VIDEO. Apocalipsa din Australia, de neoprit! Au apărut tornadele de foc. 500 de milioane de animale au pierit în incendiile devastatoare

0
15377
O femeie salvează un ursuleţ "koala" şi fuge după un altul al cărui picior a luat foc (Sursa: The Sun)

Australia trece printr-una dintre cele mai grave situații de mediu înconjurător. Întreaga țară suferă incendii forestiere devastatoare, cauzate de temperaturi ridicate și de seceta. O formă nouă şi devastatoare a acestui dezastru în derulare sunt „furtunile de foc” apărute în interiorul incendiilor care au cuprins sudul şi estul ţării.

O dovadă în acest sens este acest videoclip terifiant care s-a viralizat de la publicarea sa pe YouTube. Imaginile arată cum se formează „o tornadă a focului” pe Insula Cangurului de Sud, în mijlocul incendiilor din zonă, relatează news.com.au.

Ecologiștii de la Universitatea din Sydney susțin că 480 de milioane de mamifere, păsări și reptile au pierit. Acest număr se află în creștere după valurile de foc devastatoare care mătură în aceste zile statul Victoria și coasta de sud, ucigând oameni și lăsând mii de persoane fără adăpost.

Reţelele de socializare sunt pline cu imagini cutremurătoare în care apar animale carbonizate sau fugind din calea focului.


În ciuda eforturilor de salvare, un număr imens de animale au pierit carbonizate sau sufocate de aerul amestecat cu fum. Imaginile cu urmele lăsate de pârjol în calea sa sunt sfâşietoare.

 

 

 

 

Furtunile de foc reprezintă un fenomen particular, născut în în mijlocul focului care s-a „hrănit” cu copaci și iarbă.

Din această cauză, s-au creat coloane de fum care au ridicat flăcările provocând acest efect înspăimântător. Prin concept, nu este vorba de o tornadă propriu-zis, dar, prin forma sa, se poate numi așa – „tornadă de foc„.

Insula Cangurilor găzduiește mii de urşi „koala”, care suferă enorm din cauza acestor dezastre naturale, deoarece sunt vietăţi care trăiesc în general în copaci. Cum incendiile au devastat mii de hectare de pădure – casa ursuleţilor koala – aceştia nu ştiu cum şi unde să se salveze.

Publicaţiile australiene au difuzat imagini şi filmuleţe cu cetăţeni care s-au aventurat în mijlocul pădurilor pentru a-i salva pe ursuleţi.

Ziarul The Sun a surprins un moment (foto principal, sus) cu o femeie care ţine în braţe un ursuleţ şi fuge după un altul, al cărui picior a luat foc.

Alte mii de fotografii şi înregistrări video au surprins australieni îngrijind ursuleţii koala salvaţi din pădurile cuprinde de flăcările ucigătoare.

Până în prezent, incendiile din Australia au provocat 19 oameni morți, zeci dispăruți și peste 480 de milioane de animale moarte, arată mai multe statistici neoficiale.

Serviciul de pompieri al ţării a declarat că aceste incendii devastatoare sunt „practic de neoprit”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cine erau cei doi mujahedini ai Teheranului lichidați de o rachetă americană: „Generalul” iranian și „Inginerul” irakian

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.