apărut această coaliţie şi cum s-au poziţionat unii faţă de alţii cei care sunt acum împreună. Am avut, nu demult, la sfârşitul anului trecut, campanie electorală, şi aproape s-au duelat în public. Vă daţi seama că o astfel de coaliţie are nevoie de timp până se rodează, până când mecanismele funcţionează foarte bine. Şi având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect.”

* „Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcţioneze.”

Îndârjita rezistență a UDMR

Cheia desființării Secției Speciale e la UDMR. Dacă parlamentarii maghieri nu vor, sinistra SIIJ nu poate fi desființată prin lege, pentru că PNL și USR-PLUS nu au majoritatea. Nici de la PSD sau AUR nu pot fi luate suficiente voturi pentru a compensa „defecțiunea” UDMR.

În discuțiile din coaliția de guvernare nu s-a ajuns la un acord privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Ministrul Justiției a propus ca dosarele de corupție al Secției înființate de tandemul Liviu Dragnea – Tudorel Toader să fie mutate la DNA, cu e și logic, dar UDMR s-a opus cu înverșunare.

Noua variantă de desfiinţare a Secţiei Speciale, propusă de ministrul Stelian Ion, „nu prezintă garanţii reale pentru independenţa judecătorilor”, a afirmat liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

UDMR vrea ca dosarele să fie preluate de Parchetul General.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tata era lider sindical al polițiștilor, fiica presta dansuri orientale și fura curent! Beizadeaua a fost parașutată în Poliție și la Transelectrica

* FOTO/VIDEO. Patronul restaurantului La Copac a fost complice la hărțuirea lui Dan Barna de către Oana Lovin! Horațiu Șerb a vegheat totul de la masa vecină. Fost consilier județean PRM, membru fondator al PRU, simpatizant AUR

* VIDEO. Oana Lovin, vuvuzeaua rusofilă, l-a hărțuit pe Dan Barna la restaurant. „Mănâncă ciorbă domnu’ Barna! Și alții n-au ce mânca acasă…”

* VIDEO. Mălin Bot, agresat la restaurantul anarhiștilor rusofili, la două zile după ce o pățise și Dan Barna. Ziaristului Bot i s-a interzis ceea ce videochatistei Oana Lovin i s-a permis: să filmeze

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* AUR mai pierde un parlamentar. „Oastea lui Simion” a ajuns la „minus 3” în 8 luni. Surse: Anamaria Gavrilă va trece la PSD

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Un comandant român a fost reținut de ciprioți pentru că nava sa a operat în zona Ciprului de Nord, ocupat de turci!

* Greșeala fatală a lui Bin Laden: nu le-a luat un uscător de rufe celor trei neveste ale sale! Indiciul prin care a fost localizat de CIA

* Scandal uriaș la Olimpiadă: două chinezoaice, medaliate cu aur, îi aduc un omagiu pe podium marelui criminal Mao

7 COMENTARII

 1. Mare tupeu la iohannis sa il critice pe Stelian Ion cand el si impostorul liberal catalin presoiu sunt directi responsabili de o parte criticile din ultimul raport MCV al UE. El cu manuta lui prezidentiala a numit in functie peste capul CSM, procurorul general, sefii DIICOT si DNA si Romania a primit o smetie de la UE in ultimul raport MCV. Este scris in MCV, negru pe alb. UDMR nu se opune desfiintarii SIIJ, ci cere garantii suplimentare avand dreptate: procurorii DNA nu se pot ancheta ei insisi pentru fapte de coruptie, procurorii DIICOT nu se pot ancheta ei insisi pentru fapte din sfera crimei organizate. DNA are in spate un sir infinit de esecuri in instante, de abuzuri, de arestari preventive a sute, ati citit bine bine, sute de romani care au fost declarati nevinovati de instante in dosarele instrumentate de procurorii DNA. Nu, procurorii DNA platesc despagubirile primite de oamenii nevinovati la CEDO, ci toti romanii care pe deasupra platesc salariile si procurorilor si lui iohannis. Bravo, UDMR ca apara banii etnicilor maghiari.

 2. Este de NEÎNȚELES declarația lui Iohannis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NU ARE (ABSOLUUUUT!!!) NICIO LOGICĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ACTUALUL ministru al Justiției, Stelian Ion, a parcurs TOATE procedurile extra-parlamentare la care-l OBLIGA Legea (tocmai pentru a NU oferi argumente/SCUZE celor de la C.C.R. să desființeze ulterior votul Parlamentului!), și a adus o formă IMPECABILĂĂĂĂ (juridic/constituțional) în Forul-Legislativ, dar acolo… s-a împotmolit, NU NUMAI DIN CAUZA U.D.M.R.-ului (care… SE OPUNE EI, PE-FAȚĂ!), dar și a… „LIBERALILOR”-lui-Iohannis, care… au TERGIVERSAT trecerea proiectului prin/de comisii iar apoi… LUDOVIC ORBAN (președintele Camerei Deputaților!) L-A… ÎNMORMÂNTAT, pur și simplu, în sertarul acestei camere parlamentare!!!

  Dacă Iohannis vrea să spună, cumvaaa…, că ar fi mai bună propunerea… U.D.M.R., care cere ca S.I.I.J. săăă… NU (!) fie DESFIINȚATĂ, ci doar… MUTATĂ (Sic!), SUB… ALT NUME (!), în subordinea Parchetului-General, atunuuunci… SĂ-I FIE RUȘINE, NEAMȚULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!
  În campanioa electorală de la „prezidențiale”… a promis SOLEMN (!!!) că va lupta NEABĂTUT pentru… TOTALA DESFIINȚARE a „S.S.”!!!

  Acum devine EVIDENT: CORUPȚII din P.N.L. fac (IARĂăĂĂȘI!)… „GAȘCĂ” cu CORUPȚII din U.D.M.R. și NU vor DESFIINȚAREA S.I.I.J.!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Încă o dată: RUȘINE U.D.M.R., RUȘINE… P.N.L., RUȘINE… IOHANNIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cât despre Iohannis…, ce să mai spunem…, hai să-i acordăm circumstanțe-atenuante/SCUZE…: stă toată vara ÎN-SOARE pe plaja-prezidențială de- aici (de la Neptun)…, acu’ s-a mai dus să-l bată soarele-n cap și pe baltă la Comana…, l-o fi lovit vreooo… INSOLAȚIE, că om e și el…, nuuuuuuuuuuuuuu?!!!

 3. Stelian Ion i-a replicat/EXPLICAT imediat lui Klaus Iohannis:

  „Desființarea S.I.I.J. putea fi realizată încă din luna februarie, de când Ministerul Justiției a propus proiectul și a fost aprobat și susținut de Guvern.
  Ministerul Justiției a transmis (către Parlament – n. red) forma corectă, avizată favorabil și de Comisia de la Veneția, pe care U.D.M.R. o ignoră cu bună-știință.
  Criticile cred că ar trebui îndreptate înspre U.D.M.R., nu înspre Ministerul Justiției!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here