Alegeri la Deveselu: principalii doi candidați au votat un mort, care a ieșit primar cu 66%! Se înfruntă fiul defunctului cu vărul defunctului

1
1231
Marius Aliman (PNL) - Nicolae Dobre (PSD)

Mai e o săptămână până la alegerile parțiale pentru posturile vacante de primar. În comuna Deveselu, județul Olt (3.157 de locuitori la ultimul recensământ, cel din 2011), doi dintre cei 7 candidați, reprezentând PSD și PNL, au în comun un episod bizar: la alegerile din 27 septembrie 2020 au votat un mort!

La mijlocul lunii septembrie 2020, Ion Aliman (PSD) era primarul comunei Deveselu, devenit celebră prin prezența pe teritoriul său a bazei militare care găzduiește scutul anti-rachetă construit de americani și administrat de NATO.

Același Ion Aliman era candidatul PSD pentru un nou mandat de primar, cu șanse uriașe să fie reconfirmat pe 27 septembrie.

Dar, nenorocire: pe 17 septembrie, cu 10 zile înainte de alegeri, Ion Aliman a murit din cauza infecției cu Covid-19. Era internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina din București, după ce fusese testat pozitiv pe 4 septembrie.

Cum buletinele de vot fuseseră deja tipărite și nu mai era timp pentru refacerea lor, Ion Aliman a rămas candidat.

Impulsionați de partidele care aveau interes să fie repetate alegerile – PSD (care rămăsese fără candidat viu) și de PNL (care nu avusese timp să-și pună un candidat cu șanse, din cauza unei „dezertări”) -, cetățenii din Deveselu au dat buzna la urne și au votat mortul. Victoria acestuia a fost zdrobitoare: 1.057 din cele 1.600 de voturi exprimate, adică 66%!

Necazul e că, odată reales, Ion Aliman nu și-a putut prelua noul mandat, pentru că de o săptămână se odihnea sub o impresionantă lespede de piatră, în cimitirul din localitate. Timp de 7 luni, comuna a fost condusă de un viceprimar PSD, Nicolae Dobre, ales de majoritatea consilierilor.

Marea confruntare: fiul mortului contra vărul mortului. Anul trecut, amândoi l-au votat pe răposat

Pentru alegerile din 27 iunie 2021, în cursă s-au înscris 7 candidați: 6 desemnați de partide și un independent. Ei sunt:

  • Nicolae Dobre (PSD) – actualul viceprimar / vărul primarului mort IOn Aliman
  • Marius Aliman (PNL) – fiul primarului mort Ion Aliman
  • Luminița Cepan (USR-PLUS)
  • Gabriel Braniște (AUR)
  • Sorin Ana (PMP)
  • Constanța Motrici (PNR)
  • Dorel Gorcea (independent) – fost viceprimar

Bătălia se va da între cele două rubedenii ale primarului defunct: Marius Aliman (fiul mortului) – care va candida însă pentru PNL, deși tatăl său era primar PSD – și Nicolae Dobre (vărul mortului), din parea PSD.

Altfel spus: bătălia se va da între Marius Aliman (PNL) și unchiul său de la PSD.

Pe 27 septembrie, amândoi au votat mortul (Ion Aliman), la o săptămână după ce, tot împreună, îl jeliseră și-l conduseseră pe ultimul drum.

Marius Aliman l-a votat pe defunct pentru că-i era tată, Nicolae Dobre – pentru că-i era verișor și coleg de partid!

Campania electorală a început sâmbătă, 12 iunie, şi se va încheia sâmbătă, 26 iunie 2021, la ora 7.00.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Un ofițer rus s-a dus la Deveselu, „să se roage” la biserica de lângă baza care adăpostește scutul anti-rachetă. „Nu i-am invitat, dar s-au autoinvitat”

* Firea: „Dragnea m-a amenințat cu moartea!”

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

* Olguța și Ciolacu au chemat-o pe Șoșoacă să susțină candidatul PSD la Primăria Filiași! Mesaj anti-justiție, anti-lege, pro-nepotism

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Bietul Reghecampf! Antrenorul e sigur că divorțează de Anamaria Prodan, dar ea zice că nu-i după cum zice el!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.