Înspăimântător! Un pacient cu arsuri transferat în Belgia a ajuns acolo „cu 4 bacterii și o ciupercă” luate în spitalele din România. Avea rănile necurățate

1
553

Medicul din Belgia care-l îngrijește pe un pacient român cu arsuri transferat de la Spitalul Floreasca, din Capitală, spune că omul “a ajuns cu 4 bacterii plus o ciupercă” și că avea rănile necurățate, relatează Digi 24.

Cazul este relevant pentru ceea ce se petrece în spitalele românești, unde problemele continuă să fie ascunse și perpetuate indiferent de dimensiunea catastrofelor, salariile personalului și guvernul aflat la putere.

Pacientul din Constanța, care suferise arsuri grave, a trecut prin mari încercări până a ajuns pe mâna unor profesioniști. Omul avea arsuri pe 70% din suprafața corpului și a fost internat, inițial, la Spitalul Floreasca.

Omul s-a electrocutat la locul de muncă și a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului. Până să ajungă în Belgia a fost plimbat prin 3 spitale din România

Bietul om, în vârstă de 52 de ani, s-a electrocutat la locul de muncă, la Constanța. Acum o săptămână a fost dus cu elicopterul la Iași, la Clinica de Arși de la Spitalul Sfântul Spiridon, fiind internat la Terapie Intensivă. Familia a reușit să-i găsească un loc la o clinică din Belgia după ce, în prealabil, fusese transferat încă o dată, la Spitalul de Urgență Floreasca, din București.

Transportul în străinătate s-a făcut cu un avion al Armatei. Numai că aeronava s-a defectat după decolare și a trebuit să revină pe aeroportul de la Otopeni.

Până la urmă, a doua zi, bolnavul a ajuns la destinație. Medicul român Ciprian Isacu, care are grijă de pacient în Belgia, spune că acesta a ajuns acolo cu 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România!

Doctorul român care l-a preluat la clinica din Belgia e furios pe colegii săi din țară: „În perioada asta trebuiau să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni!“

Doctorul român, care profesează la clinica belgiană, este furios pe colegii săi din țară care nu s-au îngrijit de pacient. Isacu spune că omul a ajuns cu rănile netratate și nespălate, precum și cu diverse infecții intraspitalicești.

Erorile și neglijențele medicilor din țară au fost înșirate de Ciprian Isacu într-un rechizitoriu care se poate potrivi la întregul sistem medical de stat din România: „Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Ce să mai spui, dacă tot îi cocoloșim așa pățim, dacă vor salarii mari atunci să și lucreze pentru bani, dar ei vor ca banii să vină și ei să nu muncească, scuze pentru puținii care nu fac parte din cei de sus!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here