Escrocii Beny Steinmetz și Tal Silberstein, dați în urmărire generală după condamnările din dosarul „Ferma Băneasa”

0
965

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din lume, a fost dat în urmărire generală de statul român după ce a fost condamnat la 5 ani cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”. Același lucru s-a întâmplat și cu conaționalul său Tal Silberstein, consultant politic cu relații interne și internaționale foarte puternice.

Poliția Română a emis anunțuri, însoțite de pozele celor doi, cu mențiunea că sunt căutați. Teoretic, dacă Steinmetz și Silberstein sunt depistați pe teritoriul vreuneia dintre țările cu care statul nostru are acord de extrădare, ei pot fi arestați și trimiși în România.

Beny Steinmetz, care are o avere de peste 7 miliarde de euro, e suspectat că ar fi comandat și operațiunea Black Cube împotriva Laurei Codruța Kovesi

Benyamin Steinmetz, implicat și în afacerea minieră de la Roșia Montană, este socotit de judecători capul grupului infracțional constituit pentru a devaliza proprietățile statului român în cazul Pădurii Snagov și al Fermei Băneasa. El a finanțat întreaga operațiune prin care Al României Paul, autointitulatul prinț care pretindea că e moștenitorul Regelui Carol al II-lea, a intrat ilegal în posesia a 73 de hectare de păduri lângă București. Ulteiror, Al României Paul și-a cedat terenurile către firme controlate din umbră de Beny Steinmetz.

În cazul miliardarului – a cărui avere era estimată acum câțiva ani la 7,3 miliarde de euro – există suspiciuni temeinice că ar fi comandat agenției israeliene de securitate Black Cube (condusă și compusă din foști agenți Mossad) operațiunea din 2016, împotriva Laurei Codruța Kovesi. Șefa DNA a stârnit furia lui Steinmetz și a altor oligarhi români prin insistența cu care a continuat lupta anticorupție, în pofida tuturor semnalelor de avertisment primite.

Silberstein a fost consultant politic pentru premierii Năstase și Tăriceanu, dar și pentru Băsescu, atunci când era președintele României

Beny Steinmetz a făcut uriașa sa avere în principal în țările lumii a treia, unde a preluat bogățiile solului – în principal zăcămintele de metale prețioase. El a fost anchetat în trecut pentru masacrele din țări africane, unde locuitorii care nu voiau să se lase strămutați au fost împușcați. În Guineea, el a cumpărat zăcăminte de fier în valoare de 5 miliarde de dolari cu prețul de numai 167 de milioane.

Luna viitoare, miliardarul ar urma să fie citat în fața unui tribunal din Geneva, unde e acuzat de dare de mită și fals în obținerea licenței pentru zăcământul din Guineea. Procurorii îl acuză că a mituit-o pe una din soțiile fostului președinte din țara africană, dându-i 10 milioane de dolari ca să primească licențele de exploatare.

Tal Silberstein, personaj cu numeroase legături și pe plan internațional, a fost consultantul politic preferat pentru o pleiadă de conducători ai României. Le-a oferit sfaturi lui Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, când aceștia erau premieri ai țării, dar și lui Traian Băsescu, atunci când acesta era președinte.

Atât Steinmetz, cât și Silberstein sunt acum în Israel, conform informațiilor deținute de autoritățile române. Poliția i-a dat în urmărire generală, apoi urmează formularea unei cereri de extrădare din partea României către Israel.

Dacă Steinmetz și Silberstein fug din Israel până la terminarea formalităților, România va apela la Interpol și la un mandat de arestare internațional.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

* Falsul revoluționar „Mitralieră” țipă împotriva DNA: „Anchete staliniste și gestapoviste!”

* VIDEO. Mirel Palada – doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a bătut pe senatorul Goțiu în studioul B1 TV

* După ce a făcut publice datele unui client nemulțumit, Banca Transilvania contestă amenda și acuză omul că a trimis un e-mail cu “conținut defăimător”

* TABEL. România depășește deja 7 țări UE la consumul pe cap de locuitor. Suntem peste Ungaria și la egalitate cu Polonia, dar sub ele la productivitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here