luni, martie 4, 2024
AcasăNewsNumărul infecțiilor Covid va crește iar de la sfârșitul lunii august. Tulpina...

Numărul infecțiilor Covid va crește iar de la sfârșitul lunii august. Tulpina indiană va afecta persoanele nevaccinate, anunță colonelul Gheorghiță

-

Experiența prin care trece Marea Britanie ne îndreptățește să estimăm că numărul infecțiilor Covid va începe iar să crească în România odată cu sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, avertizează colonelul Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare anti-Covid în țara noastră. Tulpina indiană va afecta mai ales persoanele nevaccinate.

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, provenită din India, va deveni predominantă în Europa, iar boala îi va lovi pe cei nevaccinați. Nu întâmplător, spune Valeriu Gheorghiță, acum tulpina indiană este prezentă în Marea Britanie mai ales în rândul tinerilor, care s-au vaccinat în număr destul de mic.

Tot cercetătorii britanici au observat că persoanele care n-au apucat să facă rapelul sunt mai predispuse la infectare, de aceea Marea Britanie a decis să reducă de la 12 la 8 săptămâni perioada dintre prima și cea de-a doua doză de vaccin. Regatul Unit și-a vaccinat populația preponderent cu serul de la AstraZeneca, obținut în laboratoarele Oxford.

Din cauza răspândirii variantei Delta a virusului, care e mult mai contagioasă și mai agresivă, Marea Britanie – a treia țară din lume ca procent al populației vaccinate cu cel puțin o doză – a amânat cu o lună eliminarea ultimelor restricții care încă mai erau menținute în țară. Britanicii și-au vaccinat până acum 62,87% din locuitorii adulți cu cel puțin o doză.

- Advertisement -

În România, campania de vaccinare s-a împotomolit grav. Țara noastră este la coada Uniunii Europene, cu doar 23,95% din populație vaccinată cu măcar o doză, deși vaccinuri există și posibilitatea de a te imuniza este foarte la îndemână. Sub România, în Uniunea Europeană mai este doar Bulgaria – cu 12,98% din populație. Media UE este de 46,26%, iar media Europei – de 37,51%.

În aceste împrejurări, există un risc iminent ca, la venirea sezonului rece, România și Bulgaria să fie singurele țari din UE lovite dur de al patrulea val al pandemiei – și, implicit, izolate de celelalte state, pentru a nu exporta virusul.

Conform datelor din 10 iunie, țara care a îmbolnăvit planeta, China, și-a vaccinat deja 43,21% din populația adultă (numărul total al locuitorilor este de circa 1,4 miliarde). Pe primul loc în lume la procentajul de locuitori vaccinați a trecut Canada, cu 66,36%, devansând Israelul – 63,45% și Marea Britanie – 62,87%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor: “Cu 20 de angajați facem exact aceleași lucruri pe care le făceam cu 80. Cu banii economisiți am făcut un pod”

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* „Șoșoacă belgian” a fost găsit în pădure, după o lună de căutări. N-a apucat să împuște pe nimeni, dar și-a tras un glonț în cap

* Se cunosc 4 echipe calificate în „optimi” la Euro 2020: trei mari puteri ale fotbalului + Țara Galilor. Unde și cu cine vor juca în continuare

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -