3 ani și 10 luni de pușcărie pentru SRI-istul corupt Dragomir, „vedeta” anti-Kovesi a taberei PSD-Antena 3!

1
2735
Singurul trimis în judecată, Daniel Dragomir (dreapta) este țapul ispășitor al dosarului Black Cube. Procurorii DIICOT recunosc că el a fost doar un intermediar, dar în acest proces nu au fost incluși și oligarhii care l-au finanțat și au instrumentat campania mediatică împotriva fostei șefe a DNA

Daniel Dragomir, fost locotenent-colonel SRI, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București, la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție. Judecătorii au considerat că Dragomir, pe când era ofițer activ, l-a avertizat pe afaceristul libanez Rami Ghaziri că e urmărit de SRI.

Dragomir a devenit însă cunoscut opiniei publice în 2016, când a fost implicat în cazul Black Cube – agenția de securitate israeliană angajată să o compromită pe Laura Codruța Kovesi, pe atunci încă procuror-șef al DNA.

Daniel Dragomir, condamnat pentru că, pe când activa în SRI, l-a avertizat pe un afacerist libanez că e monitorizat pentru evaziune. Ulterior, Dragomir a fost implicat și în încercarea Black Cube de a o compromite pe Kovesi

Conform pledoariei DNA – acceptată de instanța care l-a condamnat pe Daniel Dragomir –, fostul ofițer l-a alertat pe Rami Ghaziri că e supravegheat de SRI, care-l suspecta de evaziune. În schimbul informațiilor, Dragomir a încasat aproape 500.000 de euro mită.

Libanezul, care pusese mâna pe Avicola Crevedia, era vizat într-un mare dosar de evaziune fiscală din industria cărnii. Ofițerul SRI îl avertiza pe Ghaziri, pentru ca acesta să evite monitorizarea SRI, controalele ANAF și eventualele probe găsite de DNA.

Tot Dragomir s-a ocupat să-i deschidă uși arabului la înalți funcționari, pentru a obține mai repede rambursarea TVA de la stat. Dragomir primea, în schimb, 25.000 de euro pe lună și 1% din sumele încasate de libanez de la stat ca rambursări de TVA.

Șpaga era virată de Ghaziri într-un cont al soacrei lui Dragomir. Ulterior, banii erau scoși din contul mamei-soacre de Daniel Dragomir, de soția sa și de fiul lor.

Metamorfoza: cum a ajuns un ofițer, șef al biroului SRI pentru combaterea terorismului, în mlaștina infracțiunilor și a conspirațiilor

După ce a fost dat afară din DNA și inculpat de DNA pentru trafic de influență și folosirea de informații clasificate, Dragomir s-a reprofilat în aprig conspiraționist și luptător împotriva Justiției, în barca PSD-ALDE.

Ofițerul a încercat, la un moment dat, să-și facă și niște publicații prin care să influențeze opinia publică.

Ulterior s-a înhăitat însă cu toți ceilalți penali urmăriți de DNA pentru diverse infracțiuni, devenind invitat obișnuit pe la televiziuni și publicații deținute de Dan Voiculescu, Sebi Ghiță, Dan Andronic și alții.

Ex-ofițerul SRI – azi în vârstă de 41 de ani – și-a făcut și un partid numit Roexit, militând deschis pentru ieșirea României din Uniunea Europeană. Toate conspirațiile ventilate de Rusia, PSD și de Dragnea au trecut și prin gura lui Dragomir.

După ce l-a ajutat pe libanez să jefuiască bugetul statului român, Dragomir și-a descoperit filonul de patriotism și a ajuns la concluzia că ar fi mai bine să scăpăm de DNA, de Justiție, de cerințele anticorupție ale UE și de toate celelalte mofturi.

A comandat operațiunea Black Cube de compromitere a Laurei Kovesi. Dosarul trenează la DIICOT de 4 ani

În 2016, Daniel Dragomir a fost arestat și în cazul Black Cube. E acuzat că ar fi comandat și plătit operațiunea de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, el fiind intermediarul altor afaceriști care urmăreau să scape de procurorul-șef al DNA. Black Cube e considerat “brațul civil” al Mossad, fiind înființat de un fost șef (decedat între timp) al agenției de informații israeliene și populat cu ofițeri care au trecut pe acolo.

Operațiunea a eșuat, iar agenții trimiși de Black Cube au fost prinși de DIICOT. După ce și-au recunoscut faptele, au fost condamnați cu suspendare și au dispărut din România.

În schimb, dosarul lui Daniel Dragomir continuă să treneze, de 4 ani, la DIICOT. Firele acestui caz ar trebui să ducă de la Dragomir către alți importanți afaceriști, atât români, cât și străini.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

Putea fi doar măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

Ce simte un medic când, întors de la spital, întâlnește vecinii care-l lămuresc că “virusul nu există”? Emoționanta mărturie a unei doctorițe din Cluj

1 COMENTARIU

  1. Și acestui bandit trebuie să-i plătim noi pensie specială. E un om deosebit. Un hoț, un spion. Și un invitat special al Gâzilor și al Urșilor. E bine-n România, BUM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here