Trump grațiază mai ceva ca-n visele lui Dragnea! Și-a scăpat și cuscrul condamnat pentru fraudă și evaziune fiscală, dar și alți doi aliați care au mințit pentru el

0
2606
Donald Trump își grațiază tot neamul și toată camarila

Cuvântul magic „grațiere”, atât de drag lui Liviu Dragnea și camarilei sale în anii de jihad anti-justiție (2017-2019), este recuperat și valorificat din plin de Donald Trump. În ultimele sale zile la Casa Albă, președintele SUA pare determinat să-și salveze prietenii și familia cu probleme penale și să-și recompenseze cu grațieri aliații care au mințit pentru el.

Joi a venit al doilea val de grațieri, scrie BBC, după ce cu o zi în urmă președintele în funcție al SUA și-a salvat o serie de aliați acuzați de fapte de corupție și sperjur, dar și pe câțiva criminali de război condamnați cu sentințe lungi pentru masacrarea unor civili în Irak.

Printre cele 26 de persoane grațiate în ziua a doua se numără:

  • fostul său manager de campanie, Paul Manafort;
  • fostul său consilier, Roger Stone;
  • cuscrul său, Charles Kushner (tatăl ginerelui său Jared, soțul Ivankăi Trump).

Paul Manafort, fostul manager de campanie a lui Trump în 2016, a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare pentru fraudă financiară și pentru încercarea de a obstrucționa investigația începută împotriva sa. El și-a ispășit o parte din pedeapsă într-o închisoare federală, însă în luna mai a acestui an i-a fost permisă continuarea ispășirii pedepsei la domiciliu, din cauza pandemiei.

Manafort și-a exprimat gratitudinea pentru fostul său șef printr-o postare pe Twitter, în care i-a mulțumit lui Trump „cu umilință” pentru că l-a salvat de închisoare.

Roger Stone, al doilea penal de rang înalt salvat de Trump, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în fața Congresului despre încercările sale de a contacta Wikileaks, site-ul care a făcut publice mai multe e-mail-uri ale rivalei lui Trump în alegerile din 2016, Hillary Clinton. În plus, el a fost condamnat și pentru influențarea martorilor și pentru obstrucționarea unui proceduri oficiale.

Stone a fost descris drept „câinele de atac” al lui Trump, fiind cel care s-a ocupat de promovarea lui Trump cu ajutorul conturilor false de troli pe Facebook și alte rețele sociale. El s-a plâns în timpul procesului său că este victima unui „proces-spectacol de tip sovietic, cu acuzații motivate politic”. Anterior, sentința lui Stone fusese comutată tot de Trump.

Al treilea nume sonor care scapă de închisoare cu ajutorul lui Trump este Charles Kushner, chiar cuscrul președintelui în exercițiu. Tatăl lui Jared Kushner și socrul Ivankăi Trump, el a fost trimis la închisoare pentru evaziune fiscală, fraudă cu bani de campanie și influențarea martorilor.

Kushner a fost condamnat pentru influențarea martorilor după ce a angajat o prostituată pentru a-l seduce pe cumnatul său, pentru a filma întâlnirile acestuia cu el și a i le trimite apoi surorii sale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here