Jignire grosolană la adresa românilor plecați la muncă în Germania: „80.000 de sclaveți” la „mamaie Angela Merkel”

9
6347
Joi, 9 aprilie: mii de români la Aerroportul din Cluj-Napoca, pentru zboruri-charter în direcția Germania

Un (fost) ziarist de sport recidivează cu jigniri grosolane la adresa românilor care-și câștigă pâinea cinstit în țări străine (și nu căpușând conturile vreunui „om de fotbal”, pentru servicii incerte).

Daniel Nanu, ultima dată colaborator la „Gazeta Sporturilor”, a lansat un nou atac la adresa diasporei române. De data asta, „grupul-țintă” îl reprezintă cei 80.000 de compatrioți care au plecat sau urmează să plece, în aprilie-mai, ca muncitori sezonieri la fermele agricole din Germania.

Duminică seara, pe Facebook, Nanu i-a catalogat pe aceștia cu un termen incalificabil: „sclaveți”. Nu e vorba de doi oameni, nu de 10 sau 100, ci de 80.000. Sclaveți pentru că merg să lucreze pe 1.200, 1.500 sau 2.000 de euro pe lună, în condiții civilizate (descrise de unul dintre ei în interviul publicat chiar duminică de Ziaristii.com).

Jurnalistul folosește și pentru președintele țării același registru: „Sclav Johannis” (pocindu-i numele, dar asta este explicabil seara, după ora 21.00 și trei sticle de vin).

Nu scapă nici „mamaie Angela Merkel”, care i-ar fi dat ordin lui Iohannis, ca și cum cei 80.000 de români ar fi fost duși cu forța, nu aplicând personal cu două-trei luni în urmă.

„Pamfletul” lui Daniel Nanu

„CUM A ÎNVINS DER SPARANGHEL PE CORONAVIRUS

Așadar, într-o țară în care nu au voie să se vadă om cu copil, om cu părinte, om cu bunici, e voie ca 80.000 de indivizi, atât i-a dat ordin Frau Merkel lui Sclav Johannis, să circule sute și mii de kilometri, în autocare și în avioane.

O lume întreagă se sperie de Coronavirus. Păi, dacă 80.000 de sclaveți români merg să culeagă sparanghel, înseamnă că o singură plantă a învins Corona: Sparanghelul!

Dar nu orice sparanghel: Doar cel «prășit» de mamaie Angela Merkel.”

Recidivist în relația cu diaspora

Luna trecută, tot pe Facebook, Daniel Nanu a aruncat jigniri grele și blesteme crâncene asupra românilor din diaspora care intenționau să revină în țară. Au fost mai multe postări în această notă, postări pe care ulterior le-a șters, pentru a scăpa de furia mesajelor abătute asupra sa.

Câteva mostre:

 • „Morții mamilor voastre, plătesc de 30 de ani impozite și taxe la statul român! Morții mamilor voastre de boschetari care veniți din afară, fără să dați un leu impozit, fără să contribuiți cu un leu în sistemul public de sănătate! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!”
 • „Nu mi se pare corect ca oamenii alungați din Italia sau Spania, cei care nu au au contribuit măcar cu un euro la sistemul românesc de sănătate, să urle că vor acasă!”
 • „Am dreptul să zic la boschetarii care vin în țară fără să fi dat 1 euro la sistemul nostru de sănătate și la cretinii care îi așteaptă să le dea Coronavirus, un mesaj: Sictir!”

CITIȚI ȘI:

VIDEO: 9 minute de demență. Abjectul Serghei Mizil înjură grav diaspora: „Stați în p…a mea acolo, în Italia! Du-te-n p…da mă-tii acolo!”

Derapajul rasist al lui Vladimir Tismăneanu și obscenitatea linșării sale. A greșit, a corectat, a prezentat scuze, ajunge!

9 COMENTARII

 1. Acest gen de pamfletar nu merita nici-o privire din partea noastra daca jigneste zeci de mii de oameni nevinovati instigand la ura si dispret, dar nu comenteaza pe nemernicii de la conducerea statului care au adus populatia Romaniei in asemenea situatie!!! Cred ca daca ar perora mizeriile lui in fata oamenilor nevoiti sa munceasca in vest pentru a-si imbunatati putin viata, acestia l-ar strivi ca pe un vierme.

 2. Asta este consecința faptului că după instituirea stării de necesitate se aplică legea (așa cum se aplică ea cu milițienii și sekuriștii în negru majoritatea gușați și analfabeți !) numai celor care ies din casă fără motiv, în schimb celor care propagă fake-news’usuri (latrinele A3, RTV … fiind fruntașe la acest capitol !), sau scursurilor care jignesc și panichează lumea după bunul lor plac (gaszka analfabeților PZD’iști dominând plutonul … ) sunt trecuți extrem de ușor cu vederea, chiar rămânând ‘neatinși’ !
  Iată Rareșe, poate începi să realizezi / înțelegi și tu ‘în sfârșit’ în ce mocirlă pestilențială și alături de ce subspecii malefice hidoase te scalzi de o bună bucată de vreme ! Rușine este mult prea puțin spus !!!
  Apropo de acel ‘sictir’ aruncat românilor din diaspora plecați în lume să’și câștige o pită cinstită de către această secătură găunoasă care răspunde la apelativul Nanu, MARȘ LA COTEȚ JIVINĂ IMBECILĂ MALEFICĂ !!! 😈👹👺😱

  • Ai dreptate. In Europa de vest, toti cei care au propagat stiri false gen Antena 3 si pe net au fost drastic sanctionati. Multor televiziuni,avocati si posturi de radio li s au retras licenta. Anta asa la 10 % din ce face antena 3 sau diferiti ziaristi.

 3. Foarte bine că pleacă,..ce să facă aici, nu le dă statul nimic în comparație cu bugetarii noștri care se lăfăie in bani…. astia nu sunt sclaveti???…ba nu sunt ploșnițe , paraziti, vampiri .. trăiesc pe banii proștilor care plătesc taxe și impozite la statul român… apropo că veni vorba de bugetari ,e posibil că un Ministru al muncii să nu știe câți bugetari sunt în țară???… despre ce vorbim,?..

 4. Problema este la romani in Romania. Un asemenea jurnalist in Germania primea 100 mii euro amenda si gata. Plus 300 de ore de strins gunoiul prin oras. A doua oara nu mai scria asa ceva.
  astia care merg la adunat capsuni tin Romania pe linia de plutire. Nu parazitii aia de la stat si nici fotbalul.
  Paradoxul este ca cei care au votat ani de zile ciuma rosie si au dansat la mitingul lui Dragnea, contraa EU, pleaca acum la munca in vest.

 5. Nulitatea asta e nimic,o scarba nula,dar ce spuneti de celebrul TRAIAN UNGUREANU,fost jurnalist la BBC Londra,inca din anii 80!!! Anti comunist autodeclarat, fost europarlamentar pedelist,sustinator al lui Basescu-turnatorul Petrov,care ii face sclavi pe cei ce vor sa munceasca pe un salariu de 3500 euro in Germania!!!El a fost mai „destept”,a dat cu gura unde i-a folosit ,acum are o pensie de europarlamentar fara sa fi facut NIMIC pentru statul roman pe care ,cica l-a reprezentat in PE!La fel ca nulitatea Mircea Diaconu,alt profitor,din partea altui turnator comunist,FELIX!Cine munceste cinstit si nu fura,e prost in ochii profitorilor,ai parazitilor ,ai hotilor,nu? I-au primit cu ura si revolta ca pe leprosi,pesedistii ,acum ii fac sclavi ca pleaca !

  • Traian Ungureanu trage puternic pe nas altfel nu ar delira asa. Se simte la el disperarea banilor. Am citit citeva articole de toata jena scrise de el contra Germaniei. Poate ajunge prin Sibiria daca da Merkel liber la rusi in Romania.

   • Moare de oftica ca nu l-a mai vrut nimeni pe liste europarlamentar ,caci a laudat iesirea Marii Britanii din UE in 2016-el,europarlamentar roman din grupul PPE,din care face parte si Germania!!!Cand spui tampenii,trebuie sa suporti si consecintele..dar tot a ramas pensionar de lux de pe urma statului degeaba 5 ani.Acum si-au gasit pesedistii un aliat neasteptat,ce mizerie umana!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here