luni, martie 4, 2024
AcasăMainFlorin Cîțu: Ministrul Nazare "a avut posibilitatea să-și prezinte demisia, dar a...

Florin Cîțu: Ministrul Nazare „a avut posibilitatea să-și prezinte demisia, dar a preferat să fie revocat”. Premierul va gestiona interimar și ministerul pe care l-a condus în Guvernul Orban

-

Imediat după ședința de guvern de joi, premierul Florin Cîțu a anunțat oficial că l-a revocat din funcție pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. Șeful Guvernului îl anunțase deja pe Nazare, înaintea ședinței de guvern, că „nu va mai fi ministru”. Mai mult, el transmisese președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului de Finanțe.

Principalul motiv al revocării ministrului Nazare, „după o analiză la 6 luni”, a fost întârzierea unor proiecte.

„Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor Publice. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene. Sunt proiecte care au impact pentru viitor și care trebuie grăbite acum”, a eaxplicat Cîțu.

VIDEO: Anunțul făcut de Florin Cîțu

- Advertisement -

Explicațiile lui Florin Cîțu

* „Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră, am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. Am transmis și propunerea ca eu să fiu ministru interimar.”

* Nazare „a avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat.”

* „În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia d-lui Nazare.”

- Advertisement -

* „Azi-dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul d-lui Nazare de a-și da demisia și despre decizia de a fi revocat.”

* „Decizia am luat-o după o analiză la 6 luni de zile. Astăzi vorbim de Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor Publice. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene. Sunt proiecte care au impact pentru viitor și care trebuie grăbite acum.”

* „În acest moment nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanțelor. Ca interimar, mă voi asigura pentru ca toate proiectele să fie reluate în scurt timp.”

* „Am fost singurul care l-a susținut pe ministrul Finanțelor, a fost propunerea mea, de aceea decizia de azi nu are legătură cu lupta internă din PNL.”

* „Sunt câteva lucruri care trebuie îndreptate și e posibil ca Corpul de control să meargă la Ministerul Finanțelor.”

* „Ieri, ședința coaliției a fost în timpul zilei, mai complicat să particip. Aș prefera să se țină la ora 5.”

* „Este atributul premierului de a lua decizia de revocare, au fost informați liderii coaliției și niciunul dintre ei nu s-a opus.”

* „Alocările de la buget sunt semnate de premier, propunerile vin de la ministere.”

* „O decizie privind Roșia Montană trebuie luată în coaliție. În ce privește Guvernul, niciodată nu am cerut retragerea proiectului de la UNESCO.”

* „Despre SIIJ, știți opinia mea. Am desființat SIIJ prin proiectul de lege din Guvern, eu merg pe aceeași variantă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* VIDEO. Comportament „de cea mai joasă speță” al „polițistului-televizor” Christian Ciocan: 7 reguli încălcate, presiuni asupra agenților care i-au aplicat legea

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* Șeful Universității Agronomice din București a fost găsit spânzurat în biroul său. Avea 69 de ani, iar luni seara n-a ajuns acasă

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Oros și Nazare NU s-au tras în poză cu Cîțu, la anunțarea candidaturii premierului la șefia P.N.L., dar… Nazare este, totuși, un caz special: acest (semi-)tehnocrat (mai degrabă…) a reușit să se pună rău și cuuu… protectorul său inițial, Orban, pentru că a dat afară doi șefi (consilieri sau directori…) din Ministerul Finanțelor, careee… era și ei „pilele” șefului actual al „liberalilor”!

  2. Nazare care nu a facut nici bine dar nu a facut nici rau este demis, semn ca tara este indatorata de premier prin imprumuturi catastrofale care nu mai pot fi gestionate de catre mintea limitata a lui Nazare, in timp ce cel mai toxic ministru, martafoiul, coate-goale, carpa si aparatorul infractorilor din MAI si din societate este lasata in continuare in guvern sa ingroape PNL definitiv in 2024. Opinia publica si politistii onesti sunt impotriva acestei rusini, dar citu, trompeta rares bogdan si iohannis stau cu el in brate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -