Parlamentul iranian a votat executarea 15.000 de protestatari! „Rebelii merită o lecție dură”, își motivează fundamentaliștii islamici intențiile genocidare

5
2035
Femeile furioase au umplut străzile orașelor din Iran și își ard hijaburile pe care le consideră simbol al apartheidului religios și al umilinței

Parlamentul iranian a votat, cu majoritate zdrobitoare (227 de semnături dintr-un total de 290), executarea a nu mai puțin de 15.000 de persoane arestate de poliție pe parcursul protestelor populare din ultimele două luni! Manifestațiile, reprimate cu o violență extremă de forțele de represiune și fanaticii regimului teocratic condus de Ayatollahul Khamenei, izbucniseră după ce o tânără a murit din cauza bătăilor primite de la Poliția Moralei.

Scrisoarea Parlamentului iranian, dominat de oamenii clericilor musulmani care conduc țara, este fără precedent. Discursul autorităților și al “aleșilor poporului” este unul care frizează realmente demența. CNN relatează că, în scrisoarea semnată de cei 227 de parlamentari, se cere ca protestararii să primească o pedeapsă exemplară care „ar servi ca o lecție bună în cel mai scurt timp posibil“.

Masoud Setayeshi, purtător de cuvânt al Guvernului de la Teheran, a declarat luni pentru agenția Reuters: „Acum, populația, chiar și protestatarii care nu susțin revoltele, cer justiției și instituțiilor de securitate să trateze cu fermitate, cu descurajare și legalitate cele câteva persoane care au provocat tulburări”.

În cursul dimineții de marți, Parlamentul iranian a pus în practică intențiile exprimate cu o zi în urmă și a votat impunerea pedeapsei cu moartea tuturor protestatarilor aflați în arest, ca o „lecție dură” pentru toți rebelii. Cei 227 care semnaseră scrisoarea au votat și legea criminală.

Deocamdată, nu este clar când și unde va avea loc acest masacru. CNN scrie că ar fi vorba de circa 14.000 de oameni, în timp ce alte surse indică un număr chiar mai mare, de aproximativ 15.000.

Karim Sadjadpour, analist politic iraniano-american, membru senior al Institutului Carnegie Endowment for International Peace și specialist în problemele Orientului Mijlociu, scrie că regimul islamic de la Teheran a ucis, în ultimele 8 săptămâni de proteste, circa 300 de protestatari.

Pornită de la asasinarea tinerei Mahsa Amini, o fată de 24 de ani ucisă în bătaie de Poliția Moralei pentru că i se vedea puțin părul de sub hijab, mișcarea de protest s-a transformat foarte rapid într-una contra asupririi femeilor în numele Profetului și al Coranului. Mai ales tinerele din Iran și-au lepădat în mod ostentativ hijabul, considerându-l un simbol al terorii religioase și al discriminării pe motiv de gen. Femeilor li s-au alăturat, în marile orașe, și foarte mulți bărbați.

Imamii au scos în stradă armata, poliția și detașamentele Gărzilor Verzi, fanaticii religioși pe care-și bazează puterea – un fel de forțe paramilitare apărute în timpul Revoluției Islamice din 1979.

În timp ce oamenii vor democratizarea țării, eliminarea discriminărilor la care sunt supuse femeile, diminuarea corupției regimului teocratic și o viață mai bună, regimul fundamentalist acuză că protestele au fost puse la cale de Israel și „Marele Satan” care este America.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rechizitoriul Tel Drum: Bogdan Chireac și Radu Tudor (Antena 3) erau plătiți de gruparea infracțională a lui Liviu Dragnea

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.