Încă o lovitură aplicată de ministrul Drulă baronului Rădoi: cotizațiile nu mai pot fi reținute direct din salariile sindicaliștilor! Reacție violentă a „mafiei de la metrou”

9
8148

Lovitură după lovitură pentru baronul PSD-ist Ion Rădoi, care-și vede surpate pas cu pas sursele puterii: ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și noul director al Metrorex, Ștefan Paraschiv, nu mai lasă sindicatul de la metrou să le ia angajaților cotizațiile direct din salarii. Așa cum era de așteptat, USLM, sindicatul controlat de cândva atotputernicul Ion Rădoi, a reacționat violent.

USLM, organizația sindicală prin care fostul parlamentar PSD-ist Ion Rădoi a făcut legea decenii la rând, șantajând guverne și îmbogățindu-se peste măsură pe cârca statului român, pare să-și fi găsit nașul cu Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a acționat eficient, direct la rădăcina puterii lui Ion Rădoi: banii. După ce a tăiat veniturile ilegale ale sindicatului obținute din închirierea fără drept a spațiilor comerciale din stațiile de metrou, ministrul și noul director de la Metrorex SA, Ștefan Paraschiv, au stopat și practica reținerii cotizațiilor direct din salariile oamenilor. Angajaților Metrorex, fie că voiau sau nu, fie că erau sau nu membri de sindicat, li se oprea lunar 1% din salariul brut, bani reprezentând cotizația la USLM.

De fapt, banii erau tot de la stat, pentru că această sumă era în final deductibilă din impozit. Așadar, statul român finanța activitatea sindicatului folosit de Ion Rădoi în repetate rânduri, de-a lungul anilor, tot împotriva statului și a cetățenilor săi.

Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost la sfârșitul lunii martie din acest an, când sute de sindicaliști din nucleul dur al găștii lui Rădoi au blocat o zi funcționarea metroului, contrar legii (care obligă chiar și în cazul grevelor să se asigure o treime din garniturile de tren) și pe neanunțate. A fost o reacție violentă, în stil caracteristic, a conducerii sindicatului după ce, în ziua precedentă, Metrorex notificase firma controlată de USLM să elibereze spațiile comerciale din stații pe care le exploata fără acte din 2018 încoace.

Șantajul n-a reușit, iar sindicaliștii au fost nevoiți să revină la treabă fără să reușească blocarea operațiunii, iar ministerul și compania au făcut plângere penală la DNA pe numele celor care au participat la acțiunea de forță. Ulterior, oamenii lui Rădoi au ieșit în stradă la mitingurile conspiraționiștilor și la alte acțiuni de protest, organizând și trollarea pe Facebook a membrilor actualei puteri.

Între timp, acțiunea de demolare a chioșcurilor a început în forță, în ciuda presiunilor, amenințărilor și acțiunilor (pierdute) în instanță de sindicat.

Pe contul de Facebook al Unirea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), reacțiile au fost violente, Drulă fiind acuzat că vrea să fure (nu se știe ce), că încalcă legile și Constituția și fiind avertizat că va fi dat în judecată.

Postările USLM după ce angajatorul a stopat practica reținerii direct din salariul angajaților a cotizațiilor

Vineri, 14.05: „Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea și umbla cu ranga prin metrou.

Domnule Cîțu, bai Drulă – Codul Muncii interzice orice imixtiune în activitatea sindicatelor și conform Constituției, sindicatele sunt organizații de drept privat ale salariaților care apără interesele acestora în mod independent.

ÎN prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaște deductibilitatea fiscala.

SA NU- L PRINDEM PE RANGA ca vrea să elimine posibilitatea ca această cotizație să fie reținută și virată de angajator, așa cum se întâmplă în toată Europa.

Ținta lui Ranga și a lui Drulă este clară: este un șantaj pe față pe care îl face Drula – are o problemă cu sindicatul din metrou.

DRULA trăiește cu impresia că, dacă a ajuns MINISTRU și schimbă C.A.-URILE și pune oamenii lui, la fel ar vrea și la sindicate, să pună oamenii lui, ca să nu-l mai tulbure NIMENI CAND VREA SA FURE“.

Vineri, 14.39: „Încă un abuz specific usr!!

Domnule Ranga, toți salariații membri de sindicat au completat o declarație prin care și au dat acordul sa fie reținută suma, iar ca vrei ca nu vrei, știu ca nu îți convine, USLM este sindicatul reprezentativ la nivel de Metrorex.

Potrivit Legii 62/2011, art 218, alin. 2, măsura prin care încearcă să taie fondurile sindicatelor reprezintă o infracțiune și că nu vor ezita să-i facă plângere penală. Potrivit actului normativ respectiv, condiționarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuțiilor funcției membrilor aleși în organele de conducere ale organizațiilor sindicale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă”.

9 COMENTARII

 1. Pai asta ar trebui sa fie norma pentru ABSOLUT TOATE SINDICATELE. Sa mearga si sa colecteze cotizatiile.
  De ce sa faca angajatorul asta, pe banii lui (ca el plateste contabilul si operatiile bancare).
  Este considerat ca normal si prin definitie sa fii membru la un sindicat si sa iti fie luati banii de cotizatie de catre angajator.
  Dar asta sa fie la fel pentru toti.

 2. Ministrul Drulă a devenit… SPAIMA sindicaliștilor-MAFIOȚI din TRANSPORTURI (în… general, căci… NU NUMAI ăia de la Metrorex sunt bandiți: și la C.F.R., de exemplu este DEZASTRU cu șefălăii de la sindicat!!!) și, implicit, a… P.S.D.-ului, care deja îl urăște de moarte!!!

  • Eu vreau Drula presedinte la USR+ si Catu la PNL.
   Astia mai au in cap si altceva decat frecangeala aia politicianista.
   O sa fie greu cu maimutele astea de prin judete dar sper sa iasa.

 3. Felicitari ministrului in persoana d-lui Drula. Dati in continuare exemplu de o buna , corecta si curajoasa guvernare. Meritati sa candidati si sa luati presedintia partidului. Vor veni atunci si pentru Romania zorii schimbarii in bine. Sunt destule, chiar prea multe , uscaturi in pnl.

 4. Felicitari d le Drula!
  Ar fi nevoie de multi ministri ca dvs. Aveti curaj, sunteti hotarat. Din punctul meu de vedere sunteti cel mai bun ministru al tranporturilor pe care l a avut Romania. Nu pot spune la fel despre ceilalti usr isti stelian ( penibil), nasui ( inexistent), dar care stralucesc in comparatie cu bode, o panarama de ministru liberal, care n a facut nimic la transporturi iar acum conduce minist de interne, o gaura neagra in buget, care colcaie de impostori si neprofesionisti, un ministru care tolereaza anarhia din ac minister, condus spre dezastru si pe vremea lui vela(mare nemernic) si pe vremea lui bode de despescu, prietenul lui ciolacu( de la Ioana Ene Dogioiu citire).
  D le Drula avem nevoie de politicieni si ministri ca dvs, va rog doar sa nu l mai atacati pe catu in modul grosolan in care a ti facut o, puteti sa l desfiintati dar faceti o in mod elegant respectandu i functia.

 5. GRESIT!Informati prost cititorii!!!ASTA A FOST DECIZIA PRIM MINISTRULUI ,DE A SCOATE OBLIGATIVITATEA PLATII COTIZATIEI !Ziaristii.com,site pluserist pe fata,campania electorala s-a terminat!! Hai,trimiteti slugariciul de mai sus,slugariciul site-ului,sa jigneasca si apoi stergeti postarea,ca nu se potriveste cu laudele celorlalti!!!😠

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here