Interlopi condamnați CU SUSPENDARE pentru tentativă de omor! Cele 11 bestii au mutilat un sportiv, de Crăciun, dar judecătorii le-au acordat clemență maximă

3
4500
Răzvan Cosma, victima interlopilor

Încă o decizie scandaloasă a justiției române: după 14 ani de procese, Curtea de Apel Ploieşti a redus pedepsele aplicate mai multor persoane găsite vinovate pentru tentativă de omor calificat – doi achitați și 9 condamnați cu suspendare! Interlopii au bătut cu o rangă şi au călcat în picioare un bărbat în faţa unui club din Ploieşti. Victima, Răzvan Cosma, fost sportiv de performanţă, fiu şi frate de poliţist, a ajuns în comă la spital, în noaptea de Crăciun a anului 2008, când a avut loc agresiunea. Unii dintre agresori au stat doar două zile în arest preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis achitarea a doi dintre cei 11 inculpaţi care, în seara zilei de Crăciun a anului 2008, l-au bătut cu ranga şi l-au călcat în picioare pe Răzvan Cosma, în faţa unui club din Ploieşti.

Ceilalţi 9 inculpaţi, între care şi o femeie care şi-a înfipt tocul de la pantof în craniul bărbatului bătut, au primit pedepse de cel mult 4 ani de închisoare, toate cu suspendare!!!

Cunoscuţi drept capi ai lumii interlope din Prahova, cei 11 inculpaţi fuseseră condamnaţi în primă instanță, de către Tribunalul Prahova, la închisoare cu executare, astfel:

 • o condamnare la 10 ani de închisoare (Rădulescu Constantin);
 • 3 condamnări la 8 ani de închisoare (Matei Lucian, Nedelcu Iulian-Florin, Nicolae Suraj);
 • 7 condamnări la 7 ani și 6 luni de închisoare (Ioniță Florin Edmond, Haită Ionuț Ciprian, Danciu Ciprian, Danciu Cătălin, Cojanu Alin Alexandru, Constantin Florin-Adrian, Ene Cristina Gabriela).

Toți cei 11 au fost găsiţi vinovaţi de tentativă de omor calificat.

Daune de 400.000 de euro

Prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Ploiești, cei 9 trebuie să plătească victimei 300.000 de euro daune morale, cuantumul fiind majorat de la 200.000 de euro, cât stabilise iniţial Tribunalul Prahova.

În plus, una dintre rudele victimei trebuie să primească daune morale de 100.000 de euro, iar două spitale în care a fost îngrijită victima mai multe luni după agresiune trebuie să primească zeci de mii de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate bărbatului bătut.

Victima era boxer, fiu şi frate de poliţist, şi a avut o altercaţie cu inculpaţii într-un club din Ploieşti, în seara de Crăciun.

Unii dintre inculpaţi au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv două zile, la patru luni de la agresiune, iar alţii deloc

Ce s-a întâmplat pe 25 decembrie 2008. Singura femeie din grupul de interlopi i-a găurit capul victimei cu tocurile de la pantofi

25 decembrie 2008. În clubul Privilege din Ploieşti, fostul boxer Răzvan Cosma intră în conflict cu un grup de interlopi. Călcat pe picior din greşeală, Cosma tipostează cu un pumn. Se încinge imediat o bătaie, care este oprită de prieteni comuni ambelor tabere. Interlopii îl cheamă însă afară pe Răzvan Cosma, care face greșeala de a se duce. Este lovit bestial cu o rangă, până leşină.

Pentru Cristina Gabriela Ene, singura femeie dintre cei 11 agresori, n-a fost suficient. Când l-a văzut la pământ pe fostul boxer, a început să-i sară cu tocurile pe cap, făcându-i găuri adânci, vizibile la radiografie.

Răzvan Cosma a stat în stare de inconștiență luni în şir, internat într-o clinică din Germania. Tatăl său era poliţist la Câmpina, iar fratele – poliţist la Crimă Organizată.

Cei 11 interlopi care l-au bătut pe Răzvan Cosma și poreclele unora dintre ei:

 • Suraj Nicolae, zis „Suraj al lui Somerta”
 • Cătălin Danciu
 • Ciprian Danciu
 • Constantin Rădulescu, zis „Flu-Flu”
 • Lucian Matei
 • Edmond Florin Ioniţă, zis „Uscatu”
 • Iulian Florin Nedelcu
 • Adrian Florin Constantin, zis „Toyota”
 • Alin Alexandru Cojanu
 • Ionuţ Ciprian Haită, zis „Pişcot”
 • Gabriela Cristina Ene.

Procesul a inceput pe 7 august 2009, iar pe 14 iunie 2013, Tribunalul Prahova a emis sentința în primă instanță.

După 10 ani, a venit și rușinoasa sentință a Curții de Apel Ploiești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dosarul „10 August”: „găzarii lui Dragnea”, în frunte cu Cucoș, Sindile și Cazan, au fost trimiși în judecată. Dar după 5 ani?! Se așteaptă prescrierea faptelor?!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat mii de infractori, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* CNN: Este cel mai dificil moment al războiului. Aliaţii occidentali primesc actualizări „tot mai sumbre” despre contraofensiva Ucrainei

3 COMENTARII

 1. Este revoltator!
  Desi nu ma mai mira nimic cand e vorba despre justitia din Romania, ma intreb ce este mai oribil, crima interlopilor, sau crimma magistratilor?!!

  Cine a avut neobrazarea de a cere sa fie platit pentru a fi corect, este predispus spre a lua mita. Si, va lua mita.
  Doar ca mita pe care o vor cere de la infractori va fi mai mmare.
  Si, daca vor fi prinsi, vor scapa si vor fi despagubiti pentru deranj. Din banul public.

 2. Oar’ cu ce slogan a participat Premierul de la Grivco in alegeri? „Romania lucrului bine facut”. Asa arata Romania lui Iohannis, prescrieri, pagube enorme in buget, magistrati nesimtiti, interlopii mana in mana cu politia si justitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here