Înalta Curte a respins contestația în anulare a miliardarului israelian Beny Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”

2
661
Beny Steinmetz, "miliardarul diamantelor"

Miliardarul israelian Beny Steinmetz rămâne cu condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestațiile în anulare înaintate de acesta, dar și de consultantul politic israelian Tal Silberstein și de Nela Ignatenko-Păvăloiu în dosarul Ferma Băneasa.

Aceștia au fost condamnați, în decembrie 2020, alături de alți membri ai grupului infracțional care a devalizat pădurile din Nordul Bucureștiului. Afaceristul Remus Truică (fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase când acesta era premier) a primit 7 ani de închisoare, impostorul Al României Paul Philippe (care se pretinde prinț și moștenitor al lui Carol al II-lea) – 3 ani și 4 luni de închisoare, avocatul Robert Roșu (Casa de Avocatură Țucă Zbârcea și Asociații) – 5 ani de închisoare, consultantul politic Dan Andronic (patronul site-urilor Evenimentul zilei și Capital) – 3 ani de închisoare cu suspendare.

Grup infracțional foarte bine organizat, în care membrii își împărțiseră sarcinile

Până acum, doar Truică și Roșu au fost prinși și băgați la temniță. Israelienii Steinmetz și Silberstein se ascund în Israel. „Prințul” Al României Paul a fugit și e de negăsit. Toți sunt dați în urmărire generală.

Între timp, a fost prinsă în Belgia o altă membră a grupului, Nela Ignatenko-Păvăloiu, fostă consilieră în Guvern în mandatul premierului Călin Anton Popescu Tăriceanu.

Grupul infracțional s-a organizat pe mai multe paliere pentru a jefui pădurile din Nordul Bucureștiului. Instanța a constatat că

– Al României Paul a fost băgat la înaintare. Invocând presupusa sa calitate de moștenitor al lui Carol al II-lea, el a pretins să-i fie restituite 47 de hectare de pădure, în valoare de 145 de milioane de euro, din Nordul Bucureștiului – fosta Fermă Regală de la Băneasa și pădurea Fundu Sacului din Snagov.

– avocatul Robert Roșu se angajase să “rezolve“ cu instanțele de judecată.

– Steinmetz era organizatorul grupului, el asigurând finanțarea.

– Dan Andronic acoperea mediatic întreaga operațiune, prin publicațiile pe care le controla și influența pe care o avea la alte instituții media.

– afaceristul Remus Truică era cureaua de transmisie între membrii grupării.

Terenurile au fost retrocedate ilegal, pentru că ele nu aparținuseră niciodată Coroanei Regale (fuseseră date de statul român doar spre administrare). Pentru aceasta, grupul a corupt funcționarii publici implicați în lanțul de decizie privind retrocedările.

Silberstein și Andronic – apropiați de Năstase, Tăriceanu și Băsescu. Steinmetz e băgat la Roșia Montană

Tal Silberstein și Dan Andronic au fost consultanți politici pentru numeroși politicieni foarte importanți în România: premierii Adrian Năstase și Călin Anton Popescu Tăriceanu, precum și președintele Traian Băsescu. Au fost implicați și la PDL.

Steinmetz, unul din cei mai bogați oameni din lume, este considerat cetățeanul israelian cu cea mai mare avere – 7,4 miliarde de dolari. Este implicat în special în țările din lumea a treia, unde pune mâna pe zăcăminte de metale prețioase pe care le exploatează. Face obiectul unor anchete și la nivel internațional, pentru coruperea autorităților din diverse state. El este și unul dintre investitorii de la Gabriel Resources, care se judecă la Washington cu statul român pentru că i s-a interzis să exploateze cu cianuri zăcămintele de aur de la Roșia Montană.

Steinmetz este și extrem de influent. Se vorbește despre legături ale sale cu serviciile secrete israeliene. Shimon Shevez, fost director general al guvernului în mandatul lui Yitzhak Rabin, este cumnatul său.

De când a intrat în vizorul DNA, Steinmetz a devenit un inamic neîmpăcat al Laurei Codruța Kovesi și al instituției conduse de procuroare. Surse judiciare spun că ar fi unele indicii privind posibila implicare a miliardarului israelian în operațiunea de compromitere a Codruței Kovesi inițiată în 2016 de Black Cube, brațul “civil” al Mossad.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* VIDEO. Comportament „de cea mai joasă speță” al „polițistului-televizor” Christian Ciocan: 7 reguli încălcate, presiuni asupra agenților care i-au aplicat legea

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* Șeful Universității Agronomice din București a fost găsit spânzurat în biroul său. Avea 69 de ani, iar luni seara n-a ajuns acasă

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here