Primarul PSD din Câmpulung Muscel a urcat beat la volan și a tamponat o mașină. Are dosar penal și a rămas fără permis

0
1921

Primarul orașului Câmpulung Muscel, Ioan-Liviu Țâroiu (PSD), a chefuit bine de Sfântul Ioan (că doar e Ioan și el, chiar dacă nu atât de sfânt!), apoi a urcat la volanul mașinii Primăriei și a făcut accident.

Luni seara, pe 6 ianuarie,în jurul orei 19.00, o Dacia Duster a lovit un alt automobil, pe Bulevardul  I.C. Brătianu din Câmpulung Muscel. N-au fost victime umane, dar mașinile s-au șifonat rău.

Accidentul a fost anunțat la 112 de către șoferul mașinii tamponate de Duster. Ajunși la fața locului, polițiștii au avut surpriza să constate că șoferul Daciei Daster, cel care părea a fi produs accidentul, era chiar primarul orașului, Ioan-Liviu Țâroiu.

Polițiștii au observat imediat că primarul duhnea a băutură. L-au pus să sufle în fiolă, iar rezultatul a confirmat starea de ebrietate a edilului: 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, dublu față de limita de 0,40mg/l. Fiola s-a înverzit instantaneu!

Primaul a fost dus la spital, să-i fie stabilită cu exactitate alcoolemia. Polițiștii i-au reținut permisul și i-au deschis dosar penal.

Comunicatul Poliției județului Argeș (fragmente)

„Din verificările efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung, a rezultat că evenimentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale produse celor două autoturisme.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că unul dintre conducătorii auto se afla sub influenţa alcoolului, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal conform Art. 336 din Codul Penal, fiind luată şi măsura reţinerii permisului de conducere, pentru care a fost eliberată o dovadă fără drept de circulaţie.”

Două mandate de viceprimar, unul de primar

Ioan-Liviu Țâroiu (69 de ani) se află la primul mandat de primar, fiind ales în 2016, sub „steagul” PSD. Înainte a avut două mandate de viceprimar (2008-2016), susținut tot de PSD. Așadar, s-a „înșurubat” în primărie de 12 ani.

Țâroiu e pensionar. Înainte de a intra în administrația locală, el a lucrat la marea Uzină ARO, cea pusă pe butuci de partidul său. Țâroiu a fost, pe rând, inginer, șef de secție, șef Serviciu Producție, director Producție și director comercial.

În declarația de avere pe 2018, completată anul trecut, a trecut un cont bancar de 195.000 de lei (cont deschis în 2018, la jumătatea mandatului de primar). În același an a vândut un teren cu 135.000 de euro.

Deține o casă la Câmpulung, un apartament la București și – prin fiul său – o casă de vacanță la Poiana Brașov.

Veniturile lui Țâroiu în 2018:

  • 102.477 de lei de la Primărie (ca salariu);
  • 35.000 de lei de la Casa de Pensii (ca pensie).

Așadar, în 2018, Ioan-Liviu Țâroiu a avut un salariu net de 8.540 de lei pe lună și o pensie de 2.916 lei.

Și soția lui, Maria-Daniela Țâroiu, este pensionară, încasând în 2018 cam jumătate din cât a încasat soțul-primar: 17.448 de lei, adică 1.454 de lei pe lună.

Dacă va candida în 2020 pentru un nou mandat, Ioan-Liviu Țâroiu va avea o contracadidată celebră, care-l poate trimite definitiv la pensie: Elena Lasconi de la Pro TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here