„Guvernul Ciolacu-Ciucă bombardează infrastructura energetică a Bucureştiului şi a Timişoarei exact cum face Putin cu Ucraina, ca să le «denazifice» de primarii lor“

3
1712
Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu, "gemenii" dezastrului în România, alungă marile companii străine de pe piață

Comportamentul de un politicianism de-a dreptul iresponsabil al liderilor PSD și PNL, care sabotează București și Timișoara doar pentru a se răzbuna pe niște primari care nu-s din partidele lor, a început să trezească reacții în societatea civilă. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă refuză să aloce bani celor două orașe pentru termoficare, pretextând că primarii n-au fost gospodari. În acest timp, în localitățile controlate de PSD și PNL pompează sume uriașe.

Sorin Ioniță, fondatorul think-tank-ului independent Expert Forum (EFOR), a rezumat în câteva cuvinte, pe contul său de Facebook, situația: „Guvernul Ciolacu-Ciucă bombardează infrastructura energetică a Bucureştiului şi Timişoarei exact cum face Putin cu Ucraina, ca să «denazifice» cele două municipii de primarii lor. E la rupere, politică imperială. Propun să se discute şi asta la Reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO, 29-30 noiembrie, care se ţine la Bucureşti. Până atunci, să ne viziteze de urgenţă Papa, Guterres şi Rishi Sunak”.

La ce se referă Sorin Ioniță?

* Termoenergetica, o companie municipală înființată de Firea, are datorii istorice de circa 600 de milioane de lei față de Elcen. Pentru a nu intra în insolvență și pentru ca bucureștenii să aibă căldură în case la iarnă, primarul Nicușor Dan a cerut Guvernului fie să fie acoperită această datorie fie să fie ridicat plafonul de îndatorare al Primăriei, pentru a putea fi contractat un împrumut. Primarul a făcut apel la Marcel Ciolacu, liderul PSD, pentru a-l readuce la realitate pe instabilul Adrian Cîciu, ministrul pus de Dan Voiculescu la Finanțe, care sabotează sistematic Bucureștiul.

* Capitala asigură peste 25% din totalul PIB-ului României. Cu toate acestea, Guvernul PSD-PNL refuză să-i aloce bani pentru a-l bloca pe primarul Nicușor Dan, care nu răspunde la comenzi și a refuzat să se înregimenteze politic. PSD se răzbună după ce matematicianul a învins-o pe Firea la alegerile din septembrie 2020, iar PNL se răzbună pentru că primarul n-a vrut să se facă membru de partid.

* În timp ce refuză Bucureștiului banii necesari termoficării, PSD și PNL își îndoapă primarii din alte localități cu sume uriașe destinate subvenționării căldurii. Orașul Rădăuți, de exemplu, a primit o sumă de zeci de ori mai mare pe cap de locuitor decât Bucureștiul, căruia ministrul Adrian Cîciu i-a acordat nici mai mult, nici mai puțin decât 28 de lei/locuitor!

* De fapt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se folosesc cu nesimțire de o șmecherie făcută de Liviu Dragnea acum 6 ani și care a generat la vremea respectivă un scandal imens. Dragnea a redus dramatic cota-parte pe care primăriile o primeau din taxele care se colectează pe raza orașelor lor. În acest fel, autoritățile locale ajung la mâna Guvernului pentru că nu-și mai pot autofinanța activitățile. Dacă se nimerește un Guvern nemernic, precum cel actual, apar răzbunările meschine pe locuitorii care nu votează „cum trebuie”.
Așa s-a ajuns ca un derbedeu ca Marcel Ciolacu – pierde-vară pe vremea lui Ceaușescu, șomer în anii ‘90, revoluționar impostor și oportunist luat la vânătoare de teroristul Omar Haissam, apoi la pescuit de Liviu Dragnea – să-și bată joc de Nicușor Dan, matematician și dublu laureat cu aur la Olimpiadă.

Marcel Ciolacu, batjocoritor, despre subvenționarea termoficării pentru București: „Să-l împrumute pe domnul Nicușor Dan doamna Clotilde!”

Șeful PSD i-a cerut demisia lui Nicușor Dan, deși acesta a reușit să scoată Bucureștiul din falimentul în care-l băgase Gabriela Firea. Mai mult, Ciolacu vorbește despre banii bugetului României de parcă ar fi ai lui, proprietate personală. „Să-l împrumute pe domnul Nicuşor Dan doamna Clotilde!”, a comentat batjocoritor buzoianul, ca răspuns la cererea primarului de a nu lăsa Bucureștiul în frig la iarnă. „Cel mai bine este să-şi dea demisia, să lase bucureştenii să găsească un viceprimar. Nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României, nu are ştiinţa necesară. Faţă de partenerii mei de la PNL, îi invit să recunoască că (!!! – n. red.) au greşit că l-au susţinut pe Nicuşor Dan”.

Primarul Nicușor Dan i-a răspuns că mai bine l-ar demite pe pseudospecialistul pus de Dan Voiculescu la Finanțe, Adrian Cîciu: „Domnul Ciolacu ar trebui mai degrabă să ceară demisia ministrului de Finanţe din partidul dumnealui, pentru că acesta este total opac la toate argumentele mele raţionale, începute de anul trecut, pe vremea aceasta, în care spuneam că bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti este dezechilibrat faţă de facturile de termie care urmează să vină. (…) Înainte de bugetul pe 2022 am avut două discuţii cu ministrul de Finanţe, am încercat şi cu domnul Ciolacu, de câte ori, la telefon. Nu am reuşit să stabilesc o întâlnire. Înainte de votarea bugetului, am avut o conferinţă publică de presă, în care am avertizat că o să avem problema asta. După care s-a constituit un comitet interministerial pentru termie, cu reprezentanţii tuturor ministerelor. De la Ministerul Finanţelor nu a prea venit nimeni în comitetul acesta. Comitetul s-a întrunit cred că de vreo 15 ori de la începutul anului 2022 până acum. În vară am mai încercat să am o discuţie cu ministrul de Finanţe, care mi-a spus la telefon că e o discuţie politică a coaliţiei şi că nu este dumnealui persoana cu care să vorbesc”.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, generalul pus de Iohannis atât șef al Guvernului, cât și peste liberali, s-a apucat să spună că „nu eu l-am sprijinit pe Nicușor Dan la Primărie”, atârnându-se încă o dată, prostește, la coada propagandei PSD.

Guvernul PSD-PNL: subvenție de 28,21 lei/locuință în București, 4.417 lei/locuință în Călărași. Diferența: acolo e un primar „de-al lor”

Pentru a înțelege pe deplin modul în care Guvernul PSD-PNL se răzbună pe locuitorii Capitalei în acest război absurd cu primarul neînregimentat politic, e suficient să prezentăm câteva cifre.

Iată subvenția alocată de Guvernul PSD-PNL, iarna trecută, pentru mai multe localități din România:

 • București: 28,21 lei/locuință;
 • Odorheiu Secuiesc: 1.797 lei/locuință;
 • Drobeta Turnu Severin: 2.281 lei/locuință;
 • Călărași: 4.417 lei/locuință.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ABJECȚIE! Premierul Ciucă: „Nicușor Dan să-și rezolve problema cu încălzirea! Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine!”

Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

Rechizitoriul Tel Drum: Bogdan Chireac și Radu Tudor (Antena 3) erau plătiți de gruparea infracțională a lui Liviu Dragnea

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* În situații-limită, Putin este pregătit să fugă în Republica Centrafricană, unde și-a stocat bani și aur, în depozite subterane, în valoare de 14,8 miliarde de dolari

Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde și bătălia internă pentru Kremlin”

Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Parlamentul iranian a votat executarea 15.000 de protestatari! „Rebelii merită o lecție dură”, își motivează fundamentaliștii islamici intențiile genocidare

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

3 COMENTARII

 1. https://newsweek.ro/investigatii/razboiul-caldurii-pe-frontul-de-est-cine-sunt-noii-baroni-ai-termoficarii-din-bucuresti

  O chestie cu nume si sume fata de naratiunea pur politica.

  Poate explica cineva:
  1. de ce Nicusor Dan a insistat pe aberatia stalinista numita termoficare centralizata?
  2. de ce toata Romania plateste taxa de cogenerare de inalta performanta, in conditiile in care randamentul incalzirii din Bucuresti este de sub 60%?
  3. de ce un matematician stralucit nu este in stare sa faca niste calcule sa zicem normale de randament al transportului de caldura prin tevi ingropate in canalizatie de beton si izolatie destul de subtire dupa cum se vede in imagini?
  4. daca un matematician stralucit nu e in stare sa faca acest calcul de ce nu ingroapa 200 de metri de teava si sa faca vada empiric cum stau lucrurile si cat este de pagubos ceea ce face si vrea sa faca?
  5. de ce nu se foloseste reteaua de gaz, in conditiile in care aceasta este mai simpla, mai durabila, mai bine intretinuta, si cu randament de transport de suta la suta?
  6. de ce se insista cu argumentul „ecologic” impotriva centralelor individuale? evident un argument FALS, deoarece este ca si cum ai sustine ca un randament de 60% la periferie ar fi mai putin poluant decat un randament de 98-99% la nivel de apartamente? Asta fara a lua in calcul filtre de NOx de ex.

  Poate apar si poze cu Nicusor Dan si fesebei binevoitori. Acum se explica presiunea pusa de diversi ministri si primari impotriva proprietarilor de centrale individuale.

  Deci solutia matematica a problemei:
  – poluam mult
  – cheltuim mult
  – facem afaceri cu dubiosi
  – dam in cap micilor firme de instalatii
  – cerem bani de la guvern – asta peste marsavia numita taxa de cogenerare de „inalta” performanta

  Noroc ca nu e derbedeul de Ponta prim ministru. Ca rezolva si de asta.

  Dezamagitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.