Baronul Rădoi mai are timp până la miezul nopții să-și ridice gheretele de la metrou. Compania anunță că începe demolarea săptămâna viitoare

1
11777
Spațiile comerciale de la metrou, expoatate decenii la rând de sindicat în detrimentul bugetului societății, sunt miza războiului pornit de Rădoi cu Guvernul. FOTO: Inquam Photos

Sindicatul USLM, controlat de PSD-istul Ion Rădoi, mai are timp până la miezul nopții de vineri spre sâmbătă ca să-și ridice gheretele cu care a împânzit ilegal cele peste 60 de stații de la metrou. Compania a anunțat vineri că, de săptămâna viitoare, începe dărâmarea dughenelor.

Metrorex a avertizat vineri, în condițiile în care sindicatul USLM n-a dat niciun semn că ar intenționa să dea curs notificării primite săptămâna trecută, că termenul-limită expiră vineri, 2 aprilie, ora 23.59. După acest moment, spațiile comerciale exploatate ilegal și abuziv de sindicatul lui Rădoi vor fi demolate și evacuate.

Contractul cu Metrorex este expirat din 2018, iar sindicaliștii au instalat gheretele fără să fi obținut în prealabil autorizație de construire

Compania reamintește că încă din 2018 a expirat contractul cu firma sindicatului USML, prin care acestuia i se închiriau spațiile comerciale. Metrorex spune că dughenele sindicatului au fost montate, oricum, cu ignorarea prevederilor legale și fără să se obțină autorizații de construire pentru ele.

Vineri, 26 martie, la nici 12 ore după ce compania Metrorex notificase sindicatul lui Rădoi să-și ridice gheretele din stațiile de metrou, sindicaliștii au blocat liniile. Timp de mai multe ore, protestatarii n-au formulat nicio revendicare – caz absolut neobișnuit. Apoi, au venit cu o listă de cereri destul de ciudată, invocând niște disponibilizări care nu avuseseră loc și niște reduceri de salarii ipotetice, despre care bănuiau ei că ar urma să se producă.

Șantajul n-a reușit. Circulația metroului s-a reluat sâmbătă, fără ca Guvernul să fi cedat în privința spațiilor comerciale. În plus, s-au făcut plângeri penale la DIICOT și DNA, iar ministrul Transporturilor a anunțat că autoritățile vor recupera prejudiciul adus Metrorex, de circa 2,8 milioane lei, de la sindicat.

Comunicatul Metrorex semnat de directorul general Ștefan Paraschiv

„Metrorex avertizeaza ca termenul pentru eliberarea spatiilor comerciale expira la miezul noptii. Saptamana viitoare vor incepe procedurile de evacuare.
Compania Metrorex avertizeaza, pe aceasta cale, ca termenul acordat pentru eliberarea spatiilor comerciale, care functioneaza ilegal pe domeniul public al statului, expira la miezul noptii.

Contractul de asociere in participatiune dintre Metrorex si firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public facandu-se fara drept, in prezent.

De asemenea, pentru spatiile comerciale nu au fost identificate autorizatii de construire emise.

Pericolul pe care acestea il reprezinta pentru siguranta calatorilor si a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru ca:

  • spatiile reprezinta obstacole in calea de evacuare in caz de urgenta;
  • ingreuneaza accesul la hidrantii interiori;
  • nicio constructie dupa 2010 nu are aviz ISU.

Pentru corecta informare a publicului, reiteram faptul ca statiile de metrou reprezinta proprietate publica a statului, data in concesiune companiei Metrorex.

Ocuparea fara drept a domeniului public al statului este o incalcare flagranta a legii. Lipsa autorizatiei de construire si nerespectarea normativelor de siguranta reprezinta o adevarata urgenta de siguranta si ordine publica.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here