duminică, aprilie 28, 2024
AcasăNews2020, anul blestemat: a murit și legendarul Paolo Rossi, eroul Italiei și...

2020, anul blestemat: a murit și legendarul Paolo Rossi, eroul Italiei și golgheterul Cupei Mondiale la fotbal din 1982

-

Legendarul fotbalist Paolo Rossi, eroul Italiei și golgheterul Cupei Mondiale din 1982, când a bătut aproape de unul singur Brazilia, a murit miercuri, 9 decembrie, la vârsta de 64 de ani. Anunțul a fost făcut în noaptea de miercuri spre joi de postul TV RAI Sport. Paolo Rossi suferea, potrivit presei italiene, de o boală incurabilă.

Paolo Rossi a fost una dintre stelele fotbalului mondial cu ascensiune fulminantă. Până la Mondialul din 1982, traiectoria sa fusese modestă. Juventus îl luase la 17 ani, nu a jucat și a fost împrumutat la echipe mici precum Como, Vicenza și Perugia. A revenit în 1981 la Juve, cu un an înaintea turneului final.

La Mondialul din Spania a explodat însă într-un fel extraordinar, devenind nu doar eroul care a făcut Italia campioana lumii pentru a treia oară în istorie, dar și o legendă a sportului. A bătut singur Brazilia înscriind toate golurile Italiei în acel meci rămas în antologia fotbalului (scor 3-2), a dat două goluri în semifinale contra echipei formidabile a Poloniei (scor 2-0) și încă unul în marea finală, cu Republica Federală Germania (scor 3-1).

Paolo Rossi este unul dintre cei doar 3 fotbaliști care, în istorie, au reușit să câștige toate cele trei trofee care se acordă la Mondiale: Cupa pentru campionii lumii, Gheata de Aur pentru golgheterul competiției, Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător al turneului. Ceilalți doi performeri au fost brazilianul Garrincha în 1962 și argentinianul Mario Kempes în 1978.

- Advertisement -

Decesul lui Paolo Rossi vine la foarte scurt timp după cel al altei legende a fotbalului mondial, Diego Armando Maradona (care a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani), eroul Campionatului Mondial din Mexic – 1986. Adică al ediției care a urmat „Mondialului lui Paolo Rossi”…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -