Incredibilul plan prin care rețeaua anti-Justiție încearcă salvarea condamnaților din “dosarul Băneasa”

0
6133
Condamnarea avocatului Robert Roșu, de la Casa de Avocatură Țucă Zbârcea și Asociații, a stârnit viesparul sistemului subteran care controlează justiția

În timp ce România e preocupată cu pregătirile de Crăciun și cu instalarea noului Guvern, în subteranele sistemului oligarhic care sufocă țara se sună goarna. S-au mobilizat resurse masive pentru salvarea bandei condamnate, săptămâna trecută, la ani de pușcărie pentru devalizarea proprietății statului în “dosarul Băneasa”.

Planul pentru salvarea infractorilor este amplu și bine coordonat, deoarece și miza este mare – au primit condamnări cu executare un miliardar israelian (Beny Steinmetz), un consultant israelian foarte influent (Tal Silberstein), un milionar conectat atât la cei doi israelieni citați mai sus, cât și la rețeaua lui Adrian Năstase (Remus Truică), un avocat extrem de influent de la Casa de Avocatură Țucă Zbârcea și Asociații (Robert Roșu).

Pentru că sentința este definitivă (a fost dată de un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție), calea unui apel este exclusă. Din acest motiv se încearcă anularea pedepsei prin creditarea ideii că acel complet care a dictat condamnările nu a fost legal. Simultan, se duce o campanie care ar trebui să demonstreze că s-a comis o mare nedreptate și că mai ales avocatul Robert Roșu a fost condamnat gratuit.

Un mărunțiș de procedură a fost „scurs” din ICCJ către oficina anti-Justiție Luju.ro, prilej să se ceară anularea sentinței și scăparea tuturor condamnaților din dosarul „Ferma Băneasa”

În timp ce însăși președinta ICCJ, o apropiată a Liei Savonea, a dispus imediat o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe a ajuns dosarul “Ferma Băneasa” la acest complet de judecată “neprietenos”, informații ciudate s-au scurs către tabăra condamnaților.

Luju.ro, oficină a sistemului oligarhic și bastion al taberei anti-justiție reprezentate între 2017-2019 de Liviu Dragnea, a intrat, în mod bizar, în posesia unor acte care ar atesta că Florentina Dragomir, magistrat din completul care a îndrăznit să condamne “lotul Băneasa”, n-ar fi depus jurământul de judecător. Pe cale de consecință, țipă oficiosul taberei anti-Justiție, sentința este ilegală, trebuie anulată și toți cei dovediți că au furat – făcuți scăpați.

Atacul se dă la un detaliu de procedură – Florentina Dumitru a fost procuror, apoi a cerut să devină judecător. I s-a aprobat cererea acum 11 ani, în 2009. Cu o promptitudine absolut remarcabilă, de neîntâlnit în alte condiții – instituțiile din România le răspund jurnaliștilor, în cel mai bun caz, în termen de 30 de zile lucrătoare, deși adesea ori nu le răspund niciodată –, Consiliul Superior al Magistraturii a răspuns cu celeritate solicitării Luju.ro. Conform documentului, n-ar exista dovada că judecătoarea Florentina Dragomir ar fi depus jurământul.

Asistăm, de fapt, la “ping-pong” între membrii aceleiași rețele. Un asemenea mărunțiș era știut doar de cineva din sistem care fie e foarte vechi, fie a știut unde să caute.

Este imposibil să se evite legătura între Casa de Avocatură Țucă Zbârcea și Asociații, legăturile cu conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție și faptul că un asemenea detaliu a ajuns imediat la site-ul de casă Luju.ro. Portalul duce, dealtfel, o campanie furibundă pentru a genera impresia că personajelor dovedite că au furat 73 de hectare din Pădurile Băneasa și Snagov li se face, de fapt, o mare nedreptate.

Cum funcționează campaniile de intimidare a sistemului de justiție: „Robert Roșu mi-a spus că au oameni în presă care pot să ajute la imaginea mare care va influenţa decizia la curte“

Avocatul Robert Roșu i se lăuda escrocului Al României Paul, după cum relata chiar acesta din urmă, că are influență inclusiv în presă, fiind capabil să pună în mișcare trusturi cu zeci de jurnaliști care să creeze o presiune mediatică. Același Robert Roșu afirma că magistrații îi știu de frică și că “fără noi nu puteți face nimic”.

În fața procurorilor, Al României Paul – autoproclamat moștenitor al fostului Rege Carol al II-lea – a povestit cum îi explica avocatul Robert Roșu, de la Țucă Zbârcea și Asociații, că funcționează relațiile subterane ale acestei case de avocatură: “M-a convins Robert Roşu, care mi-a spus că am nevoie de un avocat ca ei pentru a câştiga şi că fără ei nu o să obţin nimic. Că am nevoie de un avocat de care oamenii să se teamă, inclusiv la instanţă, şi că avocaţii «mici» se tem să lupte cu astfel de oameni puternici. Mi-a spus că au oameni în presă care pot să ajute la imaginea mare care va influenţa decizia la curte. Mi-a spus că Andronic Dan (n.r. – patron la Evenimentul zilei și Capital) lucrează cu ei şi că are un trust de presă cu 50 de oameni care poate să ne ajute în acest felMi-a spus de asemenea că soţia primului ministru Tăriceanu lucrează la firma lor de avocatură, pe care am şi văzut-o apoi de două ori la sediul firmei de avocatură. A vrut să îmi arate astfel că firma lor este puternică, că la ei lucrează oameni importanţi. Truică a confirmat cele spuse de Robert Roşu. Nu mi-a convenit că doamna Tăriceanu lucrează la firmă pentru că soţul ei, primul ministru, îl avea drept consilier pe Radu Duda“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.