luni, mai 20, 2024
AcasăJustițieÎncă o dovadă că Secția Specială e o bâtă anti-justiție: doi procurori...

Încă o dovadă că Secția Specială e o bâtă anti-justiție: doi procurori de la DNA Oradea sunt „cercetați” de 19 luni fără a fi trimiși în judecată! Între timp, „judecata” le-a fost aplicată de Antena 3, RTV și PSD

-

Doi foști procurori de la DNA Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean, acum procurori la Parchetul Tribunalului Bihor, au deschis un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în care contestă durata prea mare a anchetei efectuate de Secția Specială împotriva lor pentru presupuse abuzuri, potrivit portalului instanței supreme, consultat de G4Media.ro.

În cererea lor, procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean au arătat că procurorul Adina Florea, de la Secția de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – supranumită Secția Specială -, i-a pus sub urmărire penală, în calitate de suspecți, pentru șantaj și abuz în serviciu, în noiembrie 2019.

Deși au trecut un an și 7 luni, procurorul Adina Florea nici măcar nu le-a arătat dosarul și nu i-a audiat în calitate de suspecți, au explicat cei doi procurori în solicitarea către ÎCCJ!

Adina Florea a deschis o anchetă penală împotriva celor doi foști procurori de la DNA Oradea după ce înregistrări cu discuții dintre ei au apărut la televiziunile unor infractori sau penali, mari apărătoare ale ale corupției (în principal, Antena 3 și România TV).

- Advertisement -

În înregistrări, Man și Ardelean vorbeau să le facă dosare penale unor judecători „ca să intre frica în ei”. Cei doi procurori erau exasperați că respectivii judecători dispuseseră mai multe soluții – mai ales achitări controversate – pe care procurorii le considerau a fi acte de sabotare a justiției și de încurajare a corupției.

Autenticitatea acestor înregistrari nu a fost stabilită, legal, nici până acum, de către expertize pe care trebuia să le solicite Secția Specială.

Ciprian Man și Cristian Ardelean

Kovesi a câștigat un război similar cu Secția Specială

Și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, acum șefă a Parchetului European, este anchetată penal în calitate de inculpat de către SIIJ, prin aceeași Adina Florea, pentru presupuse abuzuri și chiar luare de mită.

- Advertisement -

În calitate de bâtă a regimului Dragnea, Adina Florea n-a adus nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor sale; ba mai mult: a tras de timp, lăsând să plutească în aer acuzații grave, dar neprobate și necercetate. Era exact timpul necesar unor televiziuni precum Antena 3 și RTV, dar și unor emisiuni de pe TVR (mai ales cea a „propagandistului corupției” Ionuț Cristache), s-o „judece” pe Kovesi la televizor, găsind-o invariabil „vinovată”.

Într-un dosar, Kovesi este acuzată, aberant, că ar fi primit ”mită” de la fostul deputat Sebastian Ghiță (PSD) constând în plata costurilor de aducere în țară din Indonezia, cu un avion privat, a fugarului Nicolae Popa, fostul directorul FNI, condamnat pentru fraudarea investitorilor. Potrivit Adinei Florea, Kovesi ar fi beneficiat de capital de imagine de pe urma acestei extrădări. Poliția română a precizat însă oficial că a suportat costurile zborului din Indonezia.

Kovesi a cerut Înaltei Curți s-o oblige pe Adina Florea să-i soluționeze mai repede așa-zisul dosar, într-un sens sau altul. Instanța supremă i-a aprobat cererea și a obligat Secția Specială să-i soluționeze dosarul lui Kovesi pâna pe 1 aprilie 2021. Cu toate acestea, Adina Florea nu a finalizat ancheta nici acum!

Într-un alt caz, Adina Florea o acuză pe Laura Codruța Kovesi – la fel de aberant, fără nicio probă serioasă – de „constituire de grup infracțional organizat” și „complicitate la represiune nedreaptă”. Din perspectiva SIIJ, Kovesi ”ar fi conspirat” cu procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, să le facă dosare foștilor deputați Sebastian Ghiță și Vlad Cosma (ambii de la PSD).

Pe 8 iunie 2021, în premieră după decizia CJUE din 18 mai 2021, judecătorul Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitești a decis că Secția Specială este ilegală din perspectiva legislației europene, întrucât nu prezintă garanţiile de independenţă cerute de Tratatul UE şi încalcă drepturile fundamentale ale magistraţilor anchetaţi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Întăriri pentru lupta anticorupție și antimafia: încă 90 de polițiști judiciariști la DNA și 50 la DIICOT. Se anulează astfel una din loviturile regimului Dragnea

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor: “Cu 20 de angajați facem exact aceleași lucruri pe care le făceam cu 80. Cu banii economisiți am făcut un pod”

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Alegeri la Deveselu: principalii doi candidați de acum au votat anul trecut un mort, care a și ieșit primar! Se înfruntă fiul defunctului cu vărul defunctului

* „Șoșoacă belgian” a fost găsit în pădure, după o lună de căutări. N-a apucat să împuște pe nimeni, dar și-a tras un glonț în cap

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -