marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaÎn situații-limită, Putin este pregătit să fugă în Republica Centrafricană, unde și-a...

În situații-limită, Putin este pregătit să fugă în Republica Centrafricană, unde și-a stocat bani și aur, în depozite subterane, în valoare de 14,8 miliarde de dolari

-

Speriat de înfrângerile catastrofale înregistrate de armata sa pe frontul ucrainean, care au culminat cu pierderea orașului Herson (singurul centru regional cucerit de la începutul invaziei), dictatorul criminal Vladimir Putin a purtat discuții telefonice, la finalul săptămânii trecute, cu președintele Republicii Centrafricane, Faustin-Archange Touadera, și cu cel al Iranului, Ebrahim Raisi.

În convorbirea de vineri, 11 noiembrie, cu președintele centrafrican Faustin-Archange Touadera (65 de ani), sceleratul Vladimir Putin (70 de ani) s-a asigurat că are unde să fugă în caz de urgență majoră. El și-a depozitat în Republica Centrafricană valută și aur, în depozite subterane, în valoare de 14,8 miliarde de dolari, dezvăluie canalul de știri SVR Telegram.

În acest sens, tiranul de la Kremlin a beneficiat de sprijinul necondiționat al grupării paramilitare private PMC Wagner. Fondatorul ei, Evgheni Prigojin, i-a oferit protecție totală și, în plus, în anul 2018, cu acordul lui Putin, a ucis trei jurnaliști hotărâții să investigheze traseul banilor furați de Putin de la poporul rus.

În postarea din 14 noiembrie SVR Telegram se precizează că Putin s-a convins de loialitatea șefului de stat din Republica Centrafricană.

- Advertisement -

Această țară de 4,9 milioane de locuitori, întinsă pe o suprafață de 622.984 km² (de 2,6 ori mai mare decât cea a României), este situată în centrul Africii și are 6 vecini: Ciad la nord, Sudanul la nord-est, Sudanul de Sud la est, Congo și R. D. Congo la sud, Camerun la vest

Putin „a constatat loialitatea președintelui Republicii Centrafricane și a făcut aluzie la posibila sa vizită în viitorul apropiat”, scrie SVR Telegram.

Faustin-Archange Touadera este președinte din martie 2016. Anterior a fost prim-ministru al Republicii Centrafricane (2008–2013).

- Advertisement -
Faustin-Archange Touadera, președintele Republicii Centrafricane

„Prigojin a fost informat că jurnaliștii căutau confirmarea informațiilor despre bazele de depozitare a banilor și bunurilor materiale aparținând lui Putin. Acesta a devenit motivul uciderii lor”

Aurul din subteran. „Pe 11 noiembrie, Putin a purtat o conversație la telefon cu președintele Republicii Centrafricane, Faustin-Archange Touadera. Pe teritoriul acestei țări, sub protecția PMC-ului lui Prigojin, Putin stochează bani și aur în depozite subterane special echipate. Astăzi, valoarea ajunge în total 14,8 miliarde de dolari.”

Jurnaliști uciși. „Canalul nostru are mai multe materiale pe această temă, inclusiv despre uciderea jurnaliștilor ruși Orhan Djemal, Aleksandr Rastorguev și Kirill Radcenko la sfârșitul lunii iulie 2018. Uciderea jurnaliştilor a fost comisă de luptătorii PMC sub supravegherea directă a operaţiunii de către Evgheni Prigojin şi cu aprobarea preşedintelui rus Vladimir Putin.”

Motivul crimelor. „Prigojin a fost informat că jurnaliștii căutau confirmarea informațiilor despre bazele de depozitare a banilor și bunurilor materiale aparținând lui Putin, iar acesta a devenit motivul uciderii lor.”

„Putin consideră că posibilitatea evacuării este realistă”

Vizita din Africa. „Vineri, în timp ce discuta cu Touadera, Putin a clarificat starea de lucruri din Republica Centrafricană. A constatat loialitatea președintelui Republicii Centrafricane și a făcut aluzie la posibila sa vizită în viitorul apropiat.”

Evacuare de urgență. „Putin consideră Republica Centrafricană drept una dintre cele două opțiuni de evacuare în situație de urgență pentru el și pentru apropiații săi, în afara teritoriului Federației Ruse. Acum, Putin e convins că posibilitatea evacuării este realistă, așa că este important pentru el să înțeleagă că există opțiuni și sunt destul de fezabile.”

Rachete cerșite. „Putin a avut sâmbătă a o doua conversație telefonică la nivel înalt,  cu președintele iranian Ebrahim Raisi. Conversația s-a desfășurat pe fundalul unei vizite nu prea reușite la Teheran a secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev. Patrușev n-a reușit să cadă de acord cu toată conducerea iraniană cu privire la livrările urgente de rachete balistice cu lansatoare și vehicule aeriene fără pilot (drone – n. red.), în viitorul apropiat și în cantitățile necesare.”

„Livrarea de vehicule aeriene fără pilot a fost promisă înainte de Anul Nou, însă doar 25% din volumele solicitate de conducerea rusă”

Dezamăgire la Kremlin. „Conducerea iraniană, după ce a promis că va ajuta, nu se grăbește să facă acest lucru. Livrarea de vehicule aeriene fără pilot a fost promisă înainte de Anul Nou, dar în valoare de circa 25% din volumele solicitate de conducerea rusă. Livrarea de rachete balistice înainte de Anul Nou este privită de Iran ca o sarcină dificilă, iar Patrușev a primit promisiuni că vor fi furnizate în primăvara anului viitor jumătate din volumele solicitate.”

Presiune pe șeful Iranului. „Această stare de lucruri nu i-a convenit lui Putin, care a decis să-l grăbească personal pe președintele Iranului. Drept urmare, Ebrahim Raisi a promis că se va grăbi cu îndeplinirea ordinului rusesc, dar asta a fost tot. Nu au fost menționate detalii în conversație, deși Putin a promis de fapt tehnologie și specialiști pentru crearea de arme nucleare.”

Fără arme. „Fiecare mișcare a lui Putin duce la o înrăutățire a situației. Nu există arme pentru atingerea scopurilor stabilite. Mai mult, nu există arme și oportunități de a păstra teritoriile ocupate (idioțeniile lui Rogozin despre armele secrete care vor apărea pe câmpul de luptă în câteva luni sunt aberații).”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rechizitoriul Tel Drum: Bogdan Chireac și Radu Tudor (Antena 3) erau plătiți de gruparea infracțională a lui Liviu Dragnea

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Mereu l-am ținut un bărbat slăbănog, mereu persoanele debile provoacă cele mai multe probleme și pe urmă nu le rezolvă.
    Un bărbat adevărat nu-și consumă timpul și energia în aducerea problemelor și minus a fugi atunci când apar ele!!!
    Viața pe fiecare ne pune la locul nostru nici unul dintre noi nu scăpăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -