Guvernul a semnat contractul pentru încă 31 km din Autostrada Transilvania. “Am pus proiectul pe o traiectorie ireversibilă”

0
874

Guvernul a semnat marți, la Cluj, contractul pentru construcția a încă 31 de kilometri din Autostrada Transilvania. Constructorul Spedition UMB (compania lui Dorinel Umbrărescu) se obligă să termine lucrările în 3 ani, iar valoarea investiției este de 1,39 miliarde de lei (aproape 290 de milioane de euro).

În acest moment, spune Gabriel Budescu, coordonator al Direcției Tehnice din cadrul CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere), din cei 274 de kilometri ai traseului Ungheni (județul Mureș) – Borș, de pe ruta A3, 36% sunt recepționați, 40% în execuție și 25% în procedură de atribuire.

Prin contractul semnat marți, se începe lucrurl pe secțiunile Nădășelu – Mihăilești (km 8+700 m – km 25+500 m) și Mihăilești – Zimbor (km 0+0 m – km 13+260 m).

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „Am reuşit, în aceste aproape 11 luni de mandat al Guvernului Ludovic Orban să punem proiectul autostrăzii Transilvania pe o traiectorie ireversibilă, dând în trafic 25 de kilometri de autostradă – Biharia – Borş – Ienut – Cheţani, semnând contracte de proiectare şi execuţie pentru 110 kilometri de autostradă, cu cei 31 pe care-i vom semna astăzi, rămânând două tronsoane, între Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, cu tunelul Meseş, respectiv Suplacu de Barcău – Chiribiş, 67 de kilometri, pentru care procedurile sunt declanşate iar în luna noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here