Grupul Wagner își arată mușchii pe care nu-i mai are: îl amenință pe Putin cu un nou asalt asupra Moscovei

0
2455

Prăbușirea avionului de afaceri deținut de Evgheni Prigojin, la data de 23 august 2023, este considerat un act terorist de către militanții PMC Wagner. Aceștia au anunțat deja pe un canal de Telegram că suspectează autoritățile de la Kremlin, în frunte cu dictatorul Vladimir Putin, de asasinat împotriva șefului lor.

În urma catastrofei, conform Rosaviatsia (Agenția Federală rusă pentru Transport Aerian) și celor care anchetează tragedia, au pierit atât Evgheni Prigojin (șeful Grupului Wagner), cât și Dmitri Utkin (adjunctul lui Prigojin), plus alte 5 căpetenii ale armatei private finanțate Kremlin.

Aeronava Embraer ERG 135, cu numărul de zbor RA-02795, a căzut în raionul Bologiv din regiunea Tver, la 15 kilometri de baza aeriană Hotilov.

„Este în interesul vostru ca Prigojin și Utkin să fie în viață”

Grupul de „wagneroviți” le-a dat deja un ultimatum lui Vladimir Putin și clicii sale de la Moscova, sugerând că ar trebui să se roage ca Prigojin și Utkin să fie în viață, fiindcă „este în interesul vostru”.

Postarea mercenarilor a apărut pe canalul de Telegram „Mișcarea de protest Joacă Wagner”. Este menționat direct, fără niciun fel de ocolișuri, numele lui Vladimir Putin!

„Wagneroviții” îl avertizează pe liderul de la Kremlin că, dacă Prigojin și Utkin au pierit într-adevăr, atunci va urma un al doilea asalt asupra Moscovei.

Potrivit site-ului Obozrevatel.com, o raportare a canalului „wagnerovit” „Grey Zone” arată că avionul a fost doborât de un sistem de apărare aeriană al Ministerului Apărării din Federația Rusă, din districtul Bologiv, regiunea Tver.

Amenințările Grupului Wagner – sau, mai bine zis, ale rămășițelor Grupului Wagner – nu au însă corespondent în realitate. E mai mult o clovnerie, dat fiind că armata de mercenari a fost decapitată (a rămas fără primele 7 căpetenii ale sale), a fost dispersată în mare măsură, dezarmată și pusă sub observație în Belarus. Mai mult, unii „wagneroviți” încearcă să fugă în alte țări, speriați de faptul că ar putea fi lichidați de agenții GRU ai lui Putin. Există însă și mulți mercenari care „s-au orientat”, părăsindu-l pe Prigojin, trecând în armata Rusiei și subțiind astfel Grupul Wagner. După uciderea celor 7 comandanți ai armatei private, această migrație s-a intensificat.

„Prigojin s-ar fi înregistrat pentru un zbor, dar s-a urcat în alt avion. Anterior, în scopul conspirației, el îi încurca pe toți în mod regulat în acest fel”

Mesajul amenințător al „wagneroviților”. „Acum există zvonuri despre moartea șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin. Spunem direct că suspectăm oficialii Kremlinului, conduși de Putin, în încercarea de a-l ucide! Dacă informațiile despre moartea lui Prigojin vor fi confirmate, vom organiza cel de-al doilea «Marș al Justiției» la Moscova! Ar fi mai bine ca el să fie în viață, este în interesul vostru…”

O variantă vehiculată de agențiile ruse de știri este aceea că Prigojin și Utkin s-ar fi putut îmbarca în cel de-la doilea avion care zbura în urma celui prăbușit. Site-ul Obozrevatel.com citează în acest sens sursa informațională Readovka.

Prigojin s-ar fi putut afla în alt avion. „Prigojin s-ar fi înregistrat pentru un zbor, iar la acel moment s-a urcat în alt avion. Anterior, în scopul conspirației, el îi încurca pe toți în mod regulat în acest fel. Presa rusă, citând Rosaviatsia, a mai relatat că cel de-al doilea avion Embraer ERJ-135BJ Legacy 650 al lui Prigojin, cu numărul de zbor RA-02748, brăzda cerul după cel prăbușit. Însă după ce a fost anunțat despre prăbușirea primului, acionul 2 s-a întors și s-a îndreptat spre aeroport.”

Ulterior acestor speculații, oficialii ruși au nunțat că Prigojin și Utkin au fost identificați printre cele 10 cadavre de la locul prăbușirii avionului (7 comandanți Wagner + 3 membri ai echipajului).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

* Putin, deasupra cadavrului lui Prigojin: „O persoană cu o soartă complicată, care a făcut greșeli grave în viață”. Totuși, „un om de afaceri talentat”

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* Acuzații grave: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor să facă testări pentru alcool și droguri!

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.