Imagini rușinoase la Napoli: mii de suporteri sărbătoresc împreună, fără să respecte normele anti-Covid-19

0
1519

Comportament rușinos al suporterilor echipei italiene SSC Napoli, care s-au strâns cu miile pentru a sărbătorii câștigarea Cupei Italiei, după finala cu Juventus Torino. Imaginile de la Napoli au indignat opinia publică din Peninsulă: „Încalcă fragrant regulile de distanțare socială!”.

Miercuri seara, pe „Stadio Olimpico” din Roma, a avut loc finala Cupei Italiei, între SSC Napoli și Juventus Torino. Desfășurat fără spectatori – restricție impusă din cauza pandemiei de coronavirus -, meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, după 120 de minute (timp regulamentar + prelungiri). Departajarea s-a făcut prin lovituri de la 11 metri, unde echipa napoletană a câștigat cu 4-2. Doi sud-americani – argentinianul Dybala și brazilianul Danilo – au ratat pentru campioana Italiei.

Acesta este primul trofeu câștigat de antrenorul Gennaro Gattuso. Pentru suporterii napoletani, victoria este cu atât mai importantă, cu cât are loc împotriva a două foste glorii ale echipei sudiste: antrenorul Maurizio Sarri și atacantul argentinian Gonzalo Higuain, aflați acum la Juventus.

x

La Napoli, suporterii au sărbătorit în majoritatea zonelor importante din oraș. Din piețele centrale până în cartierele mărginașe, de la poalele Vezuviului până pe faleza mării, mii de persoane și-au arătat satisfacția pentru câștigarea Cupei împotriva „dușmanului” Juventus. Manifestări normale în vremuri normale, dar acum ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, cu oameni care încă mor cu zecile în spitalele din Peninsulă. propo: nimeni nu purta mască!

Reacțiile au fost tăioase din toate direcțiile: autorități, mass-media, cetățeni.

  • „De ce, după ziua de ieri, cei care au respectat regulile anti-Covid la Napoli se simt niște cretini” – scrie cotidianul Fanpage.it.
  • „Poate pentru că acolo nu au trăit ceea ce am trăit noi la Bergamo. Aici încă ne este foarte frică, lipsește puțin să ne întoarcem în infernul coronavirus. Și apoi, pentru o partidă de fotbal… ce naiba?!” – scrie un italian pe Facebook.
  • „În Italia este mai importantă o partidă de fotbal, decât deschiderea școlilor. Să nu aud că vor plânge după acei ignoranți!”- comentează alt italian.
  • „Selecție naturală, se vede că au multe posturi libere în spitalele din Napoli. Dacă partida a fost jucată cu porțile închise, acum înțelegem că a fost corect, având în vedere cum se comportă acești suporteri” – punctează un cetățean responsabil.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

Putea fi doar măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here