Incompetență criminală: pierdem finanțarea europeană de 517 milioane de euro pentru metroul Gara de Nord – Băneasa

8
5954
Cu banii Uniunii Europene, peste o jumătate de miliard de euro, ar fi trebuit ca până în 2023 să avem gata metroul pe ruta 1 Mai - Pajura - Expoziției - Piața Montreal - Gara Băneasa - Aeroportul Băneasa. Nu vom avea însă nimic

România va pierde finanțarea europeană de 517 milioane de euro pentru construcția magistralei de Metrou M6 pe ruta Gara de Nord – Băneasa, anunță Radio România Actualități.

Pentru a primi banii de la UE, ar trebui ca statul român să termine lucrările până în 2023, dar în acest moment – iulie 2020 – nici măcar contractul nu este semnat! Timpul rămas la dispoziție este insuficient, chiar dacă ar începe lucrările de mâine.

Autoritățile române se angajaseră că încep lucrările la metroul Gara de Nord – Băneasa până în iunie 2019. La ora actuală, nici măcar contractul nu e semnat

Pentru cei care nu-și mai amintesc, lucrările la Magistrala M5 care leagă Drumul Taberei de Universitate au început în februarie 2011 – acum 9 ani și jumătate – și încă nu sunt finalizate, deși la momentul respectiv se promitea că “în 3 ani aici VA FI stația TA de metrou”.

Banii europeni pentru metroul Gara de Nord – Băneasa sunt, așadar, ca și pierduți. Uniunea Europeană ne acordase 517 milioane de euro, anul trecut, pentru a construi primele 6 stații din cele 12 care ar fi urmat să ducă metroul de la Gara de Nord la Otopeni. Banii ajungeau pentru ruta Gara de Nord – Băneasa. România s-a angajat să înceapă lucrările în iunie 2019, dar contractul nu e semnat nici azi, pentru că licitațiile au fost contestate.

Elise Ferreira, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, i-a răspuns europarlamentarului român Eugen Tomac că eligibilitatea cheltuielilor pentru perioada de bugetare europeană 2014-2020 se încheie în decembrie 2023.

România a pierdut deja alți 330 de milioane de euro, finanțare europeană pentru modernizarea magistralei feroviare Brașov – Sighișoara, tot din cauza întârzierilor la contract.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

8 COMENTARII

  1. E clar ca acolo, la ministerul transporturilor, e un viespar de incompetenti, de ani si ani ne impiedicam de niste contestatii, de contestatii la contestatii, si nimeni nu schimba naibii legile alea tampite care, … ne tin in loc. Parlamentul e ocupat cu taierea atributiilor Presedintelui, cu legea mirosurilor, cu anchete parlamentare din care nu rezulta vreodata ceva, cu drepturile omului de a fi, sau a nu fi simptomatic sau asimptomatic, de a sta in spital sau nu.

  2. Ei uite așa se va întâmpla și cu cele 80 de miliarde de euro…!!!putea să ne dea și 1000 de miliarde că tot degeaba… ăia de la Bruxelles știu cu cine au de aface și nu-și fac probleme in privința asta… rușine nenorociților…!!!

  3. Nu e nimic pierdut daca nu esti un idiot care duhnesti a putorosenie si coruptie. Pana in decembrie 2023 mai sunt 3 ani si jumatate. Trebuie sa construim o linie de metrou de cativa km lungime, nu sa reinventam roata!

  4. Ei,si iata ce avem aici ,la comentarii!!Bineinteles,ca tomacul si-a trimis sluga ramuie😈 la ordinul lui petrov,prieten bun cu sefii de la Metrorex de pe vremea cand era parazit pe banii nostri ,adecatelea DITAMAI MINISTRUL TRANSPORTURILOR,iar sefii metroului erau pusi sa traga bani ,la fel ca si pe vremea pesedeului apoi,pentru partid!Dupa ce am intrat in UE,daca nu puteau pune laba in sacul cu bani europeni,nu miscau un deget,ramaneau proiectele cu anii in sertare!Despre ce vorbim aici,cand acum s-a facut mai mult in cateva luni de guvernare minoritara,cat in 30 ani de hotie fesenista? PSD+ PD(PMP)= CO-MUISTI SADEA!😠😬

  5. Toți se trezesc deștepți acum, și din păcate și cei de a lui băsescu, lumea crede că în pandemie guvernul pnl, nu spun că-i perfect nici pe departe, dar toți și stânga și dreapta critică întruna guvernul pntru ce nu s-a făcut până acum pentru a obține voturi, dar cei din dreapta oare nu observă că își taie craca de sub picioare și lasă psdul să vină iar la putere, iar după asta infernul nu ne va scoate nimeni de aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here