Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech: „Până la sfârșitul verii, nu va mai fi nevoie de restricții în Europa și în SUA!”

1
9427
Doctorii Ozlem Tureci și Ugur Sahin, inventatorii vaccinului anti-Covid și co-fondatorii companiei germane de cercetări medicale BioNTech

Virusul care a provocat pandemia de Covid va fi sub control în aproape toată Europa până la sfârșitul verii, anunță Ugur Sahin, fondatorul BioNTech și unul dintre cei doi inventatori ai vaccinului împotriva coronavirusului produs de Pfizer. Deși campania de vaccinare este în întârziere în unele țări, situația se va ameliora și epidemia va fi învinsă în perioada următoare, crede cercetătorul.

Potrivit lui Ugur Sahin, care a acordat publicației „Welt am Sonntag” declarații preluate de Reuters, “în multe țări europene și SUA, probabil că nu vom avea nevoie de restricții până la sfârșitul verii. Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor fi mutații, dar nu ne vor speria”.

Inventatorul vaccinului produs de Pfizer spune că problemele de aprovizionare cu serul sunt temporare, iar până în septembrie 70% dintre germani vor fi vaccinați. Aceeași situație va fi, foarte probabil, în numeroase alte țări din Uniunea Europeană, dar și în SUA.

În urmă cu doar câteva zile, ministrul Sănătății din Israel a anunțat că țara sa a învins epidemia și că, foarte probabil, această perioadă a fost depășită odată pentru totdeauna. Israelul este țara cea mai avansată din lume în vaccinarea populației. După imunizarea a 60% dintre locuitori, numărul cazurilor noi de Covid a scăzut cu 86%, iar cel al deceselor – cu 91%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.