vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsIsrael - prima țară care propune revenirea la starea de urgență și...

Israel – prima țară care propune revenirea la starea de urgență și izolarea oamenilor în case, ca astă-primăvară. România are acum de 1,5 ori mai mulți bolnavi decât Israelul

-

Ajunsă miercuri la 3.904 cazuri noi de Covid în 24 de ore, la o populație totală de 9,2 milioane de locuitori, Israel este prima țară din lume care ia în calcul reinstituirea stării de urgență, cu închiderea oamenilor în case, ca astă-primăvară.

Autoritățile de la Tel-Aviv înțeleg că se află în fața unui al doilea val epidemic, mult mai puternic decât primul, și discută despre măsuri drastice. Începând de luni, numărul zilnic al cazurilor noi a stabilit recorduri consecutive. Miercuri s-au raportat 3.904, cu 400 mai multe decât marți, când se stabilise un alt record.

În Israel, spre deosebire de România, nu există partide care să conteste măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus. Miercuri s-au făcut 44.717 teste, de aproape două ori mai multe decât în România, deși populația e de aproape două ori mai mică.

9 septembrie 2020: Israel – 32.219 bolnavi de Covid, România – 54.609. Rata deceselor în țara noastră e de 4 ori mai mare decât în Israel

Începând de marți, Guvernul israelian a decretat interdicție de circulație pe timpul nopții în 40 de localități și cartiere cu rată mare a infectării. Medicii epidemiologi sunt însă sceptici în privința rezultatelor și cred că s-ar impune măsuri mult mai severe. S-a avansat revenirea la lockdown, închiderea oamenilor în case prin stare de urgență, astfel încât să se rupă lanțul de transmisie a virusului.

- Advertisement -

Problemele sunt mult mai complexe, pentru că la sfârșitul acestei luni și în octombrie vin sărbători evreiești care, prin tradiție, presupun strângerea familiilor la un loc.
În acest context, oficialii din Ministerul Sănătății israelian i-au cerut premierului Benjamin Netanyahu să decreteze izolarea generală în toată țara.

Israel a avut până acum 143.049 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre acestea 109.775 vindecându-se, iar 1.055 decedând. 32.219 oameni sunt bolnavi chiar în acest moment.

Prin comparație, România stă acum mai rău decât Israel. Țara noastră a înregistrat, de la începutul pandemiei până acum, 99.684 de cazuri, din care 41.010 s-au vindecat și 4.065 au murit (rată a fatalității de 4 ori mai mare decât în Israel!). În acest moment, avem 54.609 cazuri active (de 1,5 ori mai multe decât Israelul), din care circa 500 de oameni în stare critică, la terapie intensivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

Conspiraționista convertită: cântăreața care spunea că virusul nu există a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -