VIDEO. Înfrângere-șoc a Simonei Halep în fața „uraganului” polonez de 19 ani: 1-6, 2-6! CTP: „Nici Papa de la Roma, nici Dumnezeu din Ceruri nu putea face azi nimic”

0
1069
Simona Halep - Iga Swiatek

Incredibilă prăbușire a Simonei Simonei Halep la Roland Garros, pe suprafața ei favorită (zgura): de pe Everest direct în Groapa Marianelor! După 6-0, 6-1 cu americanca Amanda Anisimova, a urmat 1-6, 2-6 cu poloneza Iga Swiatek. Simona are 29 de ani, cele două adversare ale sale au 19 ani.

Toată lumea a lăudat-o pe Simona după cele trei victorii convingătoare din primele tururi la Roland Garros, dar mai ales după ce „a scos-o din adidași” pe Anisimova, care o eliminase anul trecut în „sferturi”. Halep va câștiga turneul, au pronosticat majoritatea specialiștilor, confirmând statutul de cap de serie nr. 1 al româncei.

Și a venit prăbușirea, ca un trăsnet din senin. Nimic nu anunța o înfrângere a Simonei în fața unei adversare necoapte, pe care anul trecut o „lichidase”, tot la Roland Garros și tot în „optimi”: 6-1, 6-0!

De data asta, scorul a fost aproape în oglindă: 6-1, 6-2 pentru poloneza de 19 ani!

A fost un meci horror, în care Simona Halep, specialista zgurei și campioana jocului de apărare, n-a avut nici măcar o minge de break.

VIDEO: Rezumatul meciului Halep – Swiatek

Imposibil de explicat este fluctuația Simonei, în plus și în minus, de la Roland Garros 2019 la Roland Garros 2020, în fața acelorași adversare:

  • cu Amanda Anisimova: de la 2-6, 4-6 la 6-0, 6-1
  • cu Iga Swiatek: de la 6-0, 6-1 la 1-6, 2-6.

Și mai e ceva: la două zile după ce a zdrobit o jucătoare de 19 ani, imona Halep a fost zdrobită de o altă jucătoare de 19 ani, mult mai prost clasată în ierarhia WTA (locul 53, față de 29).

Adio locul 1!

Simona ratează și o excelentă ocazie de a reveni pe locul 1 mondial (dacă ar fi câștigat turneul) sau măcar de a-și consolida poziția a 2-a. Australianca Ashleigh Barty, absentă din motive medicale și de la US Open, și de la Roland Garros, poate fi liniștită: Simona și-a oprit urcușul la 1.462 de puncte distanță în urma ei (8.717 / 7.255).

Culoarul spre trofeu era mai bun ca niciodată. Doar două jucătoare din Top 10 au mai rămas în cursă, în faza sferturilor de finală: ucraineanca Elina Svitolina (5) și americanca Sofia Kenin (6)!

Top 10 mondial duminică după-amiază:

Nu era mai bine să meargă și la US Open?

Simona Halep pare să fi făcut o greșeală de strategie. Cu gândul la Roland Garros, a refuzat să participe la US Open. Erau puncte frumoase de câștigat și acolo! Și, probabil, nu și-ar fi periclitat modestul parcurs de la French Open.

Multe alte jucătoare au fost și la New York, și la Paris, nu au stat să aleagă între două dintre cele trei turnee de Grans Slam din acest an (cel de-al patrulea, Wimbledon-ul, a fost anulat).

Simona Halep (nr. 2 WTA) la Roland Garros 2020

  • „Optimi”: 1-6, 2-6 cu Iga Swiatek (Polonia, 53)
  • Turul 3: 6-0, 6-1 cu Amanda Anisimova (SUA, 29)
  • Turul 2: 6-3, 6-4 cu Irina Begu (România, 73)
  • Turul 1: 6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo (Spania, 70)

CTP: „Nici Papa de la Roma, nici Dumnezeu din Ceruri nu putea face nimic în fața polonezei”

Publicistul Cristian Tudor Popescu (CTP), mare amator de tenis, nu-i găsește nicio vină Simonei. Pur și simplu, Swiatek a jucat formidabil, făcând meciul vieții, a comentat CTP pentru Prosport.ro.

„Greu aș găsi să îi reproșez ceva Simonei. În astfel de momente, nicio jucătoare din lume nu îi putea face față Igăi Swiatek. A fost într-o zi de grație. Nu știu când am văzut ultima dată o jucătoare cu un asemenea coeficient de reușită la toate loviturile!

Serviciu excelent, retur agresiv, stresant pentru Simona, lovituri cu dreapta, cu reverul, decisive, la linie, ascuțite. A pus scurte, a simțit când trebuie să rupă ritmul, scurte perfecte, nicio șansă să ajungă Simona la ele. Voleu foarte bine. Tot registrul tenisului a fost ocupat în forță și în precizie de Iga. Nicio porțită nu a avut Simona.

Berdych a spus asta, când a pierdut în 5 seturi, în fața unui francez mult mai slab cotat. Oricând e posibil să întâlnești un jucător mai slab, dar care este în zonă, în transă și nu ai ce să faci, indiferent cum te numești.

Asta s-a întâmplat, nicio jucătoare nu putea să îi facă față Igăi. A fost aproape de perfecțiune. Simona nu a pierdut meciul acesta, Iga a jucat extraordinar. Ai ce să îți reproșezi dacă pierzi tu meciul, dar Simona a încercat, a avut un moment în setul doi când a tras de ea. A fost absolut fabuloasă adversara. A câștigat și schimburile lungi, nu doar i-a pus winnere!

Peste draga noastră motoretă Mobra a dat azi o Harley Davidson. Nici Papa Francisc, nici Dumnezeu din Ceruri, nici spectatorii nu puteau să facă azi ceva în fața Igăi Swiatek.”

Parcursul excepțional al polonezei Iga Swiatek la Roland Garros 2020:

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Revanșă strălucită a Simonei Halep la Roland Garros: de la 2-6, 4-6 anul trecut la 6-0, 6-1 acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here