marți, mai 28, 2024
AcasăNewsIohannis cere demisia șefului DIICOT, Bănilă zice că "nu va fi laș",...

Iohannis cere demisia șefului DIICOT, Bănilă zice că „nu va fi laș”, dar „va trata cu seriozitate” solicitarea președintelui

-

Președintele Klaus Iohannis a cerut luni demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă, din cauza modului în care a fost administrat „cazul Caracal” și a felului în care a fost tratată familia Luizei Melencu, una dintre cele două fete ucise de monstrul Gheorghe Dincă. „Potențialii infractori sunt tratați cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu agresivitate”, a motivat șeful statului.

În replică, Felix Bănilă spune că solicitarea președintelui „trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat”. „Demisia este un act unilateral de voință, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că, în cazul meu, nu se va întâmpla așa”, a precizat șeful DIICOT.

Klaus Iohannis l-a numit pe Felix Bănilă în funcția de șef al DIICOT în iulie 2018. Conform legislației maltratate de PSD, președintele nu putea respinge propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, așa cum n-a putut să blocheze nici revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

- Advertisement -

Klaus Iohannis despre prestația DIICOT în „cazul Caracal”

 • „Nu mă voi referi la marile rateuri PSD-iste din  ultima vreme, mă voi referi la altă problemă foarte gravă. Au trecut două luni de la tragedia de la Caracal, care a zguduit România. Atunci am convocat CSAT și am cerut acțiuni clare pentru protejarea cetățenilor.”
 • „În condițiile în care oamenii au așteptarea legitimă de a fi apărați, este revoltător modul în care, în ultima săptămână, unele instituții publice au reacționat atât în ceea ce privește ancheta de la Caracal, cât și în ceea ce privește ancheta legată de cumplitul caz din Dâmbovița.”
 • „În ambele cazuri, am văzut reacții întârziate, gesturi publice de-a dreptul scandaloase, care denotă lipsa de preocupare pentru victime și pentru familiile victimelor.”
 • „Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal este un exemplu de «așa nu!». Este extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente, prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate.”
 • „Această situație este generată, în primul rând, de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani, o guvernare care a avut ca prioritate salvarea infractorilor, ignorând efectele asupra oamenilor cinstiți și corecți din țara noastră. Pentru toate aceste greșeli majore, PSD va plăti politic, vă promit acest lucru! PSD-iștii vor plăti la vot și vor rămâne în istorie drept guvernarea care a protejat penalii și infractorii, o guvernare catastrofală, o guvernare eșuată.”
 • „Astăzi mă refer și la conducerea DIICOT, a cărei implicare ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism. Sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste.”
 • „Îi cer domnului Bănilă să-și înainteze imediat demisia de șef la DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție.”
 • „Acest guvern nu a găsit de cuviință să se retragă nici după referendumul din 26 mai, deci nu ne putem aștepta la gesturi de responsabilitate din partea PSD.”
 • „Funcționarea instituțiilor nu trebuie să mai fie afectată de lipsa de competență a celor care le conduc în prezent. Am ajuns în această situație pentru că PSD-iștii au înlocuit profesioniștii cu incompetenți și tot felul de neaveniți în poziții de decizie. Instituții fundamentale ale statului au grave probleme de credibilitate din cauza politizării excesive.”
 • „Eu vreau să transmit românilor că statul are în rândurile sale nenumărați profesioniști și oameni dedicați misiunii lor publice. Iar procesul de reconstrucție a statului trebuie să înceapă, obligatoriu, cu repunerea pe baze corecte a administrației, și aceasta nu poate fi făcută decât de un nou guvern, care să își asume în mod clar o astfel de prioritate. Abia aștept să treacă moțiunea!”

Comunicatul procurorului-șef al DIICOT, Felix Bănilă

„Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul-șef DIICOT aduce la cunoștința publică următoarele:

Demisia este un act unilateral de voință, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că, în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și ale celor implicați în actul numirii procurorului-șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

- Advertisement -

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, într-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la «cazul Caracal» și, de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sondaj IMAS: Iohannis are mai mult decât următorii trei candidați la un loc! Bătălie teribilă pentru poziția a doua

IMAS confirmă căderea PSD pe locul 3: PNL 27,7%, USR-PLUS 23,1%, PSD 19,5%. PNL și USR-PLUS ar guverna cu 55,4%

Am pus mâna pe sondajul secret al PSD! În județul Constanța: PNL 31%, USR-PLUS 27%, PSD 17%. Finală Iohannis – Barna la prezidențiale

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Caracatița Plumb. Escrocheria prin care PSD-ista a încercat să păcălească Europa: a „vândut” două apartamente care nu-i aparțin!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Se pare ca aceasta NULITATE AGRAMATA, Felix Banila, MAIMUTA INCOMPETENTA pusa de catre P.S.D. (plus… servitorul sau, SCARBA de Tudorel Toader !) la sefia D.I.I.C.O.T., in locul ULTRA-PROFESIONISTULUI (!!!) Daniel Horodniceanu, NU mai este suportat nici de catre… unii pesedisti „de frunte” (Sic !), inclusiv JIGODIA de procuror-general Bogdan Licu dorindu-l schimbat, ca sa… mai salveze ceea ce se poate din imaginea DEZASTRUOASA a „Ministerului-Public”, de dupa… ACAPARAREA sa de catre „CIUMA ROȘIE” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -