Profesorul decapitat a fost turnat islamiștilor de un elev al său. Ucigașul e un cecen de 18 ani, născut la Moscova

5
8292
Samuel Paty, victima oribilei crime

Alte 5 noi persoane au fost arestate în noaptea de vineri spre sâmbătă, după decapitarea unui profesor de istorie în apropierea unui colegiu dintr-o suburbie vestică a Parisului. Numărul persoanelor reţinute în acest dosar se ridică la 9, informează France Presse, citând o sursă judiciară.

Printre cele 5 persoane arestate în „valul 2” se numără cei doi părinţi ai unui elev de la colegiul din Conflans-Sainte-Honorine, unde preda profesorul Samuel Paty (47 de ani), victima atrocității.

Cele două persoane – părinții elevului – avuseseră un diferend cu profesorul în legătură cu caricaturile profetului Mahomed, pe care acesta le arătase în clasă.

Cei doi părinți au realizat un videoclip în care l-au catalogat drept „bandit” pe profesorul Paty. Videoclipul a fost apoi distribuit pe rețelele de socializare de către moscheea din regiune, ajungând la cercurile islamiste extremiste.

Lanțul morții: elev – părinți – moschee – extremiști

Profesorul îi invitase pe elevii musulamni să iasă din clasă, pentru că urma să prezinte caricaturi cu Mohamed din revista „Charlie Hebdo”, în cadrul unei lecții despre libertatea de expresie. Un copil musulman a rămas din greșeală în clasă, apoi le-a spus părinților săi ce a văzut. Aceștia au făcut plângere împotriva profesorului la conducerea școlii.

Brahim Chnina, unul dintre părinții musulmani, a postat pe Twitter un videoclip în care l-a catalogat drept „bandit” pe profesorul de istorie. „Ce mesaj a dorit să le transmită copiilor? De ce un profesor de istorie s-a comportat astfel în fața unui copil de 13 ani? Acest bandit nu ar trebui să mai rămână în sistemul educațional ca să-i educe pe copiii noștri. Ar trebui să se educe pe sine”, a spus tatăl elevului.

Alte 4 persoane, între care un minor, care fac parte din anturajul familiei suspectului de crimă, fuseseră arestate anterior la Evreux.

Identitatea atacatorului, asupra căruia s-a găsit un act de identitate, a fost confirmată de anchetatori. Acesta ar fi un cecen rus de 18 ani, născut la Moscova.

El era cunoscut pentru antecedente de drept comun, dar dispunea de un cazier curat şi nu trecea drept extremist.

Samuel Paty

Șefa Comisiei Europene, mesaj pentru profesorii din Franța și din toată Europa

Preşedinta Comisiei Europene, nemțoaica Ursula von der Leyen, le-a adresat sâmbătă „gândurile” sale profesorilor „din Franţa şi din toată Europa”, după decapitarea profesorului Samuel Paty.

„Am aflat cu oroare despre asasinarea unui profesor la Conflans-Sainte-Honorine. Adresez condoleanţele mele familiei sale şi francezilor. Gândurile mele se îndreaptă de asemenea către cadrele didactice din Franţa şi din întreaga Europă. Fără ele nu există cetăţeni. Fără ele nu există democraţie”, a scris șefa Comisiei Europene într-un mesaj transmis prin Twitter.

Decapitarea acestui profesor – care a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed, potrivit primelor elemente ale anchetei – a provocat un şoc în Franţa. Președintele Emmanuel Macron a calificat faptele drept „atentat terorist islamist”.

După atacul comis vineri, în jurul orei locale 17.00, în apropiere de clădirea şcolii, o anchetă a fost deschisă pentru „asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” şi „asociere teroristă criminală de răufăcători”, de către Parchetul național antiterorist francez.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Se cheama Taqiyya. Musulmanii disimuleaza foarte bine adevaratele lor pareri atunci cand sunt in minoritate pentru a putea lovi cu o salbaticie infioratoare atunci cand li se iveste ocazia.

  Stanga in tampenia ei vede parte romantica, „tihnita”, „nastratin hogea”, lalelele si uleiul de trandafir, sau se simte desteapta pt ca stie diferenta intre un maghmour marocan si unul libanez, sa zicem.

  Istoria politica, religioasa, obiceiurile barbare si pericolul pe care il reprezinta o rasa selectata pentru razboi perpetuu si extrem de etnocentrica ii scapa cu desavarsire.

  Cat de tampit poti fi sa crezi ca un copil cecen obisnuit cu sangele se va putea integra intre copiii europeni? Unul la 10 ani trebuie sa taie singur gatul unui berbec in timp ce unul european nu are nici macar jucarii considerate violente.

  • Cu siguranta. Pentru a nu fi discriminat.
   Discriminarea impotriva „majoritatii” devenita minoritate de facto nu se ia in calcul.

   Iar „copilul” cu primul craniu la centura ii va teroriza mai departe pe profesori si elevii presupus „majoritari”.

  • Hopa, hopa. Opriti-va, „Acel copil” major fiind a fost impuscat (omorat) direct de catre politie, fiind desemnat terorist islamist! Politia, autoritatile nu fac procese teroristilor, ci ii omoara pe loc, nu se trateaza cu ei! Tatal elevului care era in clasa respectiva a fost expulzat imediat din tara, moscheele legale si cele ilegale au fost inchise pt 6 luni de zile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here