VIDEO. Klaus Iohannis decretează stare de urgență în România! De luni, vom trăi cu reguli speciale, neobișnuite

1
11264

Miniștrii Guvernului Orban 2 au depus jurământul la Palatul Cotroceni, sâmbătă seara, în condiții speciale. După jurământ, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta stare de urgență, care va intra în vigoare luni.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/645882426226660/

Declarația integrală a lui Klaus Iohannis

 • „Guvernul a fost votat, învestit și a depus jurământul în condiții foarte speciale, din cauza epidemiei de coronavirus. În primul rând, felicitări noului guvern și le doresc mult succes!”
 • „Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României. S-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea parlamentarilor și a partidelor parlamentare au înțeles importanța acestui moment, greutatea acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare pentru România și pentru români.”
 • „Prima prioritate pentru noul guvern este, evident, continuarea luptei împotrova epidemiei de coronavirus, continuarea luptei pentru a gestiona eficient întreaga criză care s-a generat.”
 • „Guvernul care își preia acum mandatul este guvernul care și până acum a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză. Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă.”
 • „Noul guvern și împreună cu mine ne vom dedica toate energiile, 100% pentru a gestiona eficient această criză. Și, evident, după ce se termină această criză, pentru a guverna foarte bine pentru români și România.”
 • „Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în așa fel încât să prindă.”
 • „Iar pentru a face posibilă această luptă, cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare.”
 • „Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară.”
 • „În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus.”
 • „Dar, dragi români, autoritățile își fac treaba. Guvernul și-a făcut treaba și până acum foarte bine, dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români! Avem nevoie de voi ca să respectați îndrumările, indicațiile. Avem nevoie să respectați regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice. Și, da, avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare – știu că acest lucru este puțin mai greu. Și, da, avem nevoie să vă informați corect, din surse publice, direct de la autorități.”
 • „Pentru a veni în sprijinul părinților care au copii de vârstă școlară, am promulgat tot astăzi legea care permite părinților – în condiții speciale, când școala este suspendată – să stea acasă atunci ca să îngrijească copiii.”
 • „Dragi români, împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză. Vă doresc tuturor multă sănătate!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Milițianul” mincinos l-a infectat și pe directorul Spitalului Gerota, un cardiolog renumit! Nelu Lupu are pe conștiință 20% dintre infectații României

1 COMENTARIU

 1. foarte bine !!!…daca pentru mine inseamna stare de urgenta dle Presedinte ,atunci trebuie ca ambasada chinei din bucuresti sa parasesca tara !!..si sa revina atunci cand va trece epidemia !!..asa mi se pare corect…pentru ca de la ei a pornit nenorocirea…asta-i protestul meu fata de acest stat comunist…asa trebuia procedat de catre toate statele lumi !!…cine raspunde de moartea miilor de oameni nevinovati la nivel planetar !?…de ce sa sufere copii nostrii,nepotii nostrii,batranii nostrii din cauza unui stat care-si bate joc de sanatatea planetei???..nici macar bunul simt n-au avut sa-si ceara scuze!!!….asa ca aut din tara..!!!..ce va e frica de china ??…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.