KGB-ul lui Lukașenko se laudă că salvat-o de la un asasinat pe adversara dictatorului

0
599
Svetlana Tihanovskaia

Anunțul oficial privind realegerea președintelui Alexandr Lukașenko (cu 80,23%), pe fondul unor mari acuzații de furt și falsificare a votului, a provocat violențe majore în Belarus, precum și un anunț neașteptat al KGB-ului local.

Șeful serviciului de securitate din Belarus (KGB) a declarat luni, în prima zi de după alegerile prezidențiale, că instituția a prevenit o tentativă de ucidere a principalei oponente a lui Lukașenko, Svetlana Tihanovskaia, a relatat canalul de televiziune ONT.

KGB-ul din Belarus este o ramură a fostului KGB al Uniunii Sovietice, supra-stat care s-a destrămat în 1991.

Poliția din Belarus s-a ciocnit cu protestatarii anti-Lukașenko, la Minsk, și luni seara, pentru a doua zi la rând. Au fost văzuți protestatari capturați din mulțime, târâți spre dubele Poliției și bătuți cu bastoane.

Peste 30 de persoane au fost reținute luni seara, a spus un martor ocular.

În ultimele două zile au fost arestați peste 3.000 de cetățeni, din rândul protestatarilor și al opozanților anti-Lukașenko.

Arestări au fost și în campania electorală, dar din rândul contracandidaților lui Lukașenko. Inclusiv soțul Svetlanei Tihonovskaia, un blogger influent, a ajuns după gratii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here