JURNAL DE FRONT (vineri). Explozie de îmbolnăviri: 263 pe zi, 1.292 în total. Au murit 24 de oameni, alți 24 sunt în stare gravă

1
798

Ziua de 27 martie aduce o creștere explozivă a numărului de noi infectări cu coronavirus: 263 în ultimele 24 de ore (în medie, 11 îmbolnăviri pe oră). Vechiul record fusese atins cu trei zile în urmă: 186 de noi cazuri. Totalul a ajuns la 1.292.

De la 2.000 de infectări, barieră pe care o vom atinge în câteva zile, România va intra în scenariul 4 (ultimul) al pandemiei. Prima consecință: vor fi luate măsuri și mai dure de izolare, carantină și testare a populației.

BULETIN DE PRESĂ — Grupul de Comunicare Strategică

Vineri, 27 martie 2020, ora 13.00

* Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

* Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

* Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.

* De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (joi, 26 martie, ora 13.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

* La ATI (Anestezie Terapie Intensivă – n. red.), în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

* Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 persoane.

* Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

* Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unități medicale private.

* În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.127 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.553 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

* Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 199 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352, alin. 1 Cod Penal.

* Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 2.866 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

* De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.256.424 de lei.

* De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

* De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

* De asemenea, 21 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

* În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

* De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate (8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie) au decedat.

* Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

* De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu virusul COVID-19 la nivel european și global:

Până la data de 26 martie 2020, au fost raportate 232.470 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Fratilor, e groasa rau, va dau exemplul cel mai bun, de la Suceava…pe langa spitalul de care toată lumea stie, mai sunt institutii cu persoane infectate, unele cazuri au fost mediatizate ( gen Consiliul Județean, primarie ), altele nu ( Finanțele publice ). Problema e alta, daca la spital am vazut ca toti au fost testați, la Consiliul Județean si Primarie am vazut in presă ca doar conducerea a fost testata, unii confirmati pozitiv, altii negativ. Mă întreb, in cazul celorlati salariati ( sute ), s-a facut vreo testare? Lumea se misca, merg la munca, au familii, copii, s-a facut vreo ancheta ca eu personal nu am văzut nimic in presa…stim de Flutur, Lungu si prefectul Moldovan. Dar restul? Sau nu conteaza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here