sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsJURNAL DE FRONT. 246 de infectați; 41 de dosare penale; 27.400 de...

JURNAL DE FRONT. 246 de infectați; 41 de dosare penale; 27.400 de măști pentru Italia, blocate pe aeroportul din Cluj

-

BULETIN DE PRESĂ – Grupul de Comunicare Strategică

18 Martie 2020, ora 10.00

* În urma demersurilor efectuate de autoritățile române, în cursul acestei nopți și în această dimineață, Poliția de Frontieră a efectuat formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

* Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

* După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantină sau pentru autoizolare.

- Advertisement -

* Pentru această activitate, Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalitățile să se desfășoare cu rapiditate.

* În ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

* În sprijinul activităților de combatere a efectelor, la nivel național, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

- Advertisement -

* Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

* De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (marți, ora 18.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

* Dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

* Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 23.679 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

* În urma sesizării polițiștilor de frontieră din Aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 de măști chirurgicale, 17.000 de măști menaj, 400 de măști de unică folosință, 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte.

* Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele a 3 bărbați, întrucât aceștia nu au respectat măsurile de carantină. Totodată, celor 3 bărbați le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

* Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352, alin. 1 Cod Penal.

* În perioada 17 martie, ora 08.00 – 18 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.395 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 7.885 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

* Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

* De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Medic din Milano despre infectații cu coronavirus: „Mor lucizi, implorându-te să-şi salute copiii şi nepoții”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui că poliția să ocolească localitățile urbane cu convoaiele de rumâni…nu este normal ca sa treci prin orașe….se găsesc drumuri ocolitoare…. să sperăm că nu mai vin popoarele migratoare in următoarele luni…cei care trebuie să stea în carantină unse o fac?.. acolo la granița sau la unde vor mușchii lor??? .. să vedem peste o săptămână numărul infecțiilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -