Iulian Bulai, deputat USR-PLUS: „Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției”

5
2601
De cei 350 de milioane de lei plătiți anual de statul român, TVR livrează în prime-time programe așa-zis umoristice sub orice critică, emisiuni pro-PSD, festivaluri folclorice în reluare și filme de propagandă făcute pe vremea lui Ceaușescu, acum 40-50 de ani

Iulian Bulai (USR-PLUS), președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a verbalizat marți ceea ce, în lumea presei și chiar într-o mare parte a publicului, se discută deja de multă vreme: TVR a devenit o instituție nereformabilă, unica soluție fiind de a o desființa și reconstrui din temelii, după modelul aplicat de Grecia.

Cotropită de pile, nepotisme și clientelă politică, sufocată de incompetență și bugetofagă irecuperabilă, televiziunea publică a ajuns la stadiul în care consumă 9 milioane de euro pe lună (45 de milioane de lei în februarie 2021) ca să transmită în prime-time concerte înregistrate cu Fuego, filme proletcultiste precum “Burebista” sau “August în flăcări”, din perioada național-comunistă, delirul conspiraționist, dar și emisiunile antioccidentale, antidemocratice și antiamericane ale lui “Sărmăluță” Cristache.

Aproape 2.200 de angajați în 2019 pentru niște programe de o calitate execrabilă și emisiuni politice de tip – Antena 3-România TV

Cu toate că programele difuzate sunt de cea mai slabă calitate, TVR are de câteva ori mai mulți angajați decât oricare altă televiziune din România. În 2019, au fost raportați 2.198.

Cum un număr atât de mare de oameni – toți angajați la stat și organizați în sindicate care se opun vehement oricărei reforme – nu poate fi dislocat, singura soluție eficientă rămâne cea adoptată acum câțiva ani de guvernul grec: dizolvarea societății și înființarea alteia, de la zero.

„Trebuie reconstruit de la zero. O instituție cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajați care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă“

Iulian Bulai a declarat, pentru Libertatea: “Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției. Liderii USR-PLUS au susținut concurs public pentru funcția de director general. PNL și UDMR nu au susținut”.

Deputatul critică decizia coaliției de guvernare de a dubla funcțiile de conducere în cadrul TVR și al Radioului public, pentru ca fiecare partid să poată avea propriul șef acolo. Bulai afirmă că unica soluție de transformare a televiziunii publice într-un post serios și profesionist este reinventarea sa: „Trebuie reconstruit de la zero. O instituție cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajați care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă“.

Acest lucru nu se poate întâmpla însă în lipsa unei voințe politice, crede Bulai.

Deputatul a fost atacat violent, în ultimele luni, pentru luările sale de poziție în privința TVR și a Radioului public.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Mai fratilor,
  Ascultati ce va spune un om batran.
  Are dreptate Iohannis cand spune ca trebuie luat de la zero totul.
  Cu oameni competenti vreau scoli, vreau spitale, vreau sosele….
  Dupa 30 de ani eu in loc sa vorbesc de cantinele scolare, o normalitate, eu stau si ma gandesc ce fac cu apa curenta si cu toaletele din fundul curtii.
  Eu sunt un adept al social-democratiei, dar numai cea autentica. Social–democratia este o doctrina respectabila.
  Daca il intreb acum pe Ciolacu despre Th. Sapientza, V.Conta…. imi spune ca sant niste strazi prin Bucuresti.
  Am avut norocul, in facultate, sa am niste profesori de exceptie. Erau niste oameni care isi iubeau meseria si adevarul.
  Aveam un curs, Istoria Miscarii Muncitoresti in Roamania. Normal trebuia sa inceapa cu 1921, dar am primit informatii,printre randuri, de la 1835, cand au aparut primele idei socialiste in Romania.
  Oamenii acestia ne deschideau curiozitatea aceea specifica tinerilor.
  Faceam filozofie materialist dialectica dar eram interesati de Kant, Hegel,Nietzsche……
  Ideea era ca daca vrem sa combatem filozofia idealista trebuie sa o cunoastem.
  Si uite asa din o suta de minute de curs, cinci minute vorbeam de Lenin si 90 de minute de lucruri adevarate.
  Respectul meu pentru toti acesti oameni care au contribuit la educatia mea.
  Sa fie siguri ca oriunde am lucrat in lume nu i-am facut de ras niciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here