În Portul Agigea a fost descoperit un nou container cu gunoaie din Marea Britanie, adus de aceeași rețea care otrăvește România!

6
2772
Deșeuri descoperite în Terminalul de Containere din Portul Constanța Sud - Agigea, pe 17 martie 2020 / Sursa foto: Poliția de Frontieră - Garda de Coastă Constanța

România – tomberonul Europei! În Portul Agigea a fost descoperit un nou container cu gunoaie din Marea Britanie, implicate fiind aceleași firme ca și in cazurile de până acum.

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 25 de containere descoperite în terminalele din porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea, ca și în terminalul din Chitila, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat marți, în terminalul din Portul Constanța Sud – Agigea, un nou container container cu deșeuri menajere.

Containerul apare în documente ca fiind expediat de aceeași firmă din Marea Britanie ca în cazurile precedente. Și firma românească importatoare este aceeași ca data trecută: o societate cu sediul și punctele de lucru aflate pe raza administrativă a municipiului București.

Prin urmare, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Maritim-Portuară Constanța Sud – Agigea, comisari din cadrul Gărzii de Mediu și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a efectuat controlul fizic asupra mărfurilor din container.

Astfel, autoritățile abilitate în cauză au constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind „produse de uz casnic”, acestea erau, de fapt, deșeuri inutilizabile.

După efectuarea controlului, a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a produselor respective, fiind reintroduse în container, pentru a fi expediate în țara de origine.

În cauză, sunt cercetați, deja, doi cetățeni români, în vârstă de 36 și, respectiv, 33 de ani, plus un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. REAMINTIM:

  În data de 20.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz (Teodor Nițu), din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea-de-Apel Constanța, polițiștii-de-frontieră (Garda-de-Coastă Constanța-Dobrogea), în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului-Județean-pentru-Protecția-Consumatorilor Constanța, Garda-de-Mediu Constanța, Biroul-Vamal-de-Frontieră-Portuară Constanța Sud – Agigea și Direcția-Județeană-de-Sănătate-Publică Constanța au efectuat un control-fizic, la 16 (șaisprezece) containere, descărcate de pe o navă cu pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Terminalul-de-Containere din Portul Constanța Sud – Agigea.

  Produsele (trecute în acte ca fiind pline cu „obiecte-de-uz-casnic second-hand”, de fapt fiind vorba despre DEȘEURI-inutilizabile !) aveau ca destinație o societate-comercială de pe raza municipiului București (comuna-suburbană Chitila, județul Ilfov), însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma.
  În acest mod, se încearcă modificarea țării de încărcare a mărfurilor, din Marea Britanie în… România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor !

  Polițiștii-de-frontieră din cadrul Gărzii-de-Coastă, Inspectoratului-General al Poliției-de-Frontieră, Gărzii-de-Mediu București și Comisariatului-pentru-Protecția-Consumatorilor București, desfășoară activități de verificare fizică a unor containere pline cu același tip de deșeuri, în terminalul de containere Chitila, județul Ilfov.

  În cauză, sunt cercetați doi (2) cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani, și un (1) cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii-de-frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea-de-Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „export sau import de deșeuri, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

  În data de 2 martie a.c. au mai fost depistate, în Terminalul-de-Containere din Portul Constanța Sud – Agigea, alte două (2) containere, cu același conținut și cu aceleași date de transport și vamale.

 2. REAMINTIM istoricul cazului, in ordine cronologica descrescatoare:

  2 martie 2020:
  În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud – Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în terminalul din Portul Constanța, două noi containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019.
  Astfel, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat un control fizic asupra mărfurilor din containere. S-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile.
  Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor.
  După efectuarea controlului, produsele au fost reintroduse în containere pentru a fi expediate în țara de origine.
  De asemenea, în prezent, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Gărzii de Mediu București și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor București, desfășoară activități de verificare fizică a unor containere pline cu același tip de deșeuri în terminalul de containere Chitila, județul Ilfov.
  În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

  25 februarie 2020:
  În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 24.02.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București și Garda Națională de Mediu, au efectuat controale în cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului București și județului Ilfov (Chitila) ale societății comerciale în cauză, fiind astfel sistate operațiunile de comercializare a produselor second-hand.
  Menționăm faptul că, activitățile de control derulate de autoritățile implicate sunt în curs de desfășurare.
  Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost finalizată activitatea de încărcare, pe nava sub pavilion Olanda, a containerelor cu deșeuri, în vederea returnării acestora către expeditor. Acestea au părăsit teritoriul României în cursul zilei de 21 februarie a.c..
  Reamintim că, în data de 20.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud – Agigea.
  Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.
  În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

  20 februarie 2020:
  În urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, a fost identificată o societate comercială de pe raza municipiului București care efectua activități de import ilegal de deșeuri în România, ce erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind produse second hand.
  În data de 20.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud – Agigea.
  Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.
  Totodată, au fost desfășurate activități specifice de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București la sediul și trei puncte de lucru ale societății comerciale aflate pe raza municipiului București și județului Ilfov.
  În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

 3. REAMINTIM istoricul acestui caz, în ordine cronologică descrescătoare:

  2 martie 2020:
  În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud – Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în Terminalul-de-Containere din Portul Constanța Sud – Agigea, două (2) containere ce figurau ca sosite în terminal, în luna decembrie 2019
  Astfel, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu și Direcția Județeană de Sănătate Publică Constanța au efectuat un control fizic asupra mărfurilor din containere. S-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile.
  Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor.
  După efectuarea controlului, produsele au fost reintroduse în containere pentru a fi expediate în țara de origine.
  De asemenea, în prezent, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Gărzii de Mediu București și Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București, desfășoară activități de verificare fizică a unor containere pline cu același tip de deșeuri în terminalul de containere Chitila, județul Ilfov.
  În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

  25 februarie 2020:
  În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 24.02.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București și Garda Națională de Mediu, au efectuat controale în cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului București și județului Ilfov ale societății comerciale în cauză, fiind astfel sistate operațiunile de comercializare a produselor second-hand.
  Menționăm faptul că, activitățile de control derulate de autoritățile implicate sunt în curs de desfășurare.
  Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost finalizată activitatea de încărcare, pe nava sub pavilion Olanda, a containerelor cu deșeuri, în vederea returnării acestora către expeditor. Acestea au părăsit teritoriul României în cursul zilei de 21 februarie a.c..
  Reamintim că, în data de 20.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud – Agigea și Direcția Județeană de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud Agigea.
  Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.
  În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

  20 februarie 2020:
  În urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, a fost identificată o societate comercială de pe raza municipiului București care efectua activități de import ilegal de deșeuri în România, ce erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind produse “second-hand”.
  În data de 20.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud – Agigea.
  Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.
  Totodată, au fost desfășurate activități specifice de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București la sediul și trei puncte de lucru ale societății comerciale aflate pe raza municipiului București și județului Ilfov.
  În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

 4. Articol si comentarii care denota normalitate.
  Usor, usor o sa devenim oameni responsabili.
  Uite in Brasov de o saptamana au aparut containere de colectare selectiva a gunoiului.
  Eu nu prea aveam multa incredere in civismul romanilor.
  Te rog sa ma crezi Paul ca aceste containere zilnic sant umplute.
  Oameni de toate varstele, nu numai tineri, ii vezi acolo cum isi pun gunoiul pe categorii.
  Deci problema este la administratie nu la cetatean.
  Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca in scoala romaneasca copii sant terorizati cu toate tampeniile in loc sa fie pregatiti pentru lucruri practice si rezonabile, normale.
  Inca mai avem de lucrat.
  Daca faceai un comentariu politic pe aici acum aveai cel putin o suta de comentarii.Asta ma deranjeaza.
  Suntem prea orbiti de lucruri marunte si trecatoare in loc sa ne vedem de viata noastra.

  • Da, aveti dreptate: aici, in România, suntem, per-ansamblu…, inca in faza de… „clasa-zero” (daca nu chiar la… gradinita !) in materie de deprinderi civice normale, dar…, parca…, incet-incet…, incepem sa progresam !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.