Rusia terorizează Ucraina cu rachete: a lansat 100 într-o singură zi. Mai multe regiuni au rămas fără energie electrică și căldură

1
779

În urma pierderilor dezastruoase suferite pe front în ultima perioadă, Rusia teroristă recurge tot mai des la singurul plan care-i mai dă speranțe: distrugerea infrastructurii Ucrainei și terorizarea populației. Incapabil să se lupte cu militarii, Putin îi bombardează pe civili.

Pe măsură ce apărătorii lui Zelenski eliberează treptat regiunile cucerite inițial de armata Kremlinului, Moscova lansează rachete cu nemiluita asupra orașelor, vizând distrugerea acestora: de la infrastructura energetică până la clădirile rezidențiale.

Numai marți, 15 noiembrie, „denazificatorii” au trimis 100 de rachete, conform anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat, preluat de site-ul Obozrevatel.com.

Rușii și-au depășit astfel recordul din 10 octombrie, când au expediat 84 de rachete asupra ucrainenilor pașnici.

Mai multe regiuni au fost grav afectate ca urmare a bombardamentelor nemiloase ale federației putiniste.

80% dintre locuitorii din Lvov au rămas fără curent și căldură

Mai multe orașe importante, cum ar fi capitala Kiev sau Lvov, au rămas fără energie electrică și căldură. La Lvov, de pildă, urbe situată în vestul Ucrainei, 80% dintre locuitori sunt cufundați în beznă, iar furnizarea de căldură a fost temporar suspendată.

„Nu există apă caldă. Utilitățile noastre publice funcționează deja cu generatoare Diesel”, a spus primarul Andrei Sadovîi.

Au fost raportați morți și răniți. „În Pecersk (cartier din Kiev, situat într-o zonă centrală, unde se află complexul monahal Kiev Pecersk Lavra, plin de clădiri bogat ornamentate – n. red.), într-una din casele lovite de rachete, salvatorii au găsit cadavrul unuia dintre decedați. Operațiunile de căutare și de salvare continuă”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, potrivit site-ul Obozrevatel.com. La Kiev au fost doborâte 4 rachete inamice.

„Creaturi. Pot trage doar în orașele rezidențiale. Vom restaura totul. Vom răzbuna pe toată lumea” 

Site-ul Obozrevatel.com a făcut o radiografie a situației din alte regiuni ale Ucrainei.

Kirovograd – Andrei Raikovici, șeful administrației militare regionale, a anunțat două lovituri cu rachetă. „Infrastructura energetică din districtul Kropivnițki a fost lovită. Nicio victimă. Insist! Toată lumea să fie în adăposturi! Vine al treilea val de rachete!”, a postat el pe canalul său de Telegram.

Vinița – Serghei Borzov, președintele Administrației Regionale de Stat, a anunțat o lovitură cu rachetă într-o instalație de infrastructură critică.

Sumî – Dmitri Jivițki, șeful regiunii, a informat că, din cauza loviturilor cu rachete, au apărut întreruperi de urgență a energiei electrice.

Poltava – Rachetele rusești au lovit o instalație din districtul Kremenciug, a anunțat Dmitri Lunin, șeful regiunii.

Ternopil – 90 % din așezările regiunii Ternopil rămân fără energie electrică. Șeful administrației militare regionale, Vladimir Truș, a avertizat că locuitorii pot avea probleme cu partea de comunicații.

Nikolaev – Vitali Kim, șeful regiunii, a declarat: „Creaturi. Pot trage doar în orașele rezidențiale. Vom restaura totul. Vom răzbuna pe toată lumea”.

Cerkasî – „Apărarea antiaeriană funcționează în regiunea Cerkasî. Fără fotografii, videoclipuri sau locații! Fiți în adăposturi!” – a spus președintele Administrației Regionale, Igor Tabureț.

Jitomir – Oamenii reclamă faptul că, după explozii, au rămas fără comunicații și energie electrică. Primarul din Jitomir, Serghei Suhomlin, a confirmat două lovituri cu rachetă asupra orașului.

Harkov – Sunt probleme cu alimentarea de energie electrică. Transportul subteran și suprateran a fost oprit.

Ivano-Frankivsk – Mai puțin de jumătate din imobile nu au energie electrică.

Rivne – Unele părți ale orașului nu au energie electrică. „Rivne! Un atac asupra unei infrastructuri critice! Unele părți ale orașului sunt fără electricitate”, s-a înfuriat Aleksandr Tretiak, primarul orașului Rivne.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ABJECȚIE! Premierul Ciucă: „Nicușor Dan să-și rezolve problema cu încălzirea! Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine!”

Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

Rechizitoriul Tel Drum: Bogdan Chireac și Radu Tudor (Antena 3) erau plătiți de gruparea infracțională a lui Liviu Dragnea

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* În situații-limită, Putin este pregătit să fugă în Republica Centrafricană, unde și-a stocat bani și aur, în depozite subterane, în valoare de 14,8 miliarde de dolari

Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde și bătălia internă pentru Kremlin”

Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Parlamentul iranian a votat executarea 15.000 de protestatari! „Rebelii merită o lecție dură”, își motivează fundamentaliștii islamici intențiile genocidare

* Un scandal amoros schimbă delegația TVR pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Olaianos, înlocuit de Bocanaciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.