duminică, aprilie 14, 2024
AcasăPoliticăAUR mai pierde un parlamentar! "Oastea lui Simion" a ajuns la "minus...

AUR mai pierde un parlamentar! „Oastea lui Simion” a ajuns la „minus 3” în 8 luni. Surse: Anamaria Gavrilă va trece la PSD

-

Deputata Anamaria Gavrilă (37 de ani) a anunțat luni că demisionează din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Este al treilea parlamentar pierdut de AUR după alegerile din 6 decembrie 2020. Primii doi au fost senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă și deputatul Mihai Lasca, excluși din partid.

De la 47 de parlamentari la începtul mandatului (14 senatori și 33 de deputați), AUR a rămas cu 44 (13 senatori și 31 de deputați). Pierderea este de 6,38% în aproape 8 luni, în condițiile în care AUR nu a convins niciun alt parlamentar să i se alăture.

Sursele Ziaristii.com spun că Anamaria Gavrilă și-a negociat deja înscrierea în PSD. Acest pas formal nu va fi făcut însă acum, ci după o perioadă-tampon în care deputata ex-AUR va activa ca indepenentă.

Anamaria Gavrilă își acuză conducerea de partid că nu sprijinit-o în anumite proiecte, iar colegilor din municipiul Deva le reproșează că nu s-au implicat în preluarea Termocentralei Mintia la Primărie.

„Sloganele nu țin locul acțiunii politice coerente. O atitudine timorată de puterea aparentă a altor partide nu are forța necesară de a impune o nouă viziune pentru România. Iar pentru mine, a continua în această formulă ar înseamnă a rămâne resemnată că mai mult nu se poate pentru români”, a scris Anamaria Gavrilă în anunțul de despărțire de AUR, publicat pe Facebook.

Aceasta și-a început deja activitatea de „PSD-istă din umbră”, printr-un atac violent la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care-l numește „un trădător de țară și un om fără caracter”.

- Advertisement -

Anunțul deputatei Anamaria Gavrilă

„Dragi hunedoreni, dragi români,

De astăzi îmi voi continua mandatul de parlamentar de Hunedoara ca deputat independent. Rămân dedicată obiectivului pe care mi l-am asumat în fața celor care m-au votat, acela de a face un alt fel de politică pentru deveni și pentru hunedoreni și de a da un exemplu prin acțiune și implicare.

Am luat una dintre cele mai dificile decizii din viața mea. Atunci când m-am înscris în AUR, eram convinsă că fac parte dintr-o echipă care își dorește să arate că putem face o politică diferită, în beneficiul cetățeanului. O echipă cu oameni de cuvânt, care se respectă unii pe alții și care nu se pierde în nebuloasa politică plină de demagogii. O echipă organizată pe criterii meritocratice și de eficiență, cu obiective, strategii și acțiuni care să aducă rezultate reale pentru români.

Sloganele nu țin însă locul acțiunii politice coerente și o atitudine timorată de puterea aparentă a altor partide nu are forța necesară de a impune o nouă viziune pentru România. Iar pentru mine, a continua în această formulă ar înseamnă a rămâne resemnată că mai mult nu se poate pentru români.

- Advertisement -

Sunt însă convinsă că românii au determinarea și dorința de a avea o țară care funcționează pentru noi toți. Românii au însă nevoie de lideri care să demonstreze curaj, integritate și autenticitate. Au nevoie de lideri care să îi unească în jurul unui proiect ambițios în care credem cu toții.

Am fost dezamăgită să constat că, după un an de activitate și contribuția mea semnificativă la campania locală unde AUR a reușit să obțină nu unul, ci doi consilieri locali, singurii consilieri locali AUR într-un municipiu reședință de județ, nu există o echipă pe care să pot conta atunci când vine vorba de a-i ajuta pe deveni. Le-am cerut consilierilor locali ai AUR, în mai multe rânduri și, din păcate, fără succes, să propună o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea Termocentralei Mintia la Primărie. Era o oportunitate și o ultimă speranță de rezolvare a problemei termoficării centralizate pentru iarna următoare după, ce primarul a refuzat să vină cu o soluție. Pe aceeași temă, a rezolvării încălzirii în Deva și a apărării Termocentralei Mintia, am avut prea puțin sprijin din partea conducerii centrale a AUR în momentele în care am făcut demersuri pentru a-l convinge pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, să renunțe la planul de vânzare a termocentralei la preț de fier vechi și să ia decizii în beneficiul devenilor. De asemenea, nu am primit susținerea necesară pentru a iniția o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, care recent s-a dovedit a fi cu adevărat un trădător de țară și un om fără caracter, lăsând mii de oameni în frig la Deva în plină pandemie și încercând să aloce 600 de milioane de euro prin PNRR unei firme de casă a partidului său.

În acest context, am hotărât să demisionez din AUR și să fac echipă, cu adevărat, cu cetățenii care m-au trimis în Parlament. Am un respect deosebit pentru acei parlamentari AUR care au ajuns în această poziție din dorința de a ajuta țara lor și fac o muncă bazată pe respect pentru ceilalți colegi, sunt modești, dar consecvenți în realizările lor și dau un exemplu de înțelepciune în fiecare situație dificilă. Voi susține orice proiect al oricărui partid de care sunt convinsă că îi va ajuta pe români.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO/VIDEO. Patronul restaurantului La Copac a fost complice la hărțuirea lui Dan Barna de către Oana Lovin! Horațiu Șerb a vegheat totul de la masa vecină. Fost consilier județean PRM, membru fondator al PRU, simpatizant AUR

* VIDEO. Oana Lovin, vuvuzeaua rusofilă, l-a hărțuit pe Dan Barna la restaurant. „Mănâncă ciorbă domnu’ Barna! Și alții n-au ce mânca acasă…”

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Delirul putinist al lui Dan Puric: „Genocid! Guvern criminal! Ne-am lăsat corupți de toate infecțiile și proxeneții Europei!”

* VIDEO. Ce știe Cîțu despre Teodorovici? Premierul către tulceni: „Felicitări, aţi salvat România de un spion rus! Aţi scos din Parlament un om care făcea foarte, foarte mult rău”

* PSD-istul Gheorghe Nichita, fost primar al Iașiului, iese din pușcărie după 11 luni, deși a fost condamnat la 5 ani! A luat șpagă 1,6 milioane de euro din fonduri UE

* Mălin Bot îl dă în judecată pe Ion Cristoiu și-i cere 150.000 de euro după ce acesta a repetat de zeci de ori la TVR 1, în mod mincinos, că ar fi un infractor care scuipă oamenii pe stradă

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Atleta răpită de KGB-iștii lui Lukașenko, pentru a fi repatriată forțat, s-a refugiat în Ambasada Poloniei de la Tokyo. Japonia îi acordă protecție

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Ceea ceee… ERA-DE-AȘTEPTAT: A.U.R. va avea soarta… P.P.D.D.!!!

  Am spus-o încă imediat după alegeri: în 2024, la sfârșitul mandatului-legislativ actual, A.U.R. va mai avea doar câțiva parlamentari!!!

  Încet-încet deocamdată (dar în curând… VOR PLECA ÎN-CETE!!!!!!!!!!!!!!) le trec parlamentarii la P.S.D. (cei mai mulți!), dar, din păcateeeee…, vor fi unii care vor sări și în barca… P.N.L.-ului, careee… îi va primi CA DE-OBICEI (DIN NENOROCIREEEE!!!!): CUUU… BRAȚELE-DESCHISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Se dovedeşte că mulţi votanţi PSD şi-au schimbat obţiunea în perioada 2019-2020 votând pentru AUR, fapt ce explică ascensiunea rapidă a acestui partid extremist (susţinut clar de Moscova). Această femeie gândeşte ca oricare comunistoid naţionalist din PSD sau AUR (dovadă încercarea de a naţionaliza o termocentrală).

 3. (H.)A.U.R., adicăăă… „Ceata-lu’-Pițigoi”:

  ” Ceata-lu’-Pițigoi
  Trece mândră prin zăvoi.
  Toti sunt luptători de soi,
  DAI ÎNTR-UNU’ ȚIPĂ DOI!
  Aoleuuu… ce tărăboi,
  Dai într-unu’ tipa doi…

  Aprigi ca niște zmei,
  Și cu brâu din sfori de tei,
  Sprinteni și OCHEȘEI (Sic! – N. red.),
  LATRĂ CÂINII DUPĂ EI!
  Ham, ham, ham, lângă bordei,
  Latră câinii după ei… „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -