Gata, se dă drumul armelor grele! Marea Britanie trimite Ucrainei 14 tancuri Challenge 2, plus 30 de autotunuri AS-90 (formidabile!) și sute de transportoare blindate. Urmează anunțul SUA privind tancurile Abrams

1
1527
Tancurile Challenger 2, de producție britanică, sunt printre cele mai performante din lume

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a făcut luni în Camera Comunelor un anunț extrem de important: țara sa va livra Ucrainei o companie de tancuri grele Challenger 2, autotunuri AS-90 și sute de transportoare blindate. Vestea este definitorie pentru ce va urma: Marea Britanie nu ia niciodată singură aceste decizii, întotdeauna fiind în tandem cu Statele Unite. Asta înseamnă că în perioada imediat următoare trebuie așteptat anunțul Casei Albe privind livrarea tancurilor grele Abrams către Ucraina.

În fața deputaților din Camera Comunelor, ministrul Ben Wallace a spus: „Pot anunța cel mai mare pachet de ajutor pentru Ucraina. Include o companie de tancuri Challenger (adică 14 tancuri – n. red), vehicule de salvare și de reparații. Vom trimite obuziere autopropulasate AS-90. 8 imediat, alte două baterii în curând (adică, în total, 30 de bucăți – n. red.) De asemenea, vom trimite sute de vehicule blindate, inclusiv Bulldog”. Bulldog sunt transportoare blindate destinate infanteriei.

Caracteristicile acestui lot de arme grele trimise Ucrainei sugerează un singur lucru: urmează o ofensivă de amploare. Toate sunt arme de atac. Obuzierele autopropulsate susțin cu foc înaintarea tancurilor, în timp ce transportoarele blindate sunt de asemenea destinate protejării infanteriei în timpul operațiunilor de atac.

Ministrul a mai spus, în fața deputaților britanici, că acest pachet de ajutoare, precum și altele care vor veni de la comunitatea internațională, reprezintă diferența între „existența“ Ucrainei și „expulzarea forțelor rusești“ de pe teritoriul său. Și această declarație poate fi interpretată ca un semnal fără echivoc că vor urma anunțuri similare din partea altor țări, dar și că în rândurile aliaților occidentali s-a ajuns la concluzia că, într-adevăr, Ucrainei trebuie să i se dea mijloacele să învingă Rusia, pentru că altă cale de a-l liniști pe Putin nu există.

„Vom fi prima țară care va dona Ucrainei tancuri grele de luptă occidentale. Chiar dacă vom dona tancuri Challenger 2, voi revizui în același timp numărul de tancuri modernizate la gradul Challenger 3 pentru a analiza dacă lecțiile din Ucraina sugerează că avem nevoie de o flotă de tancuri mai mare”, a mai menționat Ben Wallace.

În acest timp, în Rusia apar semne tot mai clare ale unui iminent val doi de mobilizări. Se discută despre aducerea sub arme a încă 500.000 de ruși. În lipsa armamentului modern care să-l înlocuiască pe cel pierdut în primele 11 luni de război, Kremlinul a decis să mizeze pe numărul de oameni. Se speră că valurile umane vor putea răsturna în favoarea Rusiei situația pe câmpul de luptă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

1 COMENTARIU

  1. Rusine restului Europei. Franta, Germania niste chilotari. Olanda, Austria, Italia, mamaligari. In loc sa se termine razboiul mai repede cu infrangerea orcilor, stau toti la mica ciupeala. Mai avem si o putoare in zona noastra formata din Austria, Ungaria, Croatia si Serbia care sunt cu putleru in suflet. Orcii au dat cu de toate, cu bombe cu fosfor, au tras in oameni, au maltratat, furat si violat, au daramat cladiri rezidentiale. Dezlantuiti Iadul si sa multumim Ucrainei ca nu suntem in locul lor. Am fi supt-o cu totii sputlerului cu asa popor de lasi si vanduti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.