sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneralul Ben Hodges: "Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară....

Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

-

Armata rusă va pierde bătălia pentru Crimeea cel târziu în vara anului viitor, iar până la sfârșitul lui 2023 Putin va fi înlăturat de la putere, scrie generalul american Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA în Europa și omul care a anticipat, în 2020, că Moscova plănuiește o invazie în Estul Europei.

Generalul american este unul dintre susținătorii Ucrainei și a militat încă de la început pentru un sprijin masiv și imediat, pe toate planurile, pentru armata ucraineană în lupta de apărare pe care o ducea cu invadatorii ruși. În calitate de comandant al forțelor SUA din Europa în perioada noiembrie 2014-ianuarie 2018, acesta a cunoscut foarte îndeaproape realitățile cu care se confruntă țările în estul acestui continent, acum fiind un expert avizat al Statelor Unite în ceea ce privește criza din Ucraina.

Hodges a prezis relativ repede, astă-primăvară, că Ucraina va rezista invaziei, că Rusia nu are armata de speriat despre care se vorbea. Cu surse bune atât la cel mai înalt nivel al Washington, cât și la Kiev, el a anticipat în mod corect, în luna iunie, că până la sfârșitul verii inițiativa strategică va trece de partea Ucrainei.

Acum scrie, de câteva săptămâni deja, că trebuie să ne așteptăm ca Ucraina să-și elibereze toate teritoriile până la vară.

- Advertisement -

După anunțul făcut de Armata rusă miercuri, privind retragerea din regiunea Herson, generalul Ben Hodges a comentat pe contul său de Twitter: „Anticipez că președintele Putin va pierde bătălia din Crimeea, faza decisivă a campaniei, în vara următoare. Și apoi va pierde următoarea bătălie internă a Kremlinului înainte de sfârșitul anului viitor“.

Generalul american Mark Hertling: „Nu trebuie să fim îngrijorați de o capcană a Rusiei în Herson. Ucrainenii vor obține foarte multe informații valoroase pe de urma retragerii inamicului”

Referindu-se la retragerea rușilor din Herson, un alt general american, Mark Hertling, de asemenea fost comandant al forțelor SUA în Europa în perioada 2011-2012, anticipează că ucrainenii vor obține informații foarte prețioase de pe urma a ceea ce lasă în urmă rușii, al căror moral va coborî și mai mult odată cu această înfrângere. O eventuală capcană rusească este exclusă, crede generalul Herling, mai ales că ucrainenii beneficiază și de informațiile pe care le primesc de la occidentali, aceștia din urmă având și imaginile din sateliți.

Mark Hertling despre înaintarea armatei ucrainene în Herson, pe urmele rușilor în retragere: „O mulțime de comentarii despre retragerea Rusiei din Herson și despre potențialul Ucrainei de a captura echipamente și personal. Da. Urmărind activitățile Rusiei în această regiune începând cu aproximativ 3 octombrie, era previzibil. În plus, din experiență, retragerea unui inamic oferă multe oportunități.

- Advertisement -

Trebuie să știți că armatele pot obține foarte multe informații de pe urma retragerii unui inamic. Ucraina are o mare capacitate de colectare de informații și această capacitate este completată de partenerii și aliații săi. Ei nu vor fi păcăliți. Ei vor ști dacă acțiunea Rusiei este un «șiretlic» sau o «prefăcătorie». O retragere reală (sau falsă) a Rusiei din Herson va furniza o mulțime de informații.

Informațiile vor consta în noi ținte, interceptări de semnale, rute, noi locații pentru zonele de adunare și depozitele de aprovizionare și lucruri «lăsate în urmă» care vor indica capacitățile celor care au plecat. De asemenea, vor exista probabil prizonieri, morți și răniți lăsați în urmă, stocuri de echipamente și chiar documente.

Rusia nu s-a dovedit a fi bună la capitolul securitate operațională (OPSEC), iar o retragere oferă tot felul de informații aruncate involuntar sau accidental. Adăugați la toate acestea și moralul scăzut al forțelor care se retrag. Niciodată nu este un stimulent pentru voința unei forțe să primească ordinul de a intra într-o operațiune de retragere. Această acțiune nu va face decât să scadă și mai mult moralul forței Rusiei și să crească entuziasmul și încrederea în Ucraina.

Urmăresc frontul din Herson de săptămâni întregi. Aceasta nu este încercuirea unei forțe mari pe care am anticipat-o, dar este la fel de bună. Nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat de faptul că armata ucraineană ar putea fi păcălită de vreo stratagemă a Rusiei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* Evenimente majore în Herson: armata rusă își abandonează pozițiile și se retrage precipitat în stânga Niprului!

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Trădătorul Stremousov, numărul 2 în administrația pro-rusă din Herson, a murit „într-un accident de mașină”! Colaboraționistul era vânat de partizanii ucraineni

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Muzeografa care a trudit la doctoratul ministrului Tîlvăr: „Am muncit enorm. I-am făcut teza de la zero!”. DNA a clasat cazul după ce le-a dat acuzaților declarațiile femeii

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -