luni, martie 4, 2024
AcasăNewsCoaliția și-a împărțit ca la piață zecile de miliarde de euro din...

Coaliția și-a împărțit ca la piață zecile de miliarde de euro din fonduri UE: 50% PSD, 40% PNL, 10% UDMR. Totul pe criterii politice, fără nicio legătură cu prioritățile României

-

Coaliția de guvernare și-a împărțit ca la piață zecile de miliarde de euro pe care Uniunea Europeană le dă României, prin PNRR și celelalte programe, pentru investiții și modernizare, relatează Digi24.ro citând surse din partide. PSD „și-a tras“ 50% din sumă, PNL s-a mulțumit cu 40%, iar UDMR a primit 10%.

În total, PSD, PNL și UDMR și-au împărțit un „tort“ care le-a scos ochii din orbite, de un an încoace, tuturor membrilor acestei coaliții făurite de Klaus Iohannis: 22 de miliarde de euro.

Criteriile au fost strict politice, fără nici cea mai mică preocupare pentru prioritățile de dezvoltare a României, pentru o strategie de viitor, performanță sau alte lucruri asemănătoare.

Marcel Ciolacu a făcut scandal, relatează Digi 24, încercând să „stoarcă“ o felie de „tort“ mai mare pe criteriul că baronii PSD „au făcut foamea” în perioada 2020-2021, când la guvernare s-a aflat mai întâi doar PNL, apoi PNL în coaliție cu USR și UDMR.

- Advertisement -

Ciolacu le-a reproșat liberalilor că în PNRR, din două miliarde de euro, doar 400 de milioane intră la spitale controlate de PSD, în timp ce 800 de milioane de euro se vor duce la spitale considerate obiective naționale, care scapă de sub dijmuirea politică a baronilor. Alte 800 de milioane de euro vor intra pe mâna baronilor PNL.

În compensație, a cerut Ciolacu, localitățile controlate de primari PSD ar trebui să primească sume mult mai mari pentru „investiții“.

Discuția a degenerat când Dan Motreanu, unul din prim-vicepreședinții PNL amenințați acum câteva luni de Silviu Mănăstire (omul lui Bode și fost secretar general adjunct al PNL), i-a răspuns liderului PSD că e absurd ca să ceară acum despăgubiri și alocări retroactive.

- Advertisement -

Cearta a fost curmată de Nicolae Ciucă, președintele PNL, care o dată în plus a plecat capul în fața buzoianului cu gura mare, acceptând solicitările lui Ciolacu. Membrii delegației liberale au fost foarte nemulțumiți de situație.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -