JAF! Soție de deputat: salariu de 2.000 €/lună + ajutor social de 4.000 €/an, simultan, de la Transgaz

4
24147
Andrei și Ayten Gerea. Plus tabelul cu ajutoare sociale

Motto: „Va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public” (Klaus Iohannis, 6 aprilie 2020)

Va fi nevoie, fără îndoială, de „reevaluarea cheltuielilor bugetare”. Sunt revoltător de multe supape prin care banul public se scurge, nedrept, scandalos, în buzunare de oameni lacomi, în zona bugetară. Mai exact, în zona clientelară, acolo unde clientela politică face ravagii.

Un exemplu de nesimțire crasă în jecmănirea bugetelor publice este cel dezvăluit recent de Cetateanul.net. Personaje principale:

  • Andrei Dominic Gerea (51 de ani) – deputat ALDE, fost ministru al Economiei, apoi al Energiei în Guvernul Ponta;
  • Ayten Guler-Gerea – specialist în relații publice la Transgaz, dar – mai ales – soția lui Andrei Dominic Gerea.

Ajutorul social = 6 salarii medii pe economie

Ayten Gerea, nevasta fostul ministru Andrei Gerea, a încasat anul trecut de la Transgaz, companie controlată de statul român, un „modest” ajutor social de 18.730,68 lei (circa 4.000 de euro) – echivalentul a 6 salarii medii nete pe economie.

Pe lângă ajutorul social, Aytan Gerea (de etnie turcă) mai primește de la Transgaz și un salariu consistent, de „specialist în relații publice”.

Andrei Gerea, soțul asistatei social de la Transgaz, a fost ministru al Economiei și, ulterior, al Energiei în Guvernul Ponta. În prezent este deputat ALDE de Argeș.

Statul român deține 58,51% din Transgaz SA, compania care o asistă social pe soția deputatului ALDE. Plătită și din facturile pe care le achităm la gaze!

Ca ministru al Economiei, respectiv al Energiei, Andrei Gerea a avut o influență directă asupra Transgaz. Adică, a companiei la care a fost angajată și privilegiată soția sa.

Ajutoare sociale pentru nababii Transgaz SA

Exact așa: nababii plătiți regește de Transgaz primesc, tot de acolo, și ajutoare sociale. Se întâmplă într-o companie de stat unde șefii instituției se întrec în risipirea banului public.

Transgaz este o companie deținută de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului (58,51%), și de alți acționari (41,49%), cu o capitalizare totală de aproape un miliard de euro.

Informațiile privind ajutoarele sociale acordate de Transgaz sunt publice și apar în documentul „POLITICA PRIVIND ACORDAREA SPONSORIZĂRILOR ȘI AJUTOARELOR SOCIALE LA NIVELUL SNTGN TRANSGAZ SA ÎN ANUL 2020”.

Transgaz

Soții Gerea, venituri salariale de peste 53.000 de euro pe an

Dreptul la ajutor social este un abuz incalificabil, dacă privim declarațiile de avere ale soților Gerea. Cei doi dețin numeroase proprietăți, iar veniturile realizate de ei se ridică la 250.845 de lei (peste 53.000 de euro) pe an.

Potrivit acelorași documente, Ayten Gerea a avut în 2018 venituri salariale de 110.841 lei (aproximativ 23.500 euro), bani încasați de la Transgaz, unde soția fostului ministru lucrează ca specialist în relații publice, și de la Romaqua SA – pentru servicii de consultant marketing.

Așadar, Ayten Gerea a încasat, de la Transgaz, 23.500 de euro salariu + 4.000 de euro ajutor social. În total, 27.500 de euro.

IMPORTANT: o angajată la stat, cu 2.000 de euro pe lună, se califică și la un consistent ajutor social! Și asta, în condițiile în care soțul ei e deputat, cu privilegiile aferente!

Transgaz

„La nivelul SNTGN TRANSGAZ SA, acordarea de ajutoare sociale salariaţilor este reglementată prin procedura de proces PP-52, şi se derulează prin Serviciul Administrativ și Activități Corporative care instrumentează cererile de ajutor social primite din partea angajaţilor (în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare) şi le supune spre aprobare Consiliului de Administraţie”, se arată în documentele oficiale ale Transgaz. Ce obrăznicie!

Andrei Gerea: „Să știți că soția mea muncește foarte mult pentru Transgaz”

Reporterii Cetateanul.net l-au contactat pe deputatul Andrei Gerea, pentru a explica de ce soția sa avea nevoie de ajutor social. Ințial, Andrei Gerea a spus că nu știe despre ce este vorba, dar o va întreba pe soția sa.

Reporter: Ne puteți spune pentru ce a primit soția dvs. acești bani?

Andrei Gerea: Nu știu, nu am idee în momentul de față, nu am cum să vă ajut.

Reporter: Este vorba de o sumă mare…

Andrei Gerea: Este, dar nu știu despre ce este vorba. Trebuie să o întreb…

Reporter: Avea soția dumneavoastră nevoie de ajutor social?

Andrei Gerea: Stimate domn, ce nu înțelegeți? Nu știu despre ce este vorba, o să o întreb. Eu, când am solicitat de la companie veniturile pe anul trecut, le-am pus frumos pe declarația de avere. Nu știu despre ce este vorba.

Apoi…

Andrei Gerea: Am văzut că ați făcut trimitere la calitatea de soție a mea, dar să știți că muncește foarte mult pentru Transgaz și eu cred că ar merita să faceți o anchetă și cu privire la ce face ea (la Transgaz – n. red.) și cât umblă prin țară, inclusiv cu mașina proprie, ce probleme a rezolvat pe zona BRUA, cum s-au obținut aprobările. Ar fi o chestie foarte interesantă să vedeți ce înseamnă să iei aprobări pentru un proiect cum este BRUA și cum administrațiile locale zici că toate sunt cu piciorul pe frână. Eu vă spun că ați avea niște surprize în ceea ce o privește. La restul nu mă bag…

Ulterior, după ce și-a consultat soția, Andrei Gerea a revenit cu explicații.

Andrei Gerea: Am vorbit cu soția, pentru că eram și eu intrigat, și mi-a spus că este vorba de pachetul salarial, prin care sunt decontate anumite servicii, de sănătate și altele de genul ăsta.

Reporter: Sub forma ajutoarelor sociale? Nu e cam dubios?

Andrei Gerea: Aia e problema lor cum fac. E parte din contract, dacă ei așa o denumesc… Au niște clauze în contract, prin care li se decontează anumite lucruri. Și pun treaba asta ca fiind ajutor social. Da, într-adevăr, sună cam…

Salariați sau asistați social?

Nu numai soția lui Andrei Gerea a beneficiat de ajutor social de la Transgaz, ci și alți salariați. Anul trecut, Transgaz a acordat ajutoare sociale în valoare de 395.486 de lei unui număr de 34 de persoane. În total, în perioada 2015-2019, compania a cheltuit pe aceste ajutoare 1,19 milione lei.

Transgaz

Citiți ancheta completă pe Cetateanul.net!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

4 COMENTARII

  1. Am crezut că guvernul va face ordine încă din prima zi in șerpăria din România….dar uite că degeaba vorbim pe la toate televiziunile , mafia își vede de lucru..unii latră a pagubă,iar hoții ăștia din parlament fură fără nicio taină… culmea că tot neamul e in sistem, curvele pe post de amante,…. singura care ar putea să facă ordine în țară e legiunea..

  2. Grigore Cartianu are un postak de nadejde, asta de mai jos,zis si idiotul de serviciu al site-ului,care,are sau nu are legatura cu subiectul,latra la guvernul Orban, direct din sufrageria lui Barney si Ciolos! Si asta pentru ca site-ul este mai pe fata,mai pe dos ,pluserist,caci de exemplu,ieri a fost o stire -bomba despre parlamentul lui ciolacu,care „scrie istorie”!!!-digi24 si g4media,care au dat-o fara sa critice deloc aparitia-surpriza a lui BARNA si TOMACUL LUI PETROV la „discutii foarte utile”-ASTA A FOST REACTIA ,OAMENI BUNI,DISCUTII FOARTE UTILE CU HOTII!!!-Bravos,usere!Nu cumva vor pune in practica dorinta hotilor de a inlatura pe Orban cu un guvern de „uniune nationala”,cum a facut dragnea in 2016,cu Ciolos premier,acum cu Barna?Participanti la „discutii istorice”: Barna,tradiceanu,tomac,ciolacu si PONTA! Si la sfarsit,domnul userist barna deplangea absenta lui Orban,dupa ce a latrat din ianuarie si pana in februarie peste tot ca PNLul era blat cu pesedeul si tariceanu!!ACUM,CE PUTEM CREDE DESPRE USEREU?USR=UNIUNEA SECURISTILOR ROMANI?Posibil..

  3. @ Lia: Am o nelămurire: Este sau nu reală aserţiunea cu BLATUL PNL-PSD? Mie mi se pare că e ca lumina zilei de clar. Ce a făcut mizerabil în 2011-2012 PNL nu se va uita uşor.

  4. Un exemplu de nesimțire crasă în jecmănirea bugetelor publice sunt acele persoane numite pe criterii politice in functii de conducere care n-au nici o legatura cu functiile ocupate singura lor preocupare fiind parvenitismul si sporirea averii prin sifonarea banilor pubili, atreibuirea lucrarilor firmelor de partid si grupuri de interese. toti directorii institutiilor publice sunt numiti pe criterii politruce si au salarii nesimtite, spor de conducere exorbitante de 50% fara sa faca nimic ca ei de regula sunt profani si executa ordinul politrucului care l-a desemnat in post contra unei spagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here