ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile. Slujbă fără mască, sute de oameni împărtășiți cu aceeași linguriță

1
2589

Aproximativ 300 de persoane sau strâns de Crăciun în Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Înalt Prea Sfințitul Teodosie a oficiat slujba în interiorul bisericii, deși acest lucru este interzis de autoritățile locale. Municipiul Constanța se află în carantină de aproape 5 săptămâni.

În plus, toți oamenii au fost împărtășiți cu o singură linguriță, ceea ce în aceste vremuri pandemice constituie un grav pericol de infectare.

Conform Digi 24, credincioșii au venit la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Petru și Pavel” din Constanța încă de la primele ore ale dimineții și au participat la slujba desfășurată în interiorul lăcașului de cult.

Municipiul Constanța se află în carantină de aproape 5 săptămâni și, conform normelor în vigoare, toate slujbele ar trebui ținute în exteriorul bisericii.

Enoriașii care au participat la slujbă spun că nu le-a fost teamă, argumentând că e la fel de aglomerat și în supermarketuri.

Întrebat dacă această slujbă nu ar fi trebuit organizată în exterior, ÎPS Teodosie a răspuns scurt: „Nu!”.

În jurul Arhiepiscopiei au fost câteva echipaje mixte, formate din polițiști și jandarmi, dar oamenii legii nu au dat sancțiuni și i-au lăsat pe oameni să intre în catedrală.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a avertizat: „Autoritățile nu îngrădesc dreptul la credință. Singura cerință venită din partea instituțiilor este ca slujbele să se desfășoare conform normelor prevăzute în Hotărârea de Guvern care reglementează starea de alertă și în ordinul de carantinare emis de DSU. Suntem siguri că, prin dialog, înțelegere și echilibru, putem evita situații tensionate și care pot aduce un risc din punct de vedere epidemiologic, în această perioadă de sărbătoare. Situația reclamată astăzi, de la Catedrală, este în atenția organelor de ordine și siguranță publică”.

Ură transmisă în Pastorala de Crăciun

ÎPS Teodosie le-a transmis credincioșilor în Pastorala de Crăciun un mesaj încrâncenat, în care vorbește despre „prigonitorii” ortodoxiei. Agitator de profesie, fostul turnător al Securității își desăvârșește astfel sezonul plin de provocări iresponsabile, în care a sfidat regulile pandemiei, și-a instigat enoriașii la nesupunere față de măsurile Guvernului și i-a împins la îmbolnăvire.

„Nu trebuie să mai permitem ca Bisericile să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc”, strigă Teodosie, cu gură de propagandist al minciunii.

„Prigonirea Bisericii a luat astăzi diferite forme, mai subtile şi mai perfide”, iar „sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi”, continuă provocatorul nr. 1 din Biserica Ortodoxă Română.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ÎPS Teodosie propagă ura chiar și în Pastorala de Crăciun. Cheamă la luptă împotriva „asaltului prigonitorilor”

1 COMENTARIU

  1. Un singur cuvânt poate caracteriza, până la definire sintetico-concluzivă, ceea ce-și permite să facă acest… DRAC (!!!!!) în sutană: INSUPORTABIL!

    Iar urmarea NU poate fi decât una singură: dacă B.O.R. refuză, cu încăpățânare și nesimțire, să-și facă… DATORIA (!) și să stopeze NEMERNICIILE lui Teodosie-„Șpagoveanu”, atunci… CODUL PENAL trebuie să-l oprească și pedepsească pe Macedon Porcu, alias Petrescu, alias (sursa Securității ceaușiste:) „Mache”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here