Dodon îl va extrăda pe fugarul Rizea, fost deputat PSD. „Îi anulăm cetățenia. Faceți ce vreți cu dânsul!”

0
4253
Cristian Rizea, fugarul de la Chișinău

Cristian Rizea (51 de ani), fostul deputat PSD fugit în Republica Moldova înainte de a fi condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, este la un pas de a fi extrădat în România. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care susține că lui Rizea i se poate retrage cetățenia moldovenească dacă a fost obținută ilegal.

„Eu, în calitate de președinte, prima dată am aflat. Ce urmează? Acum se va verifica, dar noi vedem dacă a încălcat, se vor verifica toate circumstanțele, cetățenia urmează a fi anulată și această persoană urmează a fi extrădată organelor de drept din România. Și dacă a profitat de protecția fostului regim oligarhic de la Chișinău și a obținut ilegal cetățenia, această cetățenie va fi anulată și noi o să-l extrădăm înapoi în România și faceți ce vreți cu dânsul!”, a declarat Igor Dodon.

Acesta se află în campanie electorală, candidând pentru un nou mandat de președinte.

Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Fostul deputat a fugit din țară cu două luni înaintea sentinței definitive. A fost reperat la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis autorităților moldovene cererea de extrădare.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018, pe vremea regimului oligarhic al lui Vlad Plahotniuc – la rândul său, fugar în acest moment.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here