INSP: Bucureștiul intră în scenariul roșu. S-a depășit rata de infectare de 3 bolnavi la 1.000 de locuitori

0
1236

Bucureștiul intră, de marți, în scenariul roșu al epidemiei de coronavirus, după ce incidența cumulată a cazurilor de infectare din ultimele 14 zile a ajuns la 3,11 bolnavi la 1.000 de locuitori. Anunțul privind depășirea pragului critic de 3/1.000 a fost făcut de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Autoritățile s-au întrunit de urgență pentru a discuta măsurile care se impun.

Potrivit G4Media.ro, printre cei care particiă la ședința de la Prefectură se numără și ministrul Educației, Monica Anisie. Printre noile restricții care ar putea fi adoptate se regăsesc trecerea la învățământul online, purtarea obligatorie a măștii și pe stradă, închiderea completă a restaurantelor. Măsura extremă ar fi declararea carantinei pentru întregul oraș, dar această situație e puțin probabilă. Mai degrabă se va recurge la carantina pentru unele cartiere, pentru că lovitura economică, în cazul unei reintrări în izolare a Bucureștiului, ar fi foarte puternică.

Ziaristii.com a anunțat azi-dimineață, în exclusivitate, că autoritățile fac deja pregătiri pentru închiderea școlilor și a grădinițelor în București, semn că, la nivel de minister, se așteaptă ca pandemia să continue să crească.

În ultima săptămână, 35,4% din totalul infectărilor din România s-au concentrat în doar 5 zone: Municipiul București, județele Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

Nu mai departe de ieri, Grupul pentru Comunicare Strategică anunța în București o incidență a infecțiilor de 2,66/1.000 de locuitori. Acest lucru înseamnă fie că, în ultimele 24 de ore, s-a produs o nouă creștere substanțială, fie că INSP (care a dat coeficientul de 3,11 pentru marți) sau GCS (care a anunțat 2,66 luni) a comis o eroare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

Triplă lovitură a Guvernului Orban, pe relația SUA: autostrada și calea ferată Constanța – Gdansk, Centrala de la Cernavodă și finanțarea cu 7 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here