Continuă să iasă la iveală amănunte cutremurătoare în cazul gravidei bolnave de Covid care a decedat în timpul transferului Arad – Timișoara. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, care a acuzat încă de la început neglijență criminală din partea medicilor de la spitalul din Arad, a venit cu noi detalii.
Pacienta de 39 de ani, gravidă în 7 luni, era infectată cu coronavirus și starea sa s-a deteriorat foarte rapid, în numai o zi, în timp ce era internată la Arad. Conform medicilor de la Timișoara, aceștia n-au sesizat gravitatea situației, deși pacienta era gravidă și se afla chiar sub ochii lor. Abia dimineața, când s-a constatat că suferă de gravă insuficiență respiratorie (unul dintre cele mai mari pericole în boala Covid), a fost trimisă de urgență la Timișoara. Femeia, care mai avea 4 copii acasă, n-a rezistat transportului și a făcut stop cardiorespirator.
„Avem semne de întrebare cu privire la momentul intubării. Avea un nivel scăzut de oxigen în sânge. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pacienta era însărcinată și este foarte important nivelul de oxigen pentru făt“
Acum, autoritățile fac anchetă la spitalele din Arad și Timișoara.
Managerul timișorean Raul Pătrașcu a acuzat, la Digi 24: „Din punctul nostru de vedere, acest caz este unul tragic, foarte grav. A pus probleme grave de comunicare în primul rând. Nu a fost anunțată nici Maternitatea Bega de acest transfer, nici noi.
Ieri, cineva de la Arad a decis transferul către Timișoara, fără să ne anunțe.
Am fi dorit ca acest transfer, dacă colegii de la Arad au considerat că este un caz care îi depășește, să fi venit mai repede, ca să putem să ajutăm pacienta. Din punctul nostru de vedere, având în vedere faptul că pacienta nu prezenta probleme ginecologice, era un caz clasic de ATI.
Deci ne punem întrebări, cum n-a putut fi manageriat la Arad. Noi am fi internat-o direct pe ATI. Avem semne de întrebare cu privire la momentul intubării. Pacienta era hipoxică încă de la Arad. Avea un nivel scăzut de oxigen în sânge. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pacienta era însărcinată și este foarte important nivelul de oxigen pentru făt. Ea, nefiind intubată când a plecat pe salvare și fiind deja hipoxică, era previzibil că ar fi putut să se stopeze și să intre în top cardiorespirator.
Este revoltător că intubarea s-a făcut abia pe ambulanță!”.
Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!
CITIȚI ȘI:
* Dr. Musta: “Dacă nu ne trezim în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și lumea să moară în case”
* Șef la terapie intensivă: “Imaginea este dramatică! Suntem total depășiți de situație, iar populația nu înțelege!”