Doi ani de la represiunea lui Dragnea. Diaspora distribuie gratis cartea „10 august” la sediul DIICOT

7
860

Luni, 10 august, la doi ani de la represiunea barbară a regimului Dragnea (PSD-ALDE) împotriva manifestanților pașnici din Piața Victoriei, la București vor avea loc două evenimente importante:

 • orele 10.00 – 12.00: protest în fața sediului DIICOT, Serviciul Teritorial București (Calea Griviței, nr. 24);
 • pe tot parcursul zilei: comemorare în Piața Victoriei.

Cadoul diasporei: cartea „10 august”, ca piedică în cale uitării

În cadrul protestului de la DIICOT, unde va fi penalizată clasarea temporară a dosarului „10 august” de către instituția condusă de procurorul Giorgiana Hosu (între timp, dosarul e pe cale de a fi redeschis), doi români din diaspora le vor face o surpriză celor prezenți.

Astfel, soții Viorica și Constantin Cristache vor împărți gratis câteva sute de exemplare din volumul „10 august” (autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu). Stabiliți în Luxemburg, soții Cristache au participat la protestul din 10 august 2018, trecând prin clipe teribile. Povestea lor se regăsește în carte, la fel ca relatările multor români din diaspora, dar și ale multora din diverse zone ale României.

Evenimentul de la sediul DIICOT va începe la ora 10.00 și a fost organizat de Sandu Matei, unul dintre cei mai activi promotori ai protestelor din 2017-2019.

Explicațiile lui Sandu Matei, pe Facebook:

„Vom face tot ce ține de noi, ca oameni civici, pentru ca dosarul «10 August» să nu aibă soarta dosarelor Revoluției și Mineriadelor, blocate de 30 ani.

VREM DESECRETIZAREA DOCUMENTELOR OPERATIVE ale intervenției violente!

Am fost acuzați de instigare și participare la «lovitura de stat» de către cei mai importanți oameni politici ai Statului din acel moment, există plângeri și un dosar pentru lovitura de stat înaintat de Dragnea și șefii jandarmeriei de atunci (…)”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Grohăitură pesedisto-dragnistă a lui Mircea Badea în legătură cu represiunea barbară din 10 august

7 COMENTARII

 1. Ați făcut un căcat cu moț….a fost o mișcare antiom .. adică împotriva lui Dragnea…. acum v-ați dezumflat și pupati în cur dictatura medicală a lui arahat…ce țară ,ce neam,ce educație… vă complaceți in mizeria politică ,în adunătura de idioți și cretini ,în lagărul medical românesc unde dacă intrii te scot cu picioarele înainte… asta-i sistemul medical românesc …cu spaime, frici, amenințări, procese…. aici s-a ajuns după doi ani de la revolta proștilor…da proștilor… v-au gazat, v-au bătut și acum miliția lui Vela e firmă de pază a clanurilor țigănești… asta-i Romania normală și educată….!!!

  • Ți-aș dori să prinzi din zbor virusul și pe urmă să te gândești la dictatura medicală inventat de psd, ai uitat de dictatura hoților, se pare că DA, dacă se isca cu bătaie spuneai că poliția doarme pentru ce ca tine ori cum s-ar face nu e bine !!!!

 2. Sa se stie odata cine a agitat protestatarii , cine a batut oameni nevinovati si cine a dat ordinul de represiune . Au ajuns toate scursurile societatii sa-si bata joc de populatia acestei tarii si apoi sa-si secretizeze golaniile. Ce lege da dreptul la magariile astea ?.

 3. Societatea Romana ar trebui sa sanctioneze Jandarmeria de acum incolo in mod public. La toate defilarile Jandarmeriei, de ziua Romaniei sau cu alte ocazie, publicul sa se intoarca cu spatele.

  • Exclus.
   Jandarmeria este o institutie cu traditie a Statului Roman.
   Pentru cativa derbedei pusi politic in fruntea jandarmeriei nu trebuie aruncat cu noroi in toti acesti oameni care isi fac datoria.
   Justitia sa-si faca datoria si atat. Toti jandarmii sant oameni ca si noi cu familile lor, cu problemele lor.

   • Nu cei din fruntea Jandarmeriei si-au ascuns numere si au dat in oamenii ce tineau mainile sus. Si chiar daca au primit ordin sa faca asa ceva, jandarmii de rand putea sa evite sau sa vina public sa recunosca. Pentru asta trebuie sanctionati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here