Cele 12 zile magice ale lui Ianis Hagi. Decisiv pentru Glasgow Rangers: 4 realizări-cheie în 4 meciuri consecutive

0
31560
Ianis Hagi

Ianis Hagi (22 de ani) și-a continuat forma excelentă la Glasgow Rangers și în penultima zi a anului. A fost al patrulea meci consecutiv, în 12 zile (19-30 decembrie), în care fiul lui Gică Hagi a fost decisiv pentru echipa sa.

La 4 zile după ce a marcat golul victoriei în meciul cu Hibernian (1-0), de pe teren propriu, Ianis Hagi a reușit să rupă echilibrul partidei cu St. Mirren, din deplasare, printr-o pasă decisivă, vizionară, „pe culoar”, în minutul 27 (formația lui Steven Gerrard avea să câștige cu 2-0).

La finalizare s-a aflat jamaicanul Roofe pentru reușita din minutul 27. Hagi jr i-a pasat după ce tot el recuperase balonul.

 

Patru meciuri magice

În ultimele patru jocuri, Ianis Hagi a reușit două goluri (cu St. Johnstone și Hibernian) și două pase de gol (cu Motherwell și St. Mirren).

  • 19 dec.: Glasgow Rangers – Motterwell 3-1 (Hagi – pasă decisivă la golul de 2-1, marcat de Itten în min. 82).
  • 23 dec.: St. Johnstone – Glasgow Rangers 0-3 (Hagi – golul de 3-0, în min. 47).
  • 26 dec.: Glasgow Rangers – Hibernian 1-0 (Hagi – gol în min. 33).
  • 30 dec.: St. Mirren – Glasgow Rangers 0-2 (Hagi – pasă decisivă la golul de 1-0, marcat de Roofe în min. 27).

Și presa din Scoția a remarcat evoluția lui Hagi jr: „Un moment de strălucire al lui Ianis a adus deschiderea scorului pentru Rangers. A recuperat și i-a pasat încântător lui Kemar Roofe, care și-a văzut șutul deviat în plasă de un fundaș advers”, a scris tbrfootball.com.

„Munca lui St. Mirren a fost anulată când Ianis Hagi a profitat de confuzia a doi adversari și a pasat pentru Roofe, care a trimis mingea pe lângă portarul Jak Alnwick”, a notat BBC.

Glasgow Rangers conduce detașat în campionatul Scoției, având 16 peste marea rivală, Celtic, dar și 3 meciuri jucate în plus. Rangers și Celtic se vor întâlni în marele derby pe 2 ianuarie 2021.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here