Primarul Fritz, al doilea oficial român care se vaccinează cu AstraZeneca. „Am pus și eu un umăr. Vaccinul e sigur și eficient”

1
2460

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a devenit al doilea demnitar român, după primarul clujean Emil Boc, care se vaccinează cu AstraZeneca. El a postat pe Facebook o poză cu acest moment, scriind că a ales AstraZeneca pentru că este sigur și eficient. Gestul vine într-un moment în care județul Timiș are cele mai multe locuri libere pe listele de vaccinare.

AstraZeneca trece printr-o criză de încredere din partea populației nu doar în România, ci în toată lumea. Dacă în alte țări, pentru a risipi temerile, premieri, miniștri și parlamentari s-au vaccinat public cu AstraZeneca, la noi în țară toată conducerea s-a vaccinat cu Pfizer, apoi i-a informat pe oameni că e sigur și AstraZeneca. Dominic Fritz (USR-PLUS) este al doilea lider, primar al unui mare oraș, după Emil Boc (PNL), care se imunizează cu vaccinul suedez, dând astfel exemplu personal.

În ceea ce privește Timișoara, încă de la bun început, chiar și săptămânile trecute, când criza de vaccinuri era majoră în toată țara, județul Timiș a rămas “verde”, acolo fiind numeroase centre care aveau pe stoc AstraZeneca, dar nu și oameni interesați să se vaccineze.

Vineri la prânz, în județul Timiș erau libere aproape 9.000 de locuri la centrele cu vaccinare AstraZeneca. Din acestea, 6.800 erau în orașul Timișoara.

Politicieni locali populiști au încercat, săptămâna trecută, să speculeze electoral criza, pretinzând că Timișoara e persecutată de București, care nu ar livra vaccinuri, dar în același timp ține orașul abuziv în carantină. Asta, deși chiar și atunci în județ erau disponibile vaccinuri AstraZeneca.

Dominic Fritz a încercat să tempereze aceste izbucniri oportuniste, iar vineri a spus că îl îngrijorează ritmul de înscriere la vaccinare. El a explicat că doar prin vaccinarea masivă și rapidă se va putea stopa pandemia.

Ce a scris Dominic Fritz după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Vaccinat! Am pus și eu un umăr pentru Timișoara. Pare netonifiat, dar mușchii mei sunt pe dinăuntru.

M-am vaccinat cu Astra Zeneca pentru că este un vaccin sigur și eficace. În județul Timiș și în Timișoara sunt mii de locuri libere pentru acest vaccin. Dacă faceți rezervarea azi, vă puteți vaccina poimâine, nu există listă de așteptare!

Nu ascund faptul că mă îngrijorează că ritmul de înscriere la vaccinare a încetinit și câteva centre nu funcționează la capacitate maximă pentru că locurile nu sunt ocupate.

Este alegerea fiecăruia dacă se vaccinează sau nu. Dar este evident că doar prin vaccinare masivă și rapidă vom trece peste această pandemie. Iar noi, cei din Timișoara și județul Timiș, avem acum șansa să fim primii care atingem imunizarea de masă și care ne va permite să trăim din nou o viață normală.

Medicii și asistentele în centrul în care m-am vaccinat azi, de pe intrarea Doinei, sunt extrem de empatici și nu a fost decât o mică înțepătură.

Pune și tu umărul pentru Timișoara! Dacă ești deja vaccinat, vorbește azi cu un prieten sau o rudă și încurajează-i să se înscrie acum https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

Dacă ești în vârstă și nu te poți înscrie, te pot ajuta cei de la Direcția de Asistență Socială. Sună la 0356/406517 și asistenții noștri te vor înscrie pe platformă și te vor și programa.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here