VIDEO. Comportament „de cea mai joasă speță” al „polițistului-televizor” Christian Ciocan: 7 reguli încălcate, presiuni asupra agenților care i-au aplicat legea

3
3421
Christian Ciocan în acțiune, la Secția 4 de Poliție - București

Scene scandaloase, ce-l au în prim-plan pe comisarul-șef Christian Ciocan, au fost postate miercuri pe pagina de Facebook al Sindicatului Europol al polițiștilor. Colegii lui Ciocan l-au filmat pe acesta ciondănindu-se cu agenții care l-au prins în trafic încălcând – spun ei – 7 reguli de circulație, conduită și comportament.

Polițistul vedetă s-a ales cu amenzi însumate de circa 6.000 de lei și cu permisul suspendat pe 30 de zile.

În acest moment, comisarul-șef Christian Ciocan este împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI. El stă mai mult prin studiourile TV, lucrând la șlefuirea propriei imagini. De altfel, și când a fost prins încălcând regulile de circulație, Ciocan mergea la o emisiune de la Realitatea Plus.

În dialogul cu polițiștii de la Secția 4, Christian Ciocan apelează când la „colegialitate”, când la amenințări, amintind faptul că el nu e oricine, pentru că apare pe la televiziuni.

Cele 7 reguli încălcate de Christian Ciocan, conform Sindicatului Europol

 1. A pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis”.
 2. A refuzat să se legitimeze, la solicitarea agenților.
 3. Nu avea actele asupra sa.
 4. A refuzat să respecte indicațiile polițistului.
 5. Autoturismul condus de Ciocan avea ITP-ul expirat din anul 2018.
 6. Autoturismul nu era asigurat.
 7. Autoturismului îi lipsea una dintre plăcuțele de înmatriculare.

Afirmații ale lui Christian Ciocan la Secția 4

 • „Din acest moment vreau să discut cu orice altă persoană, numai cu dvs. nu!”
 • „V-am spus că sunt coleg…”
 • „V-am declinat identitatea ca să înțelegeți cine sunt. Mă duc la un televizor să vorbesc despre…”
 • „Suntem colegi, am respect față de colegii mei și toți colegii mei au respect față de mine.”
 • „Băi, băieți, dacă nu înțelegeți regulile de circulație, lăsați-vă…!”
 • „Care-i problema cu «Accesul interzis»? E o singură contravenție.”
 • „Sunt pe niște străzi pe care nu le cunosc, mă duceam la Realitatea, ce Dumnezeu?!”
 • (Polițist: „Dacă știți că nu aveți ITP și asigurare, documentele nu le aveți la dvs., de ce v-ați urcat la volan?”) „Care-i problema?! E mașina tatălui meu!”

VIDEO: Dialogul dintre comisarul-șef Christian Ciocan și un agent de poliție

Relatarea Sindicatului Europol (pe Facebook)

„Comisarul-șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.

Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și, la solicitarea agenților, a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor.

Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6.000 de lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile .

Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să-l amendeze și să-i țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem, iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms.-șef Ciocan sau despre un simplu cetățean.

Aștetăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine, Christian Ciocan!”

Ciondăneala comisarului-șef cu agenții

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* La doi ani după tragedia de la Caracal, angajații 112 recidivează: „A pierdut-o, extraordinar! E, dacă i-ați pierdut urma, când o găsiți, reveniți, da? Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul!”

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* Șeful Universității Agronomice din București a fost găsit spânzurat în biroul său. Avea 69 de ani, iar luni seara n-a ajuns acasă

* Comisia de la Veneția „salută” desființarea Secției Speciale și întărirea DNA și a DIICOT. Se recomandă eliminarea amendamentului UDMR

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Italia e în finala Euro 2020, după ce începuse prost „ruleta” penalty-urilor cu Spania. Exact la fel se calificaseră și ibericii în dauna Elveției. A doua semifinală: Anglia – Danemarca

3 COMENTARII

  • Dom’ ministru-de-Interne, Bode, zice căăă… „sunt necesare verificări SUPLIMENTARE” (Sic!)!!!

   P.N.L. și Bode… SE MERITĂ RECIPROC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   (Dar românii… NORMALI/CINSTIȚI/INTELIGENȚI… MERITĂ MAI MULT, totuși!!!!!)

 1. Iar domn’ ministru de interne Bode e bineinteles surd si orb?!?! Faina treaba, asta din MAI, si de peste tot in Romania de fapt, numai oameni buni angajati pe posturi importante?!?! Pai nu e domn Ciocan mandria tarii?!?! In alta tara era zburat demult, praf era!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here